Other

  2010 Server Јазични пакети за SharePoint Server 2010, Project Server 2010, Search Server 2010 и Office Web Apps 2010

  Сменете јазик:
  Јазичните пакети овозможуваат креирање на страници или колекции на страници на повеќе јазици без да треба посебни инсталации на SharePoint Server 2010, Project Server 2010, Search Server 2010 и Office Web Apps 2010
  • Верзија:

   SP2

   Име на датотека:

   ServerLanguagePack_SP2_mk-mk.exe

   Датум на објавување:

   12.09.2013

   Големина на датотеката:

   56.0 MB

    Јазичните пакети овозможуваат создавање локации и колекции локации на повеќе јазици без потреба од посебни инсталации на SharePoint Server 2010, Project Server 2010, Search Server 2010 и Office Web Apps 2010. На еден ист сервер можат да се инсталираат повеќе јазични пакети. Примената на некој јазичен пакет нема да го промени јазикот на инсталираниот серверски производ на Microsoft, ниту јазикот на административните карактеристики.

    Забелешки
    • Не треба да преземате јазичен пакет за јазикот што сте го инсталирале, овие јазични пакети се за поддршка при создавање дополнителни јазици.
  • Поддржани оперативни системи:

   Windows Server 2008 R2; Windows Server 2008 Service Pack 2; Windows Server 2012


    • Ова преземање работи со следниве програми:

     • Microsoft SharePoint Server 2010
     • Microsoft Project Server 2010
     • Microsoft SharePoint Search Server 2010
     • Microsoft SharePoint Search Server Express 2010
     • Microsoft Office Web Apps 2010


   • За да го инсталирате ова преземање:

    Инсталирање на јазичен пакет:
    1. Преземете ја датотеката со кликнување на копчето Преземи (погоре) и зачувајте ја на тврдиот диск.
    2. Стартувајте ја програмата за инсталирање.
    3. На страницата Прочитајте ги лиценцните услови за софтверот на Microsoft, прегледајте ги условите, изберете го полето Ги прифаќам условите на овој договор a потоа кликнете Продолжи.
    4. Се стартува волшебникот за инсталирање и го инсталира јазичниот пакет.
    5. Повторно стартувајте го Волшебникот за конфигурација на производи и технологии на SharePoint, користејќи ги стандардните параметри.
    Забелешка: Ако не го стартувате Волшебникот за конфигурација на производи и технологии на SharePoint откако ќе инсталирате јазичен пакет, јазичниот пакет нема да биде инсталиран правилно.

    Повторно стартување на Волшебникот за конфигурација на производи и технологии на SharePoint:
    1. Кликнете Старт, поставете го покажувачот на Сите програми, поставете го покажувачот на Microsoft SharePoint 2010 производи, и потоа кликнете Волшебник за конфигурација на производи и технологии на SharePoint. .
    2. На страницата Добредојдовте во производи и технологии на SharePoint, кликнете Следно.
    3. Кликнете Да во дијалог-рамката што Ве предупредува дека некои услуги можеби ќе треба да се престартуваат за време на конфигурацијата.
    4. На страницата Промена на параметрите на серверската фарма, кликнете Не прекинувај ја врската со оваа серверска фарма, и потоа кликнете Следно.
    5. Ако се појави страницата Промена на параметрите на веб-администрација на централната администрација на SharePoint, не менувајте ниту еден од стандардните параметри, а потоа кликнете Следно.
    6. На страницата Комплетирање на Волшебникот за конфигурација на производи и технологии на SharePoint, кликнете Следно.
    7. На страницата Конфигурацијата е успешна, кликнете Заврши.
    Упатства за користење:

    За информации за користење, посетете ја локацијата Употреба на јазични пакети (SharePoint Server 2010).

    За отстранување на преземеното:
    1. Во менито Старт, поставете го покажувачот на Параметри а потоа кликнете Контролна табла.
    2. Кликнете двапати на Додади/Отстрани програми.
    3. Во списокот со тековно инсталирани програми, изберете Верзија 2010 Јазичен пакет за серверски софтвер и Office Web Apps 2010 – [Јазик] а потоа кликнете Отстрани или Додај/Отстрани. Ако се појави дијалог-рамка, следете ги упатствата за отстранување на програмата.
    4. Кликнете Да или OK за да потврдите дека сакате да ја отстраните програмата.

  Популарни преземања

  Loading your results, please wait...

  Бесплатни ажурирања за компјутерот

  • Безбедносни поправки
  • Софтверски ажурирања
  • Сервисни пакети
  • Хардверски двигатели