Ghiduri de utilizare: Camere Web

Cum se efectuează un apel video?

Un apel video este o conversaţie video în direct, între două persoane, în reţea sau prin Internet. Un apel video este superior mesajelor de e-mail, mesajelor text sau apelurilor telefonice interurbane sau internaţionale. Un apel video accentuează comunicarea personalizată şi interpersonală permiţându-vă să vedeţi şi să auziţi cealaltă persoană în timp real.
Efectuarea unui apel video este la fel de simplă ca trimiterea unui mesaj text instantaneu, utilizând o cameră web, computerul, Internetul şi software-ul schimbului instantaneu de mesaje (de exemplu, Windows Live Messenger sau Skype). Puteţi utiliza apelurile video pentru a menţine legătura pe plan local şi la distanţă cu familia, prietenii şi colegii fără a ieşi din casă.
În general, nu există taxe suplimentare sau pentru convorbiri interurbane sau internaţionale asociate unui apel video, deoarece software-ul schimbului instantaneu de mesaje utilizează o conexiune Internet de bandă largă pentru a transmite vocea şi semnalul video.

Apeluri video în grup
Un apel video în grup este o conversaţie video în direct, între o persoană şi mai multe persoane, în reţea sau prin Internet.
În majoritatea cazurilor, apelurile video au loc între două părţi/computere - dvs. şi persoana pe care o apelaţi sau care vă apelează. Cu toate acestea, unele programe de schimb instantaneu de mesaje (de exemplu, Skype) permit apelurile video în grup între mai multe părţi/computere aflate în locuri diferite.
Consultaţi documentaţia software-ului de schimb instantaneu de mesaje pentru a afla dacă este acceptată apelarea video în grup.

Cerinţe preliminare
Pentru a efectua un apel video, fiecare participant trebuie să deţină următoarele:

 • Un computer cu o conexiune la Internet de mare viteză.
 • O cameră web.
 • Căşti sau difuzoare şi microfon pe computer.
 • Un client de schimb instantaneu de mesaje care acceptă semnal video, de exemplu, Windows Live Messenger, Skype, iChat sau Google Talk.

Este posibil ca dvs. şi ceilalţi participanţi să aveţi tipuri diferite de camere web, computere şi conexiuni la Internet de mare viteză. Cu toate acestea, ar trebui ca toţi să utilizaţi acelaşi client de schimb instantaneu de mesaje şi să vă asiguraţi reciproc că figuraţi în lista de prieteni sau de persoane de contact. Astfel vă este mai uşor să găsiţi cealaltă persoană online şi să porniţi un apel video.

Iniţiaţi unui apel video

 1. Instalaţi pe computer software-ul de schimb instantaneu de mesaje.
 2. Creaţi o listă cu prieteni sau persoane de contact.
 3. Găsiţi persoana pe care doriţi să o apelaţi.
 4. Iniţiaţi un apel video.

Dacă deja sunteţi în mijlocul unei conversaţii de tip text prin schimb instantaneu de mesaje cu alt utilizator, alegeţi opţiunea de iniţiere a unui apel video. Când persoana de la celălalt capăt acceptă apelul video, puteţi conversa.

Notă
Nu veţi reuşi să efectuaţi un apel video dacă persoana pe care doriţi să o apelaţi:

 • Nu are instalată o cameră web,
 • Nu are instalat acelaşi software de schimb instantaneu de mesaje sau
 • momentan este offline.

Microsoft