Microsoft IP-licensiering: Tekniköversikt

Microsoft IP-licensiering

Följande tekniker från Microsoft finns tillgängliga för att hjälpa andra företag att utöka sina kunderbjudanden:

Automatisk videoflimmeridentifiering

NYHET – Automatisk videoflimmeridentifiering (VFD) VFD är en innovativ teknik som nyligen levererats i Microsofts senaste webbkamera HD 1080P som heter LifeCam Studio

Den bildbearbetningsbaserade lösningen identifierar videoflimmer som orsakas av variationer i strömtillförseln vanligtvis 50Hz eller 60Hz i hela världen genom att beräkna färganhopningsblockändringar i bilder. Kameror kan uppvisa en växlande ljusintensitet över raderna i bilden vilket resulterar i flimmer. Fluorescerande ljus är en av de vanligaste orsakerna till flimmer i kameror. Flimmer kan orsaka en väsentlig försämring av videokvaliteten i webbkameror och andra digitala kameraenheter. VFD-lösningen kräver minimal beräkning och minimala minnesresurser och den gör underlättar implementering av inbyggd programvara, till exempel den som används i Microsofts webbkamera LifeCam.

Automatisk videoflimmeridentifiering

NYHET – Tangentbordsfunktion för att undvika spökeffekt – För enkla membranbaserade datortangentbord finns det tusentals tretangentskombinationer som inte rapporterar korrekt. Även om detta är något mindre än 5 % av alla tretangentskombinationer, är det en betydande olägenhet för både spelare och snabba maskinskrivare. Detta är en viktig begränsning i utformningen av standardmembrantangentborden. Inom branschen kallas detta problem “spökeffekt” och försöken att lindra problemet kallas “funktion för att undvika spökeffekt”. Microsoft har utvecklat en motståndskraftig flertrycksteknik som tillåter ett membrantangentbord att identifiera och rapportera när många godtyckliga tangenter trycks ned samtidigt. Tekniken visas i Speltangentbordet Microsoft SideWinder X4. Till skillnad från traditionella lösningar som kräver ett stort kretskort och en diod per tangent, används med Microsofts teknik ett något modifierat membran och en speciell kostnadseffektiv utläsningskrets. Tack vare den här tekniken är antispökeffektfunktionen praktiskt användbar för till och med de billigaste masstillverkade tangentborden. Tekniken med tangentbordsfunktion för att undvika spökeffekt är nu tillgänglig för licensiering från tangentbordstillverkare för både fristående tangentbord och tangentbord för bärbara datorer.

InstaLoad från Microsoft

NYHET - InstaLoad Batterikontaktstekniken är en patenterad teknik från Microsoft som har ett brett användningsområde över alla typer av batteridrivna enheter. Med den här tekniken kan användaren sätta in batterierna i enheten utan att behöva tänka på plus- (+) eller minus (-)-polariteten.

Microsoft Magnetic Recharging Cable Technology

Magnetic Recharging Cable Microsofts innovativa laddningskabel har en patenterad magnetisk anslutningsteknik som återfinns i vår populära Microsoft Mobile Memory Mouse och nu finns att skaffa mot licens för tredjeparts elektroniktillverkare.

Microsofts Tilt Wheel-teknik

The Tilt Wheel är en innovativ hårdvarukomponent på möss eller tangentbord som gör att användarna kan luta rullningshjulet från sida till sida och upp och ner för att enkelt kunna manövrera markören horisontellt eller vertikalt.

Microsofts Tilt Wheel-teknik

U2-teknik gör att en periferienhet till datorn (till exempel en mus eller ett tangentbord) kan anslutas till datorn med antingen PS/2 eller USB auto-avkännande gränssnitt (U+P). Idealiskt att använda med nyare eller äldre datorer.

Microsofts Tilt Wheel-teknik

BlueTrack Technology Vi är mycket glada över att informera våra licenstagare om att Microsoft har ingått i ett samarbete med Avago Technologies. Skicka framtida förfrågningar gällande licensiering av BlueTrack Technology och relaterade produkter direkt till Avago Technologies, exklusiv leverantör av BlueTrack Technology. Kontakta support@avagotech.com.

Microsoft Arc Mouse

Arc Mouse Den revolutionerande designen av Arc Mouse kombinerar de bästa av en skrivbordsmus med det bästa från en mus till bärbar dator. Arc Mouse kan fällas till endast två tredjedelar av dess helt utfällda storlek. Den finns i två färger.

Microsoft Image Manipulating Video Conferencing Technology

Image Manipulating Video Conferencing Den här uppfinningen medger automatisk panorering, lutning och zoomning för att hålla högtalaren centrerad i en bild. Uppfinningen avslöjar även bildmanipuleringstekniker som används för att erbjuda känslan som vid ögonkontakt. Båda de här uppfinningarna förbättrar den totala telekonferensupplevelsen.

Microsoft Instant Viewer Technology

Instant Viewer Har du för många öppna fönster på skrivbordet? Klicka bara på rullningshjulsknappen eller den programmerbara knappen för att direkt visa alla öppna fönster, och sedan pekar och klickar du för att välja. När du har många öppna fönster, gör det dig långsammare om du måste leta efter ett specifikt fönster via aktivitetsfältet. Med snabbvisning kan du hitta det du letar efter med en enda musklickning. Med en klickning visar du direkt hela skrivbordet under små versioner av alla dina öppna fönster. Klicka direkt på det objekt som du vill ha, för att öppna det i full storlek. Det är så pass enkelt, och du kan fortsätta att arbeta omedelbart.

Microsoft Magnifier

Magnifier är ett verktyg för visning och redigering som används med indataenheter som till exempel en mus. Det här verktyget är fullt kompatibelt med Windows Vista och dess funktion kan liknas vid att man håller ett förstoringsglas mot datorskärmen. Typiska användningsområden är redigering av digitala foton samt visning och förstoring i kalkylblad, Word-dokument och på webbsidor.