Hoe gebruik ik mijn Touch Mouse?

use-touch-mouse

De exclusief voor Windows 7 en Windows 8 ontwikkelde Touch Mouse maakt taken makkelijk en intuïtief, met minder inspanning. De geoptimaliseerde vormgeving past comfortabel in je hand en de muis bevat ingebouwde BlueTrack Technology zodat je de muis praktisch overal kunt gebruiken.
De muis beschikt over een groot aanraakgevoelig oppervlak voor horizontaal en verticaal scrollen, zodat je snel door lange documenten en webpagina's kunt bladeren. Je kunt bewegingen met een, twee en drie vingers gebruiken die zijn geoptimaliseerd voor vensterbeheertaken, zoals vastmaken, verplaatsen, minimaliseren en maximaliseren, en schakelen tussen taken. Je kunt ook een duimbeweging gebruiken om vooruit en achteruit te bladeren.
Hoewel je met de Touch Mouse op een geheel nieuwe manier kunt werken met je pc, kun je ook nog steeds aanwijzen en klikken zoals met je oude muis, terwijl je ondertussen gewend raakt aan de Touch-bewegingen.

Een demo bekijken

Als je een demo bekijken van de manier waarop Touch Mouse reageert op bewegingen (vingerbewegingen): klik hier voor een demonstratie.

Touch Mouse-bewegingen gebruiken

Windows 8-bewegingen

Windows 7-bewegingen

Schuif met drie vingers om te zoomen.
Schuif naar voren om in te zoomen.
Schuif naar achteren om uit te zoomen.

Schuif met drie vingers om het bureaublad te beheren.
Schuif naar voren om alle geopende vensters weer te geven.
Schuif naar achteren om alle geopende vensters te verbergen.

Schuif met twee vingers om apps te beheren.
Schuif naar links om Windows 8-charms weer te geven.
Schuif naar rechts om geopende apps te doorlopen.
Schuif naar voren of achteren om app-opdrachten weer te geven.

Schuif met twee vingers om apps te beheren.
Schuif naar rechts om een venster vast te maken.
Schuif naar rechts om een venster los te koppelen.
Schuif naar voren om een venster te maximaliseren/herstellen.
Schuif naar achteren om een venster te minimaliseren/herstellen.

Schuif of maak een korte veegbeweging met één vinger om tekst of andere documentinhoud te doorlopen.
Schuif in elke gewenste richting om te scrollen.
Veeg in elke gewenste richting om snel te scrollen.

Schuif of maak een korte veegbeweging met één vinger om tekst of andere documentinhoud te doorlopen.
Schuif in elke gewenste richting om te scrollen en pannen.
Maak een korte veegbeweging in elke gewenste richting om snel te scrollen.

Schuif met je duim om apps te doorlopen.
Schuif naar rechts om vooruit te gaan.
Schuif naar links om terug te gaan.

Schuif met je duim om apps te doorlopen.
Schuif naar rechts om vooruit te gaan.
Schuif naar links om terug te gaan.

Muisknoppen opnieuw toewijzen

IntelliPoint-software biedt standaardopdrachten voor alle muisknoppen. Je kunt er andere opdrachten of andere sneltoetsen aan toewijzen die beter bij je werkstijl passen. Je kunt ook knoppen uitschakelen waarop je per ongeluk drukt, zoals de wielknop. Zie voor meer informatie Hoe ken ik andere functies toe aan de muisknoppen?

De transceiver opbergen

Wanneer je de muis uitschakelt, kun je de transceiver in de USB-poort van de computer laten zitten of deze opbergen in de onderkant van de muis.

De verlengkabel gebruiken

Gebruik de verlengkabel met een desktopcomputer om radiostoring te voorkomen en de prestaties van de muis te verbeteren. Je hebt deze kabel niet nodig als je een laptop gebruikt.