Ghiduri de utilizare: Mouse-uri

Cum utilizez dispozitivul Sidewinder Mouse?

gm_swm_ci

Dispozitivul dvs. Sidewinder Mouse include următoarele caracteristici:

 • Un buton de Pornire rapidă pentru deschiderea aplicaţiilor.
 • Butoane stânga şi dreapta personalizabile.
 • O rotiţă pentru defilare şi clic în mijloc, personalizabilă.
 • Butoane de reglare din mers a rezoluţiei pentru modificarea sensibilităţii indicatorului. Ajustaţi setările pentru sensibilitatea indicatorului în Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi.
 • Buton Înregistrare macrocomandă care vă permite să creaţi macrocomenzi în timp ce jucaţi jocuri.
 • Butoane pentru degetul mare, superior şi inferior, personalizabile.
 • Un LCD care afişează setarea curentă a rezoluţiei. De asemenea, afişează mesaje la crearea macrocomenzilor sau calibrarea Întoarcerii rapide.

Accesorii pentru jocuri

 • Ancoră de cablu: Utilizaţi caseta cu ancoră de cablu pentru a ajuta la eliminarea tensiunii cablului mouse-ului şi păstrarea excesului de cablu în afara zonei de acţiune. De regulă, se recomandă o lungime a cablului de 30 - 40 cm între mouse şi ancora de cablu.
  Introduceţi cablul în fantă la lungimea dorită şi apoi glisaţi capacul la loc pe casetă pentru a fixa cablul.
 • Greutăţi: Puteţi ajusta greutatea mouse-ului. Testaţi diferite greutăţi în car până când mouse-ul vi se pare potrivit pentru dvs.
  Pentru a deschide carul de greutăţi, apăsaţi pe butonul de pe partea inferioară a mouse-ului.
 • Picioruşe: Mouse-ul glisează pe picioruşe înlocuibile. Fiecare set este confecţionat din alte materiale, inclusiv Teflon®. Alegeţi setul care se potriveşte cel mai bine pe suprafaţa utilizată. Folosiţi-vă degetele pentru a înlocui picioruşele.

Setările pentru sensibilitatea mouse-ului (DPI)

Mouse-ul Sidewinder X3 include 3 butoane pentru reglarea din mers a rezoluţiei. Puteţi utiliza aceste butoane pentru a modifica rezoluţia în vederea ajustării imediate a vitezei indicatorului mouse-ului pentru activităţi de precizie precum ţintirea în jocuri sau editarea fotografiilor. Setările superioare vor deplasa indicatorul mai repede, setările inferioare vor deplasa indicatorul mai încet. Pentru performanţe generale optime ale mouse-ului, setaţi mouse-ul la o setare DPI ridicată şi apoi reduceţi viteza indicatorului.
Pentru a modifica rezoluţia într-un joc sau într-o aplicaţie:

 • Apăsaţi pe unul din butoanele pentru reglarea din mers a rezoluţiei.
  Ecranul LCD al mouse-ului va afişa scurt noua setare DPI. Setările superioare deplasează indicatorul mai repede; setările inferioare deplasează indicatorul mai încet.

Notă:
Butoanele pentru reglarea din mers a rezoluţiei nu pot fi reatribuite.

Crearea macrocomenzilor

Utilizaţi butonul Înregistrare macrocomandă în timpul unui joc pentru a lega o serie de acţiuni de apăsarea unui buton. De exemplu, înregistraţi o macrocomandă pentru a vă încărca toate armele şi apoi alocaţi macrocomanda unui buton de pe mouse. Pentru a vă ajuta la înregistrarea unei macrocomenzi, pe ecranul LCD al mouse-ului sunt afişate mesaje.

Pentru detalii despre lucrul cu macrocomenzi, consultaţi Cum pot crea macrocomenzi?

Utilizarea Întoarcerii rapide

Cu funcţia Întoarcere rapidă, puteţi juca jocuri ca un profesionist. În jocuri de acţiune, utilizaţi funcţia Întoarcere rapidă pentru a vă răsuci personajul în direcţia opusă.

pentru instrucţiuni referitoare la calibrarea funcţiei Întoarcere rapidă şi alocarea acesteia unui buton de pe mouse, consultaţi Cum calibrez funcţia Întoarcere rapidă pentru mouse-ul meu de jocuri?

Reatribuirea butoanelor mouse-ului

Software-ul IntelliPoint furnizează comenzi implicite pentru toate butoanele mouse-ului. Puteţi să le reatribuiţi unele butoane altor comenzi sau unor comenzi rapide de la tastatură în funcţie de stilul dvs. de lucru. De asemenea, puteţi să dezactivaţi butoanele pe care aţi putea apăsa accidental, de exemplu butonul rotiţă. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Cum reasociez butoanele mouse-ului?

Microsoft