Meer informatie over: Webcams

Hoe maak ik audio- en video-inhoud aan?

Je kunt je LifeCam gebruiken om digitale video- en audio-opnamen te maken en digitale foto's te nemen.

Digitale opnamen en foto's maken

1. Klik op Start, wijs Alle programma's aan, klik op Microsoft LifeCam en klik nogmaals op Microsoft LifeCam.
  2. Klik op de knop Start video capture (Video-opname starten) om een video-opname te maken.
    Klik op de knop Start audio capture (Audio-opname starten) om een audio-opname te maken.
    Klik op de knop Capture a photo (Een foto nemen) om een foto te nemen.
  3. Als je het opnemen wilt stoppen, klik je op de knop Stop (Stoppen).

Opmerkingen

Als de video te langzaam of schokkerig is, stop je het opnemen, wijzig je de LifeCam-resolutie in een lagere beeldresolutie en start je het opnemen van video opnieuw. (Verlaag de resolutie in de LifeCam-software. Op het tabblad Instellingen selecteer je een lagere resolutie.)

• Als de knop Start video capture (Video-opname starten), Start audio capture (Audio-opname starten) of Capture a photo (Een foto nemen) niet beschikbaar is, selecteer je een lagere resolutie.
  • Alle foto's, video- en audio-opnamen die je tijdens een LifeCam-sessie vastlegt, worden als miniaturen weergegeven in het clipvak onder in het LifeCam-venster. Je kunt op een miniatuur klikken om deze in de standaardviewer te bekijken.
  • Sla de opgenomen inhoud op die je wilt bewaren. Wanneer je de webcamsessie sluit, wordt niet-opgeslagen inhoud niet automatisch opgeslagen of bewaard in het clipvak.
  • Foto's, video- en audio-opnamen die je met een LifeCam-webcam vastlegt, worden opgeslagen in de map Gebruikers/<gebruikersnaam>/LifeCam Files, waarbij <gebruikersnaam> de naam is waarmee je je op de computer aanmeldt. (Als je deze map wilt openen vanuit de LifeCam-software, klik je op de knop Open LifeCam Files (LifeCam-bestanden openen).

Digitale opnamen en foto's e-mailen

Je kunt vastgelegde inhoud als een bijlage bij een e-mailbericht verzenden.

De laatst vastgelegde opname of foto e-mailen

1. Wijs in het clipvak op de miniatuur en klik op de knop Send in e-mail (In e-mail verzenden).

Je standaard e-mailprogramma opent een e-mailbericht met de laatst vastgelegde clip of foto als bijlage.

2. Voer een e-mailadres in en stuur het bericht.

Een eerder vastgelegde en opgeslagen opname of foto e-mailen

1. Klik op de knop Open LifeCam Files (LifeCam-bestanden openen).
  2. Blader door de lijst met opgenomen clips en foto's. Selecteer de items die je in een e-mail wilt verzenden.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde items, wijs naar Send to... (Verzenden naar) en klik vervolgens op Mail Recipient (Ontvanger e-mail).

Je standaard e-mailprogramma opent een e-mailbericht met de geselecteerde items als bijlage.

4. Voer een e-mailadres in en stuur het bericht.