Kliknite ovdje da biste instalirali Silverlight*
HrvatskaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft Hrvatska

Izjava o privatnosti odredišta Microsoft.com

Ažurirano: 5. siječnja 2005.

Microsoft predano radi na zaštiti vaše privatnosti. Ova izjava o privatnosti objašnjava prikupljanje podataka i načine korištenja na web-odredištu Microsoft.com (“web-odredište”); ne odnosi se na ostala mrežna ili izvanmrežna odredišta, proizvode ili usluge. Pristupom web-odredištu, pristajete na prikupljanje podataka i načine korištenja opisane u ovoj izjavi o privatnosti.

Druge Microsoftove usluge s vezama s ovog web-odredišta, uključujući MSN , Windows Update, Office Online, imaju svoje vlastite izjave o privatnosti koje možete pogledati pritiskom na njihove veze.

Na ovoj stranici
Prikupljanje vaših osobnih podatakaPrikupljanje vaših osobnih podataka
Korištenje osobnih podatakaKorištenje osobnih podataka
Nadzor vaših osobnih podatakaNadzor vaših osobnih podataka
Pristup vašim osobnim podacimaPristup vašim osobnim podacima
Sigurnost vaših osobnih podatakaSigurnost vaših osobnih podataka
Zaštita osobnih podataka djeceZaštita osobnih podataka djece
Kolačići (Cookies) Kolačići (Cookies)
Upotreba web-svjetionikaUpotreba web-svjetionika
Korištenje Microsoft PassportaKorištenje Microsoft Passporta
Provođenje ove Izjave o privatnostiProvođenje ove Izjave o privatnosti
Izmjene ove Izjave o privatnostiIzmjene ove Izjave o privatnosti
Informacije za kontaktInformacije za kontakt

Prikupljanje vaših osobnih podataka

Pitat ćemo vas kada zatrebamo podatak koji bi vas mogao osobno raspoznati (osobni podatak) ili nama omogućiti da vam se obratimo kako bismo vam pružili uslugu ili izvršili transakciju koju ste zatražili, kao što je primanje informacija o Microsoftovim proizvodima i uslugama, pristupanje natječaju, naručivanje novosti e-poštom, pristupanje posebnim web-odredištima i uslugama s ograničenim pristupom, prijavljivanje na događaj ili obuku, ili prilikom kupnje, preuzimanja i/ili prijave Microsoftovih proizvoda. Osobni podaci koje prikupimo mogu uključivati vaše ime, naslov, naziv tvrtke ili organizacije, poslovnu adresu e-pošte, poslovni telefon, adresu posla ili doma, podatke o vašoj poslovnoj funkciji, podatke o vašoj tvrtki te podatke o kreditnoj kartici.

Web-odredište može prikupiti određene podatke o vašim posjetima, kao što je naziv vašeg dobavljača internetskih usluga i Internet Protocol (IP) adresu preko koje pristupate Internetu; datum i vrijeme vašeg posjeta web-odredištu; stranice koje ste gledali dok ste bili na web-odredištu i internetsku adresu web-odredišta s kojeg ste se izravno povezali na naše web-odredište. Ovi se podaci koriste za poboljšanje i administraciju web-odredišta te analizu trendova. Neka od naših odredišta prikupljaju informacije o hardveru i softveru kako bi pružila zatražene usluge. Windows Update, primjerice, treba poznavati informacije o vašem računalu kako bi mogao preporučiti potrebne nadopune za operacijski sustav.

Microsoftove tehničke zajednice pružaju mogućnosti kontakta s Microsoftovim zaposlenicima, stručnjacima i vama ravnopravnim osobama kako biste dijelili znanje i novosti o Microsoftovim proizvodima i odnosnim tehnologijama. Kako bismo izbjegli da adresu vaše e-pošte i ostale podatke prikupe i koriste drugi, u neprimjerene ili štetne svrhe, Microsoft preporučuje oprez pri objavljivanju prave adrese e-pošte ili drugih osobnih podataka na interesnim grupama, razgovorima ili drugim javnim forumima. Pročitajte više o smjernicama za sigurno korištenje Microsoftovih tehničkih zajednica.

Vrh straniceVrh stranice

Korištenje osobnih podataka

Osobni podaci prikupljeni na ovom web-odredištu koristit će se za rad web-odredišta i za pružanje usluga ili izvršavanje transakcija koje ste zatražili ili ovlastili.

Za podršku ovim korištenjima, Microsoft može koristiti osobne podatke kako bi vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu, za poboljšanje web-odredišta i drugih Microsoftovih proizvoda i usluga te za olakšavanje korištenja web-odredišta uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web-odredišta vašim osobitim sklonostima i interesima. Kako bi vam ponudio dosljedniji način interakcije s Microsoftom, podaci prikupljeni na odredištu Microsoft.com mogu se udružiti s podacima prikupljenim drugim Microsoftovim uslugama.

Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo vam pružili važne informacije o proizvodima ili uslugama koje koristite, uključujući kritična ažuriranja i obavijesti. Dodatno, s vašim dopuštenjem, možemo vam poslati informacije o drugim Microsoftovim proizvodima i uslugama, i/ili dijeliti informacije s Microsoftovim partnerima kako bi vam i oni mogli slati informacije o svojim proizvodima i uslugama.

Podatke o posjećivanju stranica povezujemo s demografskim podacima iz znanstvenih razloga, a te ćemo podatke koristiti kako bismo vam mogli pružiti što zanimljiviji sadržaj. U nekim dijelovima odredišta Microsoft.com, s ograničenim pristupom, uz vaše ćemo odobrenje udružiti podatke o posjećivanju stranica s vašim osobnim podacima kako bismo vam mogli pružiti sadržaj prilagođen upravo vama. Odbijete li dati odobrenje, nećemo vam pružiti prilagođeni sadržaj niti udruživati osobne podatke s onima o posjećivanju stranica.

Kada se prijavite na novosti ili pristanete primate promidžbenu e-poštu, Microsoft.com može koristiti prilagođene veze ili slične tehnologije kako bi pratio veze koje pritisnete u e-pošti. Možemo udružiti te podatke s vašim osobnim podacima kako bismo vam pružili određeniju komunikaciju e-poštom ili informacije za kupnju. Svaka komunikacija e-poštom sadrži vezu za odjavu koja vam omogućuje zaustavljanje isporuke te vrste komunikacije.

Neke usluge na odredištu Microsoft.com nude pojedincima mogućnost javnog prikazivanja određenih osobnih podataka, kao za Microsoftove partnere koji žele objaviti podatke za kontakt kao dio ponude poslovne usluge. Sudjelovanje u takvim uslugama je uvijek dobrovoljno.

Microsoft povremeno unajmljuje druge tvrtke za pružanje ograničenih usluga u naše ime, kao što je udomljavanje web-odredišta, pakiranje, slanje i isporuka nagrada, odgovaranje na korisnikove upite o proizvodima i uslugama, i slanje podataka o našim proizvodima, posebnim ponudama i drugim novim uslugama. Tim ćemo tvrtkama dati samo one podatke koji su im neophodni za izvršenje usluge. Od njih se zahtijeva tajnost tih podataka te im se zabranjuje korištenje tih podataka za bilo koju drugu svrhu.

Microsoft može otkriti osobne podatke ako tako zahtjeva zakon ili u dobroj vjeri da je takva radnja neophodna radi (a) poštivanja zakonskih odredbi ili pravnih radnji prema Microsoftu ili web-stranicama; (b) zaštite i obrane prava ili vlasništva Microsofta i svih njegovih web-stranica, ili (c) postupanja u hitnim slučajevima radi zaštite osobne sigurnosti Microsoftovih djelatnika ili predstavnika, korisnika Microsoftovih proizvoda ili usluga, odnosno šire javnosti.

Osobni podaci, prikupljeni na web-odredištu, mogu biti pohranjeni i obrađivani u Sjedinjenim Američkim Državama ili nekoj drugoj državi u kojoj Microsoft ima podružnice, predstavnike ili zastupnike, a korištenjem ovog web-odredišta pristajete na takav prijenos podataka izvan matične države. Microsoft poštuje sigurnosne smjernice postavljene od strane američkog Ministarstva trgovine, vezane uz prikupljanje, korištenje i zadržavanje podataka iz Europske Unije.

Vrh straniceVrh stranice

Nadzor vaših osobnih podataka

Osim ako to nije drugačije opisano u ovoj izjavi, osobni podaci, koje ste dali na web-odredištu, neće se dijeliti izvan Microsofta i njegovih nadziranih podružnica i zastupništava, bez vašeg odobrenja. Kako je opisano dolje, u sljedećem dijelu, svojim osobnim podacima možete pristupiti i odlučiti na koji način želite biti kontaktirani.

Obratite pažnju da se ova izjava o privatnosti i bilo koji odabir koji napravite na web-odredištu ne mora odnositi na osobne podatke koje ste Microsoftu dali u kontekstu drugih, zasebnih, Microsoftovih proizvoda ili usluga.

Microsoft.com može slati redovite poruke e-pošte koje vas obavještavaju o tehničkim uslugama ili sigurnosnim problemima vezanima uz zatraženi proizvod ili uslugu, te koje potvrđuju vaš zahtjev za neki proizvod ili uslugu. Za neke usluge koje nudi Microsoft.com, obraćanje korisniku je bitan dio usluge. Nećete moći izbjeći primanje tih poruka, jer se one smatraju nužnim dijelom usluge(a) koje ste odabrali.

Vrh straniceVrh stranice

Pristup vašim osobnim podacima

Svoje osobne podatke i odabir kontaktiranja, koje ste dali na ovom web-odredištu, možete pregledati i urediti posjetom na Microsoft.com Centar za profile. Prije toga, međutim, morate upisati podatke za prijavu na .NET Passport.

U Centru za profile možete:

Pregledavati i uređivati osobne podatke koje ste ranije dali na odredištu Microsoft.com.

Odrediti želite li da vam Microsoft.com šalje marketinške informacije.

Odrediti želite li da vam se druge tvrtke obraćaju.

Pretplatiti se ili ukinuti pretplatu na novosti o našim uslugama i proizvodima.

Neke usluge koje nudi Microsoft.com mogu prikupljati podatke koje nisu dostupne preko Centra za profile. U tim slučajevima osobne podatke možete dobiti tako da Microsoft.com kontaktirate na način opisan pri dnu ove izjave ili preko alternativnih načina pristupa koju pojedina usluga nudi.

Vrh straniceVrh stranice

Sigurnost vaših osobnih podataka

Microsoft predano radi na zaštiti sigurnosti vaših osobnih podataka. Koristimo veliki broj sigurnosnih tehnologija i postupaka kako bismo vaše osobne podatke zaštitili od neovlaštena pristupa, korištenja ili objavljivanja. Primjerice, unesene osobne podatke pohranjujemo na računalne poslužitelje s ograničenim pristupom koji se nalaze u nadziranim uvjetima. Dodatno, prilikom prijenosa osjetljivih osobnih podataka (poput broja kreditne kartice) preko Interneta, oni su zaštićeni šifriranjem putem protokola Secure Socket Layer (SSL).

Vrh straniceVrh stranice

Zaštita osobnih podataka djece

Microsoft.com je web-odredište za javnost i ne prikuplja, namjerno, osobne podatke od djece.

Vrh straniceVrh stranice

Kolačići (Cookies)

Na ovom web-odredištu kolačiće koristimo kako bismo osigurali cjelovitost postupka prijave te za prilagodbu web-odredišta. Kolačić je mala tekstna datoteka koju na vaš disk smješta poslužitelj web-stranice. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili isporuku virusa u vaše računalo. Kolačići su jednoznačno dodijeljeni vama i može ih čitati samo web-poslužitelj iz domene koja vam je izdala kolačić.

Jedna od glavnih svrha kolačića je ušteda vremena. Primjerice, ako prilagodite web-stranicu ili se krećete unutar web-odredišta, kolačić omogućuje web-odredištu prisjećanje vaših određenih podataka pri sljedećim posjetima. To pojednostavnjuje postupak isporuke određenog sadržaja, olakšava kretanje web-odredištem i tako dalje. Kada se vratite na web-odredište, moguće je doći do podataka koje ste prije dali, te tako možete lagano koristiti značajke web-odredišta koje ste prilagodili.

Kolačići na našim stranicama prenose se na računalo putem tzv. web-svjetionika, odnosno akcijskih oznaka. Ova je tehnologija alat koji koristimo za sastavljanje združenih statistika o korištenju web-odredišta Microsoft.com, kao što je broj korisnika koji su pritisnuli određene ključne elemente (kao što su veze ili grafike) na web-stranici Microsoft.com, dnevniku ili novostima. Združenu statistiku web-odredišta možemo dijeliti s partnerskim tvrtkama.

Imate mogućnost prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web-preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali ako želite možete promijeniti postavke preglednika da ih odbija. Ako odlučite odbiti kolačiće, možda nećete moći u potpunosti doživjeti sve interaktivne značajke ovog ili drugih web-odredišta koje posjećujete.

Vrh straniceVrh stranice

Upotreba web-svjetionika

Na web-stranicama Microsoft.com ponekad se nalaze elektroničke slike poznate kao web-svjetionici - ponekad se nazivaju GIF slikama od jednog piksela - koje odredištu Microsoft.com omogućuju prebrojavanje posjetitelja stranice i isporuku srodnih usluga. Kako bi odredio jesu li poruke otvorene te je li korisnik postupio u skladu s njima, Microsoft.com može web-svjetionike dodati u promidžbene poruke e-pošte ili novosti.

Neke web-svjetionike mogu smjestiti i samostalni davatelji usluga kako bi pomogli u određivanju učinkovitosti naše promidžbene kampanje ili komunikacija putem e-pošte. Te web-svjetionike mogu koristiti davatelji usluga kako bi vam na računalo postavili trajan kolačić. To davatelju usluga omogućuje da vaše računalo prepozna svaki put kad posjetite određene web-stranice ili pročitate poruke e-pošte te sastavlja anonimne informacije u skladu s podacima s posjećenih stranica. Microsoft.com zabranjuje upotrebu web-svjetionika za prikupljanje ili pristup osobnim podacima.

Vrh straniceVrh stranice

Korištenje Microsoft Passporta

Ovo web-odredište koristi .NET Passport kako bi omogućilo usluge prijave i registracije. Kako biste se prijavili na ovo web-odredište korištenjem .NET Passporta, morat ćete upisati svoju adresu e-pošte i lozinku. Ova ista Passport prijava omogućuje vam pristup mnogim drugim web-odredištima i uslugama koje podržavaju Passport. Ako na ovom web-odredištu izradite .NET Passport, istovremeno se registrirate na Microsoft.com i otvarate .NET Passport račun. Želite li detaljnije saznati o usluzi Passport, podacima spremljenima u profilu Passporta, te načinu korištenja i zaštite vaših osobnih podataka u Passportu, pročitajte Izjavu o privatnosti za .NET Passport.

Vrh straniceVrh stranice

Provođenje ove Izjave o privatnosti

Ako imate pitanja o ovoj izjavi, obratite se na Microsoft.com.

Vrh straniceVrh stranice

Izmjene ove Izjave o privatnosti

Povremeno možemo ažurirati ovu izjavu o privatnosti. U tim ćemo slučajevima pri vrhu izjave navesti datum posljednjeg ažuriranja. U slučaju značajnih promjena ove izjave o privatnosti, obavijestit ćemo vas stavljanjem istaknute obavijesti na polaznu stranicu našeg web-odredišta ili izravnim slanjem obavijesti. Potičemo vas na redovito pregledavanje ove izjave o privatnosti kako biste bili informirani o tomu kako štitimo osobne podatke koje prikupljamo. Nastavak korištenja ove usluge znači vaš pristanak na ovu izjavu o privatnosti i sva njena ažuriranja.

Vrh straniceVrh stranice

Informacije za kontakt

Microsoft cijeni vaše napomene o ovoj izjavi o privatnosti. Ako smatrate da se Microsoft ne pridržava ove izjave o privatnosti, obratite nam se elektroničkim putem ili redovnom poštom na dolje navedenu adresu, a mi ćemo uložiti, komercijalno isplative, napore za određivanje i ispravljanje problema u najkraćem roku.
Microsoft.com privacy
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, Washington 98052-6399


Vrh straniceVrh stranice

©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uvjeti uporabe |Zaštitni znaci |Izjava o privatnosti