Kliknite tukaj, da namestite Silverlight*
SlovenijaSpremeni|Vsa Microsoftova spletna mesta
Microsoft Slovenija 

Izjava o zasebnosti za spletno mesto Microsoft.com

Posodobljeno: 5. januar 2005

Microsoft si prizadeva varovati vašo zasebnost. V tej izjavi o zasebnosti je razloženo, kako spletno mesto Microsoft.com (»mesto«) zbira in uporablja podatke. Ne velja za druga Microsoftova mesta, izdelke ali storitve – spletne ali drugačne. Z dostopom do mesta soglašate z načini zbiranja in uporabe podatkov, opisanimi v tej izjavi o zasebnosti.

Druge Microsoftove storitve, katerih povezave najdete na tem mestu, vključno s storitvami MSN, Windows Update in Office Online, imajo svoje izjave o zasebnosti, ki si jih lahko ogledate tako, da kliknete na ustrezne povezave.

Na strani
Zbiranje vaših osebnih podatkovZbiranje vaših osebnih podatkov
Uporaba osebnih podatkovUporaba osebnih podatkov
Nadzor osebnih podatkovNadzor osebnih podatkov
Dostop do vaših osebnih podatkovDostop do vaših osebnih podatkov
Varnost vaših osebnih podatkovVarnost vaših osebnih podatkov
Zaščita osebnih podatkov otrokZaščita osebnih podatkov otrok
PiškotkiPiškotki
Spletni signaliSpletni signali
Uporaba Microsoft PassportaUporaba Microsoft Passporta
Uveljavljanje te izjave o zasebnostiUveljavljanje te izjave o zasebnosti
Spremembe te izjave o zasebnostiSpremembe te izjave o zasebnosti
Informacije za stikInformacije za stik

Zbiranje vaših osebnih podatkov

Obvestili vas bomo, ko bomo potrebovali informacije, ki omogočajo vašo osebno prepoznavo (osebne podatke) ali nam omogočajo, da se obrnemo na vas glede izvedbe storitve ali transakcije, ki ste jo zahtevali, kot je na primer prejemanje informacij o Microsoftovih izdelkih in storitvah, sodelovanje v tekmovanju, naročanje e-poštnih biltenov, sodelovanje v plačljivem mestu ali storitvi z omejenim dostopom, prijava za prireditve in izobraževanja ali pri nakupu, prenosu in/ali registraciji Microsoftovih izdelkov. Osebni podatki, ki jih zbiramo, lahko obsegajo vaše ime, naziv, ime podjetja ali organizacije, e-poštni naslov v službi, domači ali službeni naslov, informacije o vašem delovnem mestu, informacije o vašem podjetju in podatke o kreditni kartici.

Mesto lahko zbira določene podatke o vašem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP (Internet Protocol), prek katerega dostopate do interneta, datum in ura, ko dostopate do mesta, strani, ki jih obiščete na mestu, in internetni naslov spletnega mesta, neposredno s katerega ste prišli na naše mesto. Ti podatki se uporabljajo za izboljšanje in skrbništvo mesta ter analiziranje trendov.

Microsoftove tehnične skupnosti ponujajo priložnosti za stik z Microsoftovimi zaposlenimi, strokovnjaki in drugimi uporabniki, s katerimi lahko izmenjujete znanje in novice o Microsoftovih izdelkih in sorodnih tehnologijah. Microsoft svetuje, da ste pri objavljanju resničnega e-poštnega naslova ali drugih osebnih podatkov v skupinah novic, klepetalnicah in drugih javnih forumih previdni, da se izognete možnosti, da bi drugi za neprimerne ali zlonamerne namene zbirali in uporabili vaš e-poštni naslov ali druge osebne podatke. Preberite več o smernicah za varno uporabo Microsoftovih tehničnih skupnosti.

Na vrh straniNa vrh strani

Uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki, zbrani na tem mestu, bodo uporabljeni pri delovanju tega spletnega mesta in za izvajanje storitev ali transakcij, ki ste jih zahtevali ali dovolili. Za te namene lahko Microsoft uporabi osebne podatke, da vam ponudi učinkovitejše storitve za stranke, izboljša mesto ali morebitne sorodne Microsoftove izdelke in storitve ter da naredi mesto preprostejše za uporabo tako, da odpravi potrebo po večkratnem vnašanju istih podatkov ter prilagoditvijo mesta vašim željam in potrebam. Da bi vam lahko ponudili doslednejšo izkušnjo pri stikih z Microsoftom, se lahko podatki, zbrani na mestu Microsoft.com, združijo s podatki, ki jih zberejo druge Microsoftove storitve.

Vaše osebne podatke lahko uporabimo, da vam ponudimo pomembne informacije o izdelku ali storitvi, ki ga uporabljate, vključno z nujnimi posodobitvami in obvestili. Poleg tega vam lahko z vašim dovoljenjem pošiljamo informacije o drugih Microsoftovih izdelkih in storitvah in/ali vaše podatke posredujemo Microsoftovim partnerjem, tako da vam lahko ti pošljejo informacije o svojih izdelkih in storitvah.

Za namene raziskav podatke o obiskih spletnega mesta združimo z anonimnimi demografskimi podatki in jih lahko uporabimo za ponujanje ustreznejše vsebine. V nekaterih delih spletnega mesta Microsoft.com z omejenim dostopom bomo podatke o obiskih spletnega mesta z vašim soglasjem združili z vašimi osebnimi podatki, da bi vam lahko ponudili vsebino, prilagojeno po meri. Če nam ne daste soglasja, vam prilagojena storitev ne bo na voljo in vaših osebnih podatkov ne bomo združili s tistimi o obiskih spletnega mesta.

Če se naročite na bilten ali pristanete na prejemanje reklamnih e-poštnih sporočil, lahko mesto Microsoft.com uporabi prilagojene povezave ali podobne tehnologije za spremljanje e-poštnih povezav, ki jih kliknete. Tako pridobljene podatke lahko povežemo z vašimi osebnimi podatki, da bi vam lahko ponudili bolj osredotočene e-poštne komunikacije ali informacije o nakupih. V vsakem e-poštnem sporočilu, ki vam ga pošljemo, je povezava, ki omogoča ukinitev pošiljanja take vrste sporočil na vaš naslov.

Nekatere storitve mesta Microsoft.com omogočajo posameznikom javno prikazovanje določenih osebnih podatkov, kot so informacije za stik z Microsoftovimi partnerji, ki jih ti objavijo v okviru svoje ponudbe poslovnih storitev. Sodelovanje pri takih storitvah je vedno neobvezno.

Microsoft občasno najame druga podjetja, ki v našem imenu izvajajo omejene storitve, kot so gostiteljstvo spletnih mest, pakiranje, pošiljanje in izročanje nagrad, odgovarjanje na vprašanja strank o izdelkih in storitvah ter pošiljanje informacij o naših izdelkih, posebnih ponudbah in drugih novih storitvah. Tem podjetjem bomo posredovali samo tiste osebne podatke, ki jih potrebujejo za zagotavljanje storitve. Poskrbeti morajo za zaupnost teh podatkov in prepovedano jim je, da bi jih uporabljali za kakršen koli drug namen.

Microsoft lahko vaše podatke razkrije, če jo to zakonsko določeno, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za (a) skladnost z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti Microsoftu ali spletnemu mestu; (b) zaščito in varovanje pravic ali lastnine Microsofta ali naše družine spletnih mest; ali (c) ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti Microsoftovih zaposlenih ali posrednikov, uporabnikov Microsoftovih izdelkov ali storitev ali javnosti.

Osebni podatki, zbrani na spletnem mestu, se lahko shranjujejo in obdelujejo v ZDA ali kateri koli drugi državi, v kateri so prisotni Microsoft, njegova lastniško povezana podjetja, podružnice ali posredniki. Z uporabo spletnega mesta soglašate z vsakim takim prenosom podatkov zunaj države, v kateri ste. Microsoft spoštuje okvir za varen pristan, ki ga je določilo ministrstvo za gospodarstvo ZDA (U.S. Department of Commerce) za zbiranje, uporabo in hranjenje podatkov iz Evropske skupnosti.

Na vrh straniNa vrh strani

Nadzor osebnih podatkov

Razen kot je drugače določeno v tej izjavi, osebni podatki, ki nam jih posredujete na mestu, brez vašega dovoljenja ne bodo na voljo zunaj Microsofta ter podružnic in lastniško povezanih podjetij pod njegovim nadzorom. Kot je opisano v naslednjem razdelku, imate možnost dostopa do osebnih podatkov in sami izberete način stika z vami.

Prosimo, zavedajte se, da ta izjava o zasebnosti in morebitne izbire, ki jih naredite na mestu, ne bodo nujno veljale za osebne podatke, ki ste jih morebiti posredovali Microsoftu v okviru drugih, ločeno vodenih Microsoftovih izdelkov in storitev.

Microsoft.com lahko občasno pošilja e-poštna sporočila, s katerimi vas bomo obveščali o tehničnih ali varnostnih težavah, povezanih z izdelkom ali storitvijo, ki ste jo zahtevali, ali s potrditvijo zahtevanega izdelka ali storitve. Pri nekaterih storitvah, ki jih ponuja Microsoft.com, je stik s strankami bistven del storitve. Pošiljanja takih obvestil ne morete preprečiti, ker menimo, da so bistven del storitve, ki ste jo izbrali.

Na vrh straniNa vrh strani

Dostop do vaših osebnih podatkov

Osebne podatke, ki ste jih vnesli na tem mestu, si lahko ogledate v centru s profili za Microsoft.com in jih uredite. Preden tem boste morali vnesti svoj .NET Passport in geslo.

V centru s profili:

si lahko ogledate osebne podatke, ki ste nam jih že posredovali na mestu Microsoft.com, in jih urejate;

nam lahko poveste, ali želite, da vam Microsoft.com pošilja oglaševalske informacije;

izberete, ali želite, da vam druga podjetja pošiljajo svoje ponudbe;

se lahko naročite na biltene o naših storitvah in izdelkih ali odpoveste naročnino nanje.

Nekatere storitve, ki so na voljo na mestu Microsoft.com, lahko zbirajo podatke, ki niso dostopni v centru s profili. Kljub temu imate možnost dostopa do teh podatkov in sicer tako, da se obrnete na Microsoft.com, kot je opisano na koncu te izjave, ali na drug način, opisan v storitvi.

Na vrh straniNa vrh strani

Varnost vaših osebnih podatkov

Microsoft si prizadeva varovati vaše osebne podatke. Uporabljamo več varnostnih tehnologij in postopkov, ki pomagajo zaščititi osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem. Osebne informacije, ki jih vnesete, na primer hranimo v računalniških strežnikih z omejenim dostopom, ki so v nadzorovanih objektih. Poleg tega občutljive osebne podatke (na primer številke kreditnih kartic) pri pošiljanju po internetu zaščitimo z uporabo šifriranja, kakršen je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Na vrh straniNa vrh strani

Zaščita osebnih podatkov otrok

Microsoft.com je spletno mesto za splošno javnost, ki vede ne zbira kakršnih koli osebnih podatkov otrok.

Na vrh straniNa vrh strani

Piškotki

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke za zagotavljanje integritete postopka registracije in prilagoditev mesta posameznim uporabnikom. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo strežnik spletnega mesta shrani na trdi disk vašega računalnika. Piškotkov ni mogoče uporabiti za izvajanje programov ali vnos virusov v računalnik. So dodeljeni izključno vam in jih lahko prebere le spletni strežnik domene, ki jih je ustvarila in vam jih dodelila.

Glavni namen piškotkov je za funkcije, s katerimi lahko prihranite veliko časa. Če na primer prilagodite spletno stran svojim potrebam ali krmarite po spletnem mestu, piškotek omogoča, da to spletno mesto ob vaših prihodnjih obiskih prikliče informacije o vaših prejšnjih dejanjih. Tako olajša prikaz želene vsebine in krmarjenje. Ko se vrnete na spletno mesto, to podatke, ki ste jih vnesli že prej, znova prikliče, tako da lahko uporabljate že prilagojene funkcije spletnega mesta.

Uporabljamo lahko tudi spletne signale, imenovane tehnologija prozornih gifov ali oznake ukrepanja. Ta tehnologija je orodje, ki ga uporabljamo za zbiranje statističnih podatkov o rabi spletnega mesta Microsoft.com, kot je število uporabnikov, ki so kliknili ključne elemente (na primer povezave ali slike) spletnih strani mesta Microsoft.com, spletnega dnevnika ali biltena. Te statistične podatke lahko posredujemo partnerskim podjetjem.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov jih samodejno sprejme, vendar jih lahko ponavadi nastavite tako, da bodo piškotke zavrnili. Če se odločite, da boste piškotke zavrnili, morda ne boste mogli v celoti uporabljati interaktivnih funkcij tega in drugih spletnih mest, ki jih boste obiskali.

Na vrh straniNa vrh strani

Spletni signali

Spletne strani mesta Microsoft.com lahko vsebujejo elektronske slike, imenovane spletni signali – včasih jim pravimo tudi »gifi z eno slikovno piko« – ki spletnemu mestu omogočajo štetje obiskovalcev strani in ponujanje storitev skupaj z drugimi ponudniki. Microsoft.com lahko doda spletne signale v promocijska e-poštna sporočila ali biltene, da bi lahko ugotovili, ali jih je prejemnik odprl.

Nekatere od teh spletnih signalov lahko postavijo drugi ponudniki storitev, da bi z njimi ugotovili učinkovitost naših oglaševalskih akcij ali e-poštnih obvestil. Ti ponudniki storitev lahko take spletne signale uporabijo za shranitev trajnih piškotkov v vaš računalnik. To jim omogoča, da prepoznajo vaš računalnik vsakič, ko obiščete neko stran ali odprete e-poštno sporočilo, in da zbirajo anonimne informacije v zvezi s temi ogledi. Microsoft.com prepoveduje, da bi se spletni signali uporabljali za zbiranje vaših osebnih informacij ali dostop do njih.

Na vrh straniNa vrh strani

Uporaba Microsoft Passporta

To spletno mesto uporablja .NET Passport za vpisne in registracijske storitve. Če se želite prijaviti v to mesto z .NET Passportom, morate vnesti e-poštni naslov in geslo, nato pa boste lahko dostopali do številnih drugih sodelujočih mest in storitev, za katere je potrebna prijava s Passportom. Če na tem mestu ustvarite .NET Passport, se hkrati registrirate na mestu Microsoft.com in odprete .NET Passportov račun. Če želite izvedeti več o storitvi Passport, podatkih, shranjenih v Passportovem profilu, ter kako Passport uporablja in pomaga varovati osebne podatke, prosimo preberite izjavo o zasebnosti za .NET Passport.

Na vrh straniNa vrh strani

Uveljavljanje te izjave o zasebnosti

Če imate vprašanja glede te izjave, se obrnite na Microsoft.com.

Na vrh straniNa vrh strani

Spremembe te izjave o zasebnosti

To izjavo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko to storimo, bomo ustrezno spremenili tudi datum zadnje spremembe, prikazan na začetku izjave o zasebnosti. O pomembnih spremembah te izjave o zasebnosti vas bomo obvestili bodisi z vidnim obvestilom na domači strani našega spletnega mesta ali z obvestilom neposredno vam. Priporočamo, da si občasno znova ogledate to izjavo o zasebnosti, da boste na tekočem o tem, kako pomagamo zaščititi osebne podatke, ki jih zberemo. Vaša nadaljnja uporaba te storitve predstavlja vaše soglasje s to izjavo o zasebnosti in morebitnimi njenimi posodobitvami.

Na vrh straniNa vrh strani

Informacije za stik

Vaše pripombe glede te izjave o zasebnosti so dobrodošle. Če menite, da se Microsoft ne drži te izjave o zasebnosti, se obrnite na nas po e-pošti ali z navadno pošto na spodnji naslov in v okviru komercialnih zmožnosti si bomo prizadevali karseda hitro ugotoviti in odpraviti težavo.
Microsoft.com privacy
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, Washington 98052-6399


Na vrh straniNa vrh strani

©2017 Microsoft Corporation. Vse pravice pridržane. Pišite nam |Pogoji uporabe |Blagovne znamke |Vaša zasebnost