Νέα

Ιούνιος 2013

Εκδήλωση «Driving Digital Jobs in Europe» από τη Microsoft με ελληνική συμμετοχή ››
60 νέοι από χώρες της Ευρώπης που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία προσκλήθηκαν από τη Microsoft προκειμένου να συμμετέχουν σε ειδικό workshop που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο.
Τα Hellenic Duty Free Shops επιλέγουν την πλατφόρμα επικοινωνίας Microsoft Lync 2010 ››
Την πλατφόρμα επικοινωνίας Microsoft Lync 2010 επέλεξε η εταιρία Hellenic Duty Free Shops προκειμένου να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας στους περισσότερους από 1.900 υπαλλήλους της στα 90 καταστήματα που διατηρεί σε 45 συνολικά σημεία σε όλη την Ελλάδα.
1000 εφαρμογές από έλληνες developers στο Windows Phone Store ››
H νέα γενιά λειτουργικού της Microsoft ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Μάιος 2013

Νέα έρευνα της Microsoft δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη πρόσβαση σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης ››
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό της Microsoft με τη συμμετοχή 4.787 εργαζομένων από όλη την Ευρώπη, πάνω από το 37% των εργαζομένων αισθάνεται ότι η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού δεν είναι επαρκής και ότι τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης θα ευνοούσαν την ομαδική εργασία.
Η Vianex επιλέγει Office 365 ››
Αύξηση της παραγωγικότητας με χαμηλού κόστους επένδυση.
H Telefónica χρησιμοποιεί τεχνολογίες cloud της Microsoft για να βελτιώσει την επικοινωνία και τη συνεργασία των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο ››
Αξιοποίηση του Microsoft Office 365 και του Yammer στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων για την συνεχή βελτίωση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και της ανταγωνιστικότητας.
Ανοιχτή Μέρα Καινοτομίας στην Τάξη ››
Ειδική εκδήλωση από τη Microsoft Ελλάς και το British Council για την επιβράβευση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών.

Απρίλιος 2013

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Getbusy.gr ››
Έπαινος βέλτιστης πρακτικής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία.
Οργανωτικές αλλαγές στη Microsoft Ελλάς ››
H Microsoft Ελλάς ανακοινώνει την τοποθέτηση του κου Ευάγγελου Χρυσοχόου στη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και Συνεργατών, καθώς και την ανάληψη της Οικονομικής Διεύθυνσης από την κα Μαίρη Παντελοπούλου.
Η Microsoft ανακοινώνει τη νέα γενιά Office 365 για επιχειρήσεις ››
Η νέα υπηρεσία cloud ανταποκρίνεται στην διαρκώς αυξανόμενη δυναμική των πελατών.
Η ομάδα Kinemat ο μεγάλος νικητής του φετινού Imagine Cup ››
Οι ελληνικοί τελικοί πραγματοποιήθηκαν αναδεικνύοντας την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους τελικούς στη Ρωσία.
Ακόμα στα Microsoft Windows XP; ››
Βασικά ερωτήματα για κάθε επιχείρηση που σκέφτεται να αναβαθμίσει το λογισμικό της.

Μάρτιος 2013

Η πειρατεία λογισμικού κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτές και επιχειρήσεις ››
Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Microsoft αναδεικνύει τους κινδύνους για εκείνους που χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό.
Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για το Getbusy.gr ››
Το Getbusy.gr, το εκπαιδευτικό portal που απευθύνεται στους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Καλαμάτας χρησιμοποιεί το Office 365 ››
Τα οφέλη της χρήσης του Office 365 για την εκπαίδευση διαπιστώνει ήδη το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα (ΑΤΕΙ) Καλαμάτας.

Φεβρουάριος 2013

«Youth Online Safety: Σερφάρω, δε ρισκάρω» από τη Microsoft Ελλάς και “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ››
Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από απρόσεκτη χρήση, μέσα από συζήτηση μαζί τους και παιχνίδι τύπου role-playing.
Βραβείο Mobile Business Excellence για τα Windows Phone 8 ››
Κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου InfoCom Mobiles & Apps, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 η Microsoft Ελλάς έλαβε Βραβείο Mobile Business Excellence για τα Windows Phone 8.
Εκδήλωση «Youth Online Safety: Σερφάρω, δε ρισκάρω» ››
Η ασφαλής συμπεριφορά των νέων στο διαδίκτυο θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Youth Online Safety: Σερφάρω, δε ρισκάρω» που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Microsoft Ελλάς και “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ιανουάριος 2013

Η Microsoft παρουσιάζει το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση ››
Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τη διεθνή διάθεση του Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση, της ανανεωμένης έκδοσης της κορυφαίας σειράς προϊόντων Office.

Δεκέμβριος 2012

Εκπαιδευτικοί από περισσότερες από 80 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» στην Πράγα ››
Με σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη δέσμευση της Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», αλλά και με τη βράβευση των πιο καινοτόμων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση».

Νοέμβριος 2012

Ένα portal για τους νέους που επιθυμούν να ενισχύσουν τη θέση τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας ››
To GetBusy.gr, ένα portal που απευθύνεται σε νέους που αναζητούν εργασία ή επιθυμούν να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ή ακόμα και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας, βρίσκεται πλέον στον αέρα.
8ος Διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς από τη Microsoft Ελλάς ››
Για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από τη Microsoft Ελλάς ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών.
Η Πέγκυ Αντωνάκου νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στη Microsoft Ελλάς Ο Ernst-Jan Stigter αναλαμβάνει νέα διευρυμένα καθήκοντα ως Αντιπρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης ››
Η κα Αντωνάκου εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft Ελλάς το Φεβρουάριο του 2012 και μέχρι σήμερα είχε τη Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και τη διαχείριση του οικοσυστήματος των Συνεργατών της εταιρίας με στόχο την αποδοτικότερη αξιοποίηση των λύσεων της Microsoft.
Wowzapp! Hackathon για Windows πραγματοποιείται από τη Microsoft Ελλάς και το 123P, από 9 έως 11 Νοεμβρίου ››
Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου διοργανώνεται και στην Ελλάδα το WOWZAPP 2012: Hackathon για Windows της Microsoft, το οποίο λαμβάνει χώρα το ίδιο χρονικό διάστημα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 30 χώρες και απευθύνεται σε φοιτητές και startup developers, οι οποίοι καλούνται να αναπτύξουν εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στο Windows Store. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το 123p.

Οκτώβριος 2012

Η Microsoft φέρνει τα Windows 8 στην Ελλάδα ››
Ξεκινάει η διεθνής διάθεση των Windows 8, τα οποία προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες και επιλογές μέσα από νέες προσφορές και εφαρμογές, αλλά και μεγάλο εύρος εναλλακτικών προτάσεων σε hardware.
VENUS-C: μια πρωτοποριακή cloud υποδομή για την Έρευνα και την Καινοτομία με επίκεντρο τον χρήστη ››
Το έργο VENUS-C (www.venus-c.eu), το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, αποτελεί μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες στον τομέα του cloud που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ατζέντα (DAE).
Η Microsoft διευρύνει τη συνεργασία της με την Toyota, υποστηρίζοντας τις νέες υποδομές επικοινωνίας της εταιρίας διεθνώς ››
Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την 1η Οκτωβρίου ότι η Toyota Motor Corp. έχει επιλέξει τις πλατφόρμες τεχνολογίας της Microsoft για την ανάπτυξη των υποδομών επικοινωνίας για τις εταιρίες του ομίλου της διεθνώς.

Σεπτέμβριος 2012

Η Microsoft δημιουργεί ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο ››
To YouthSpark συνιστά τη νέα μεγάλη πρωτοβουλία της Microsoft, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών για 300 εκατομμύρια νέους, μέσα από μια σειρά διεθνών προγραμμάτων και συνεργασιών με κυβερνήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ιδιωτικό τομέα.
Η ομάδα Formula 1 της Lotus ετοιμάζεται για τους αγώνες του 2012, φουλάροντας με Microsoft Dynamics AX ››
Η ομάδα Formula 1 της Lotus και η Microsoft ανακοίνωσαν τριετή συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η ομάδα αξιοποιεί τη λύση Microsoft Dynamics AX.
Το Microsoft Visual Studio 2012 επαναπροσδιορίζει την ανάπτυξη μοντέρνων εφαρμογών ››
Στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε από τη Microsoft η διάθεση του Visual Studio 2012 και του .NET Framework 4.5, των ολοκληρωμένων λύσεων για την ανάπτυξη και τη διαχείριση εφαρμογών.
Το Imagine Cup 2013 της Microsoft ξεκινάει ανανεωμένο ››
Στα έντεκα του χρόνια ο δημοφιλής διαγωνισμός τεχνολογίας παρουσιάζει νέες κατηγορίες και προσφέρει υψηλότερα χρηματικά έπαθλα, εμπνέοντας ακόμα περισσότερους νέους προγραμματιστές και νέους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.
Windows Server 2012: Το λειτουργικό σύστημα για την εποχή του Cloud ››
Στο πλαίσιο διαδικτυακού event που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, ο Satya Nadella, Πρόεδρος του Microsoft Server and Tools Business, ανακοίνωσε τη γενική διάθεση του Windows Server 2012.
Διάκριση ελληνικών σχολείων στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft ››
Η ομάδα των συστεγαζόμενων του 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα αναδείχθηκαν ως Pathfinder και Mentor School αντίστοιχα, μαζί με 99 σχολεία από 50 χώρες.

Αύγουστος 2012

Η Microsoft ανακοινώνει την Windows 8 Release to Manufacturing (RTM) ››
Η νέα έκδοση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και δοκιμής του προϊόντος, καθώς και τη διάθεσή του στους συνεργαζόμενους κατασκευαστές hardware, προετοιμάζοντάς τους για τη διάθεση στο ευρύ κοινό τον Οκτώβριο.

Ιούλιος 2012

Η Microsoft και η Marchesi de’ Frescobaldi πίνουν στην υγειά της ανάπτυξης ››
Η Marchesi de’ Frescobaldi, φημισμένη ιστορική εταιρία παραγωγής οίνου από την Τοσκάνη, επέλεξε τη Microsoft, ως συνεργάτη καινοτομίας και το Microsoft Dynamics NAV.
Η Aston Martin ανεβάζει ταχύτητες με το Microsoft Dynamics AX ››
Οι επιχειρηματικές λύσεις της Microsoft βοηθούν την αυτοκινητοβιομηχανία να βελτιώσει τη διαχείριση των οικονομικών της, επιτυγχάνοντας αποδόσεις τόσο δυνατές όσο και τα αυτοκίνητά της
Η Microsoft αποκαλύπτει το νέο Office ››
Το Office διατίθεται ως υπηρεσία στο cloud, ενώ αξιοποιεί και τις καινοτομίες που εισάγουν τα Windows 8
H Microsoft Ανακοινώνει τους Νικητές των Παγκόσμιων Τελικών του Διαγωνισμού Imagine Cup 2012 ››
Στoυς έξι πρώτους η Ελλάδα με το Symbiosis, σημαντική διάκριση και για τον καθηγητή-μέντορα της ομάδας
Η Microsoft Ανακοινώνει Νέες Ευκαιρίες στο Cloud για τους Συνεργάτες της ››
Νέες κατευθύνσεις, επιμόρφωση και προγράμματα για Windows Server 2012 και Windows Azure αποκαλύφθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών.
Το Microsoft Office 365 για την εκπαίδευση παίρνει άριστα από τα σχολεία ››
Η Microsoft Corp. ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου τη διάθεση του Microsoft Office 365 για την εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας δωρεάν σε σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς τα κορυφαία της εργαλεία παραγωγικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας. Το Office 365 για την εκπαίδευση αποτελεί μια σουίτα στο cloud που περιλαμβάνει τις εφαρμογές για desktop του Microsoft Office, καθώς και το Microsoft Exchange Online, το Microsoft SharePoint Online και το Microsoft Lync Online.