Microsoft | Volume Licensing

Service Provider License Agreement - SPLA

Licențiere pentru furnizorii de servicii găzduite. Hosting

SPLA permite furnizorilor de servicii și firmelor ISV să ofere clienților lor servicii software și aplicații găzduite bazate pe tehnologii Microsoft. Plățile către Microsoft se efectuează lunar; durata acordului SPLA este de 3 ani.

În cazul SPLA, furnizorul de servicii este cel licențiat, nu utilizatorul final; de aceea SPLA reduce complexitatea oferirii de servicii.

De ce-aș opta pentru SPLA?

 • Posibilitatea de oferi servicii personalizate
  Se oferă o flexibilitate mai mare atunci când oferiți medii de găzduire dedicate sau partajate. Furnizorul va gestiona drepturile de utilizare pentru clienții săi.
 • Structură de cost simplă
  Plăți efectuate lunar, în funcție de numărul de clienți din acea lună și de serviciile oferite. Costurile scalează cu dinamica afacerii, fie că scade sau crește. Nu trebuie să vă luați vreun angajament ca număr de clienți. Costuri inițiale cu software-ul aproape inexistente.
 • Cele mai recente versiuni
  Drepturile de upgrade sunt incluse în ratele lunare pe care le plătiți.
 • Distribuție globală
  Vă puteți vinde serviciile oricărui client din lume folosind platforma Microsoft.
 • Drepturi de închiriere
  Adică puteți oferi clienților, prin închiriere, calculatoare desktop având anumite produse Microsoft instalate.
 • Demonstrații sau perioade de evaluări
  Furnizorii pot demonstra prospecților serviciile din ofertă; până la 50 de conturi utilizator sunt permise pentru demonstrații. Serviciile pot fi oferite potențialilor clienți și spre evaluare, pe o perioadă de maxim 60 de zile.
 • Opțiuni pentru livrarea kiturilor de instalare
  Kiturile pot fi comandate pe medii de stocare la un preț minimal. Sau le puteți descărca de la MVLS, de unde accesați și cheile de instalare.
 • Externalizarea centrului de date
  Puteți instala software-ul Microsoft pe mașini aflate într-un centru de date menținut de o terță companie ce va administra, testa sau menține serviciile oferite de dvs.

[pagina următoare] Scenarii de utilizare

Paginile subiectului

Internet Service Provider

Pentru companiile ISP, SPLA este prima opțiune pe care ar trebui s-o ia în considerare la licențierea tehnologiilor Microsoft.

Pont

Licențele Open, OVS sau FPP sunt guvernate de EULA, model nepotrivit pentru hosting. SPLA vine să acopere aceste scenarii. Nici licențele OEM, guvernate de SBLA, nu ar fi potrivite în cazul serviciilor sau aplicațiilor găzduite.