Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Za novinare 
Saopštenje za javnost
Podgorica, 5. maj 2011.
Održan II Microsoft Innovation Forum

II Microsoft Innovation Forum predstavlja priliku da se javnost bliže upozna sa inovacijama koje pomjeraju granice primjene računara u svakodnevnom životu i doprinose bržem razvoju i ekonomskom uspjehu svih zemalja. Ovogodišnji Innovation Forum je posvećen informacionim tehnologijama koje će pozitivno uticati na život ljudi u vremenu koje dolazi, pa je stoga bilo najviše riječi o inovativnim rješenjima, ali i o načinima na koje Microsoft i lokalni partneri mogu pomoći razvoju privrede i informatičkog društva u Crnoj Gori.

Dok je prošlogodišnji I Microsoft Forum bio posvećen zaštiti djece na internetu, interoperabilnosti, kao i softverskoj pirateriji, ovogodišnji Forum je obilježio globalni trend koji osvaja ICT: „Cloud Computing“, tj. računarstvo u oblaku, sa naglaskom na javni sektor i obrazovanje. Računarstvo u oblaku označava početak jedne nove ere koja će iz korijena promijeniti način shvatanja informaciono-komunikacione tehnologije. Microsoft paralelno razvija svoje proizvode i usluge i „u oblaku“, čineći ih dostupnim najrazličitijim vrstama korisnika. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošače širom sveta.

Na samom početku Foruma, prisutnima se obratio Izvršni direktor kancelarije Microsoft Crna Gora, Oliver Obradović, koji je napravio kratak presjek inovativnih rječenja u proteklom periodu: lansiranje IE9, Windows 7, Windows phone 7, Office 2010 na našem jeziku, Windows Live Essentials 2011, Microsoft Lync Server 2010, Office 365, te strateška partnerstva sa Nokiom, kupovinu Skype-a, kao i na najavu Windows 8 za 2012. godinu.

O demistifikaciji Cloud Computinga, tj. demistifikaciji računarstva u oblaku, govorio je Sven Marušić, Izvršni direktor „Infocumulus“ iz Zagreba, priznati stručnjak u IT i telekomunikacionoj industriji. Dugogodišnje iskustvo u Microsoft Irska, Microsoft Hrvatska, kao i u Telekom Hrvatska, čine ga jedinstvenim Cloud govornikom. Na temu Clouda govorili su i predstavnici Microsofta - iz ugla javnog sektora - Dejan Cvetković, Direktor za javnu upravu za region centralno-istočne Evrope, dok je iz ugla obrazovanja izlagao Ranko Čabrilo, Menadžer za akademske programe iz Microsoft Crna Gora.

Iz Microsofta poručuju da investiranje u inovacije predstavlja investiranje u ljude. Poboljšanje kvaliteta obrazovanja ključno je za budućnost. Microsoft je dugoročno opredijeljen za investiranje u istraživanja i razvoj, a Microsoftova ulaganja u partnerski biznis model, sa gotovo 700.000 partnera širom svijeta, imaju direktan i indirektan uticaj na otvaranje miliona novih radnih mjesta i kompanija, te na taj način Microsoft čini da IT industrija bude jedan od najvažnijih sektora globalne ekonomije.

Innovation Forum 2011


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti