Office

  Microsoft® Office Language Interface Pack 2013 – Mакедонски

  Сменете јазик:
  Microsoft Office Language Interface Pack 2013 - македонски јазик, обезбедува преведен Кориснички интерфејс за многу апликации на Microsoft Office 2013.
  • Note:There are multiple files available for this download.Once you click on the "Download" button, you will be prompted to select the files you need.
   Верзија:

   2013

   Име на датотека:

   languageinterfacepack-x86-mk-mk.exe

   languageinterfacepack-x64-mk-mk.exe

   Датум на објавување:

   15.03.2013

   Големина на датотеката:

   14.3 MB

   14.4 MB

    Microsoft Office Language Interface Pack 2013 - македонски јазик обезбедува преведен Кориснички интерфејс за следните апликации на Microsoft Office 2013:

   • Microsoft Excel® 2013

   • Microsoft Lync® 2013

   • Microsoft OneNote® 2013

   • Microsoft Outlook® 2013

   • Microsoft PowerPoint® 2013

   • Microsoft Word® 2013


   • Користејќи Microsoft Office Language Interface Pack 2013 - македонски јазик, корисниците можат да работат на поддржаните јазични верзии на изворната инсталација на апликациите на Office и да прикажуваат наредби и опции за тие апликации на македонски јазик.

    За време на инсталирањето на Microsoft Office Language Interface Pack 2013, датотеките што им овозможуваат на корисниците да го изменат јазикот на корисничкиот интерфејс се копираат на одредишниот тврд диск. По инсталацијата, можностите и соодветните опции на Microsoft Office Language Interface Pack 2013 - Mакедонски јазик се достапни во самите апликации на Office 2013 и апликацијата на Јазичните параметри на Microsoft Office 2013.
  • Поддржани оперативни системи:

   Windows 7; Windows 8

     Microsoft Windows 7 - 32 или 64-битен ОС
     Microsoft Windows 8 - 32 или 64-битен ОС
     Забелешка: Проверете дали сте инсталирале најнови Сервисни пакети за својот Оперативен систем за да се обезбеди оптимална поддршка за својот јазик.

    Софтвер Која било верзија на Office 2013 во пакет или самостојно што содржи Microsoft Excel, Microsoft Lync, Microsoft OneNote, Microsoft Outlook, Microsoft PowerPoint или Microsoft Word или што ќе го поддржува Microsoft Office Language Interface Pack 2013 - македонски јазик. Забелешка: Проверете дали сте инсталирале најнови Сервисни пакети на Microsoft Office за производите на Microsoft Office. Ова ќе обезбеди подобро искуство на корисниците.

    За да го користите Lync на македонски јазик, проверете дали сте го инсталирале најновото достапно ажурирање за Lync за основниот јазик

    Компјутер и процесор процесор од 1 гигахерц (GHz) со поддршка SSE2 или понова; 2 ГБ РАМ или повеќе

    Простор на диск Покрај просторот на тврдиот диск што се користи од инсталирани апликации на Office 2013,
   • 3 ГБ слободен простор на тврдиот диск.

   • Сите други системски барања се исти со тие на апликациите на Office 2013 што ги користите со Microsoft Office Language Interface Pack 2013 - македонски јазик.


   • Windows Language Interface Pack Се препорачува инсталирање на најновите Windows 7 Language Interface Pack или Windows 8 Language Interface Pack за оптимална јазична поддршка за Оперативниот систем и софтверските апликации.

    Резолуција на монитор и ДПИ-параметри Многу фонтови што се создадени се најчитливи со резолуција од 1366 x 768. Ако имате тешкотии при читање на својот јазичен фонт, ажурирајте ги параметрите на екранот на оваа резолуција или на поголема ако е потребно. Забелешка: се препорачува користење на апликациите на Office 2013 на стандардните ДПИ-параметри на Windows - ДПИ 96. Користењето на ДПИ-параметар 120 може да предизвика слабо искуство на корисник на Office кај некои апликации на Office со зголемување на големината на дијалог-прозорците на Office.

    Регионални и јазични опции Како дополнение, се препорачува сите Регионални и јазични опции во Контролна табла се поставени на јазикот на Microsoft Office Language Interface Pack 2013 - македонски јазик.

   • За инсталирање на ова преземање:
    1. Преземете LanguageInterfacePack.exe датотека со кликнување на Преземи копчето (погоре) и зачувувајќи ја датотеката на тврдиот диск.
    2. Двоен клик на LanguageInterfacePack.exe програмската датотека на тврдиот диск за да почне Програмата за поставување.
    3. Следете ги упатствата на екранот за да ја завршите инсталацијата.
    4. Штом се инсталираат, информациите пред употреба за Microsoft Office 2013 Language Interface Pack може да се најдат во C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\OFFICE15\1071\LIPread.htm.
    5. Надградбата на Office 2010 со Office 2010 Language Interface Pack или претходно издание во Office 2013 со Office 2013 Language Interface Pack е неподдржано. Доколку сакате да ја надградите основната инсталација на Office 2010 во Office 2013 со Office 2013 Language Interface Pack, треба:
     • Да го деинсталирате Office 2010 Language Interface Pack.
     • Извршете ја поставката на Office 2013 и изберете ја опцијата за надградба.
     • Кога ќе заврши поставката на Office 2013, инсталирајте го и конфигурирајте го Office 2013 Language Interface Pack    Активирање на производот на Office:
    Ако имате проблем при читањето на целиот инсталациски код на дијалогот на „Волшебникот за активирање на Microsoft Office“, или целиот инсталациски код не се покажува точно при користење на Microsoft Office Language Interface Pack 2013, откажете го волшебникот и префрлете се на производот на македонски јазик за да го активирате производот на Microsoft Office.

    Инструкции за употреба:
    За да го префрлите Корисничкиот интерфејс на јазикот на Microsoft Office Language Interface Pack 2013 – македонски јазик, следете ги овие чекори:

    1. Активирајте Јазични параметри на Microsoft Office 2013 од Старт\Сите програми\Microsoft Office\Алатки на Microsoft Office менито.
    2. Под Изберете јазици за Приказ и Помош, под Јазик за приказ изберете го потребниот јазик и кликнете на Постави како зададено копчето.
    3. Под Изберете јазици за уредување, изберете го потребниот јазик и кликнете на Постави како зададено копчето.
    4. Кликнете на OK копчето.


    Избраните јазични параметри ќе почнат да функционираат при следното вклучување на апликациите на Office.
    Забелешка: Помош не може да се префрли на јазикот на Microsoft Office Language Interface Pack 2013 – македонски јазик. Помош секогаш ќе остане на јазикот на изворната инсталација.
    Прикажувањето помош секогаш поставувајте го во паѓачкиот список на основниот јазик.

    За да го отстранете ова преземање:
   • Напуштете ги сите програми на Microsoft Office.
   • Двоен клик на Програми и можности иконата во Windows Контролна табла.
   • Во Деинсталирај или измени програма опцијата, кликнете Microsoft Office Language Interface Pack 2013 – македонски јазик во Тековно инсталирани програми рамката, потоа изберете ја Деинсталирај опцијата.
   • Следете ги инструкциите на екранот.

  Популарни преземања

  Loading your results, please wait...

  Бесплатни ажурирања за компјутерот

  • Безбедносни поправки
  • Софтверски ажурирања
  • Сервисни пакети
  • Хардверски двигатели