Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Za novinare 
Saopštenje za javnost
Podgorica, 27. mart 2012.
Microsoft Montenegro Partnerska konferencija

Kompanija Microsoft, kao lider u inovacijama u oblasti IT-a, organizovala je Microsoft Montenegro Partnersku konferenciju namijenjenu kako IT profesionalcima, tako i biznis menadžerima. Na konferenciji su govorili predstavnici Microsofta, ali i predstavnici Ministarstva za informaciono društvo, kao učesnici u realizaciji projekta. Predstavljene su najnovije tehnologije kompanije Microsoft:

Fokus konferencije je bio novi operativni sistem Windows 8, ali i ostali proizvodi koji su posebno upotrebljivi kada se radi o novim cloud servisima. Na ovaj način, Microsoft želi da i u Crnoj Gori predstavi tehnologije koje dolaze i prikaže trendove aktuelne u svijetu. Tako su prisutni mogli saznati šta novo donosi najnoviji operativni sistem iz Microsofta - Windows 8, šta je to METRO design, koja su očekivanja od Windowsa 8 na ARM procesorima i dr.

Windows Server 8 je po prvim ocjenama najznačajniji serverski proizvod od Windows Servera 2000. Od novog file sistema do unaprijeđene virtuelizacije, to je proizvod okrenut ne samo sadašnjim, već i budućim potrebama IT-a. Cilj Windows Server 8 je da pomogne svim firmama da prihvate privatni i hibridni cloud computing, kako bi se kretali brže, uštedjeli novac i bili konkurentniji na tržištu.

Prezentovana je i Konzumeracija IT-a i njen uticaj na poslovnu sferu – kako krajnji korisnici i njihove privatne navike utiču na preoblikovanje načina na koji IT odjeljenja u poslovnoj sferi kreiraju i isporučuju IT servise. Prezentovan je Lync Server 2010 – moderno rješenje za sigurnu i efikasnu internu komunikaciju u realnom vremenu, kao i prva Private Cloud infrastruktura, razvijena za potrebe Vlade Crne Gore.

Inovacije u informacionim tehnologijama predstavljaju ključ ekonomskog razvoja posljednjih decenija. Kako zemlje i zajednice širom svijeta nastoje da odgovore na izazove ekonomske krize, napredak u tehnologiji igra važnu ulogu. Pomenute inovacije i ekonomski razvoj zahtijevaju jednako angažovanje i javnog i privatnog sektora. Vlada može stvoriti pozitivno okruženje za razvoj IT-a, kako kroz politiku koja dovodi do ulaganja u obrazovanje, tako i upotrebom IT-a kao rješenja za socijalne izazove, ali i podrškom istraživanjima.

Microsoft je dugoročno opredijeljen za investiranje u istraživanja i razvoj, a ulaganja u partnerski baziran biznis model, te preko 700.000 partnera širom svijeta, imaju direktan i indirektan uticaj na otvaranje miliona novih radnih mjesta i kompanija, te na taj način Microsoft čini da IT industrija bude jedan od najvažnijih sektora globalne ekonomije. Pokretanje Windowsa 8 u jesen 2012. godine, predstavlja jasan primjer na koji način Microsoft utiče na otvaranje novih radnih mjesta i povećava privredne mogućnosti. IDC, kompanija koja se bavi istraživanjima tržišta, procijenila je da će lansiranje Windowsa 8 generisati nekoliko miliona radnih mjesta, a da će prihodi partnera daleko premašiti prihode Microsofta.

Microsoft Montenegro će se truditi da i u budućnosti realizuje ovakve projekte u cilju podizanja kvaliteta razvoja IT zajednice, ali i biznis sektora u Crnoj Gori.

Microsoft Montenegro Partnerska konferencija


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti