Meer informatie over: Webcams

Hoe gebruik ik het LifeCam-dashboard?

Je kunt het Microsoft LifeCam-dashboard gebruiken voor de weergave van een video- beeld.

Het LifeCam-dashboard is opgedeeld in drie delen:

• Het tabblad Effects (Effecten), waarop je een afbeelding of een effect met animatie kunt selecteren om aan je video en foto's toe te voegen.
  • Op het tabblad Settings (Instellingen), waarop je de beeldresolutie kunt aanpassen, een andere LifeCam kunt selecteren (als je twee of meer LifeCam-webcams hebt geïnstalleerd), de camera-eigenschappen kunt wijzigen, de video-instellingen kunt aanpassen en de Microsoft Hardware-website kunt bezoeken om te controleren op updates van de LifeCam-software.
  • De LifeCam-knoppen, waarmee je kunt pannen, kantelen en zoomen.

Opmerking

Niet alle LifeCam-modellen zijn van deze functies voorzien.

Het LifeCam-dashboard openen

• Klik op de pijl aan de rechterkant van het LifeCam-venster om het LifeCam Dashboard te openen.

Opnamen of foto's in het LifeCam-voorbeeldvenster weergeven

De laatst vastgelegde videoclips, audioclips en foto's worden als miniaturen weergegeven in een clipvak onder in het LifeCam-venster. Wanneer je de webcamsessie sluit, worden niet-opgeslagen clips en foto's niet automatisch opgeslagen of bewaard in het clipvak.

Een item in het clipvak weergeven of afspelen

• Er worden miniaturen weergegeven in het fragmentvak onder in het LifeCam-venster. Klik op de gewenste miniatuur.

Een eerder opgenomen item weergeven of afspelen

1. Klik op de knop Open LifeCam Files (LifeCam-bestanden openen).
  2. Blader door de lijst met opgenomen clips en foto's en dubbelklik op een item om het weer te geven of af te spelen.

Een video-effect toevoegen

Video-effecten zijn voorgrondanimaties en -beelden die een persoonlijk tintje aan je videogesprekken en foto's toevoegen.

Wanneer je een video-effect selecteert, wordt het aan de live streaming video toegevoegd en wordt het een deel van het videogesprek of foto.

Een video-effect toevoegen

1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het LifeCam-venster om het LifeCam Dashboard te openen.
  2. Klik op het tabblad Effects (Effecten).
  3. Klik op het gewenste effect.

Opmerkingen

• Bij sommige Microsoft LifeCam-modellen zijn er geen video-effecten beschikbaar voor een resolutie die hoger is dan 800 x 600 pixels. Als je een video-effect wilt toevoegen, selecteer je een resolutie van 800 x 600 pixels of lager.
  • Je moet een video-effect toevoegen voordat je een foto neemt. Je kunt geen video-effect toevoegen aan een bestaande foto.

Alle video-effecten verwijderen

• Als je een video-effect wilt verwijderen, klik je op de knop Clear video effects (Video-effecten wissen).