Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Za novinare 
Saopštenje za javnost
Podgorica, 12. jun 2012.
Upoznajte novi Windows Azure
Microsoft Crna Gora predstavila je Windows Azure mogućnosti zajedno sa nekoliko unapređenja već postojećih servisa čiji je preview dostupan od sedmog juna.

Kompanija Microsoft Crna Gora predstavila je Windows Azure, cloud platform koja je od danas komercijalno dostupna i u Crnoj Gori.

Windows Azure omogućava jednostavno korišćenje cloud servisa pomoću kojih korisnici mogu kreirati i/ili pomerati bilo koju aplikaciju na Cloud platformi. Novine koje donosi Windows Azure omogućavaju fleksibilnost prilikom izmjena postojećih, odnosno kreiranja novih aplikacija uz korišćenje jezika i platforme po izboru. Korisnicima je na raspolaganju različite opcije korišćenja cloud servisa I čuvanja podataka - u sopstvenom data centru, nekom od Microsoftovih data centara širom svijeta ili kombinujući usluge oba.

Novi Windows Azure sa sobom donosi nove IaaS (Infrastructure as a Service) mogućnosti u vidu Windows Azure Virtual Machines za aplikacije koje rade na Windows ili Linux operativnom sistemu, kao i Windows Azure Virtual Network koji omogućuje bezbednu vezu između lokalnih mreža i Windows Azure.

Takođe, nova verzija donosi i Windows Azure Web Sites koji programerima pruža mogućnost da brzo i lako razviju web sajt koristeći multiple framework i popularne open source aplikacije. U novi Windows Azure, integrisan je i Windows Azure Preview Portal.

Poboljšanja postojećih servisa ogledaju se u vidu novih biblioteka za programe Java i Python, kao i korisnim dodacima za Windows Azure SDK, Windows Azure Active Directory i Windows Azure SQL Reporting.

Više informacija o novim Windows Azure mogućnostima nalazi se na: www.windowsazure.com/en-us/community/blog.

Windows Azure se može besplatno isprobati putem: www.windowsazure.com.

Windows Azure


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti