2 page Case Study - Posted 10/29/2013
Views: 15
Rate This Evidence:

Polfärskt AB (Allbröd) - NAV

Polfärskt Bröds recept, lägg it-systemen i molnet

 – Vi valde att gå över till Office 365 även för att lösningen är enkel och flexibel, och för att vi får tillgång till ny funktionalitet, framför allt i form av kommunikations-plattformen Lync, säger David Prochazka, it-koordinator på Polfärskt Bröd.

Tidigare hade företaget Microsoft Office 2010. När licensavtalet skulle löpa ut stod man inför ett vägval.

– I stället för att förnya våra befintliga avtal för en ny treårsperiod valde vi att hoppa på molntåget. Den direkta anledningen var den fördelaktiga prisbilden. Jämfört med den gamla lösningen sänker vi de löpande kostnaderna med cirka 30 procent.

Det var nätoperatören DGC som presenterade lösningen för Polfärskt Bröd och implementerade den.

Molntjänsten är mycket skalbar och kan anpassas exakt till användarnas behov. Detta är viktigt för Polfärskt Bröd, eftersom dess verksamhet drabbas av högre belastning under vissa delar av året, till exempel vid jul och andra stora helger. Företaget betalar bara för den faktiska användningen av applikationerna.

En viktig fördel är också att användarna kan gå in i systemet oavsett tidpunkt och var de än befinner sig. De kan nå sina dokument från vilken uppkopplad dator, surfplatta eller mobiltelefon som helst. Office 365 ger användarna mycket mer utrymme för lagring av filer och e-post. Tidigare hade de 2 gigabyte. Nu har de tillgång till 25 gigabytes utrymme.

– När det gäller säkerheten känner vi oss trygga med Office 365. Vi har kvar våra interna säkerhetsregler.

Molnlösningen ger användarna ny funktionalitet, bland annat Lync och onlinelagringstjänsten SkyDrive.

– Både Lync och SkyDrive blir en viktig del av vår framtida mobila it-plattform, fortsätter David Prochazka.

Dessa funktioner kommer att bidra till effektiviseringar av verksamheten och en ännu mer motiverad säljkår. Med Lync kan medarbetarna ha videomöten, chatta samt dela filer och presentationer.

– Vi har också planer på att implementera vår telefonfunktion i Lync. Idag har vi börjat

använda Lync, men vi befinner oss än så länge på ett tidigt stadium. Med SkyDrive kan användarna ladda upp dokument och bilder i ett personligt bibliotek.

– Vi planerar att utrusta alla säljare med en mobiltelefon. När de exempelvis arbetar med kampanjer i butiker kan de ta bilder och ladda upp dem på SkyDrive, så att andra säljare kan ta del av dem och få inspiration.

Polfärskt Bröd levererar bröd från sina 24 distributionscentraler till över 3 000 butiker över hela Sverige. I butikerna tar företaget även hand om hyllorna och ser till att det alltid finns färskt bröd där. Brödsäljarna använder en handdatorapplikation i butikerna för att hantera order och returer. För närvarande håller företaget på att utveckla en ny sådan applikation. Den ska ligga i Microsofts molnplattform Windows Azure.

– Vår verksamhet kommer att bli alltmer molnbaserad. Det är rätt väg för oss att gå. Office 365 är den första byggstenen för vår framtida it-plattform, säger David Prochazka.

FÖRETAGSPROFIL

Polfärskt Bröd AB är en av Sveriges största bröddistributörer. Varje dygn levererar Polfärskt Bröd över 300 000 förpackningar bröd från sex olika bagerier till över 3 000 butiker över hela landet. Bland kunderna står ICA för en majoritet av omsättningen. Polfärskt Bröd har 24 distriktsbolag runt om i landet. Huvudkontoret finns i Lindome.

UPPGIFT

Ersätta den gamla kontorsstödslösningen med en molnlösning för att sänka it-kostnaderna och lägga en grund för att etablera hela företagets it-miljö i molnet.

LÖSNING

Microsoft Office 365.

RESULTAT

Sänkta löpande it-kostnader med 30 procent jämfört med den tidigare lösningen, ökat lagringsutrymme för användarna, ny funktionalitet, bland annat kommunikationsplattformen

Lync och onlinelagringstjänsten SkyDrive.

KONTAKTPERSONER

David Prochazka, it-koordinator, Polfärskt Bröd AB 010-450 65 11
david.prochazka@polfarskt.se


Mattias Johansson, Senior Consultant, DGC
0701-83 22 25
Mattias.Johansson@dgc.se

Text: Måns Widman
Produktion: Appelberg Publishing

This case study is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.
Solution OverviewOrganization Size: 25 employees

Organization Profile
Polfärskt Bröd AB är en av Sveriges största bröddistributörer. Varje dygn levererar Polfärskt Bröd över 300 000 förpackningar bröd från sex olika bagerier till över 3 000 butiker över hela landet. Bland kunderna står ICA för en majoritet av omsättningen. Polfärskt Bröd har 24 distriktsbolag runt om i landet. Huvudkontoret finns i Lindome.

Hardware
Microsoft Office 365.

Software and Services
  • Microsoft Office 365
  • Cloud Services

Vertical Industries
Food Service

Country/Region
Sweden

IT Issue
Cloud Services

Languages
Swedish

Partner(s)
DGC One

RSS