Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Za novinare 
Saopštenje za javnost
Podgorica, 26. oktobar 2012.
Microsoft predstavio novi Windows 8
Nove ponude, nove aplikacije i brojne hardverske mogućnosti koje nudi novi Windows 8 od danas su na raspolaganju korisnicima širom svijeta.

Kompanija Microsoft, predstavila je novi operativni sistem, Windows 8 koji je od danas dostupan korisnicima širom svijeta. Od petka, 26. oktobra, svi individualni korisnici i sva preduzeća širom svijeta su u prilici da isprobaju sve novine koje Windows 8 nudi: Novi, metro izgled operativnog sistema, širok spektar aplikacija uz veliko otvaranje Windows Store-a koji je trenutno dostupan na više od 1000 sertifikovanih Windows 8 PC i tablet uređaja.

Operativni sistem Windows 8, dostupan je i za preuzimanje sa interneta na 37 jezika i preko 140 svjetskih tržišta. Na http://windows.microsoft.com/en-US/windows/home korisnici mogu dobiti sve informacije o novom operativnom sistemu.

„Lansiranjem Windows 8 operativnog sistema, Microsoft cijelom svijetu otkriva novi, potpuno redizajnirani Windows“ - izjavio je povodom svjetske premijere novog operativnog sistema, izvršni direktor Microsofta u Crnoj Gori, gospodin Oliver Obradović. „Svejedno da li ste korisnik PC ili tablet uređaja, bilo da želite da kreirate ili radite, koristite vaš računar u svakodnevne svrhe ili za igru, Windows 8 će vam omogućiti jedinstveno i personalizovano iskustvo.“ - zaključio je Obradović.

Na nedavno održanoj Microsoft Sinergiji 12, učesnicima je premijerno predstavljena aplikacija portala Nadji.info i sve napredne funkcije koje ona nudi zahvaljujući novom operativnom sistemu Windows 8.

„Naše zadovoljstvo je u ovom trenutku je višestruko. Prvo, zato što smo dobili mogućnost da uz podršku Microsoft-a razvijemo našu aplikaciju za Windows 8, i tako budemo jedna od prvih domaćih aplikacija za ovaj operativni sistem. Takvu vrstu priznanja, uz nastavak saradnje sa Microsoftom doživljavamo kao kompliment za do sada urađeno, i potvrdu da naša posvećenost ovom projektu daje prave rezultate“ rekao je Igor Marić, jedan od osnivača Nadji.info i glavni developer ovog portala.

Kompanija Samsung, razvila je u saradnji sa Microsoftom potpuno novu liniju proizvoda baziranu na Windows 8 operativnom sistemu pod nazivom „ATIV“, što je obrnuto čitana latinska riječ „VITA“ - život.

„Celokupna linija uređaja koju čine: ATIV SMART PC, ATIV Smart PC Pro, ATIV Tab i ATIV S nude svoju kompjutersku moć preko funkcija platforme Windows 8. Samsung i Microsoft će zajedno pružiti korisnicima napredno, produktivno i kreativno iskustvo i sigurni smo da će interesovanje korisnika u Srbiji biti veliko.“ - izjavio je Jasmin Klapija, Menadžer proizvoda kompanije Samsung u Srbiji.

Dugo očekivani Windows 8, od danas je globalno dostupan u dvije verzije, Windows 8 i Windows 8 Pro. Takođe, za biznis korisnike, preduzimljivi Windows 8 nudi nove opcije koje omogućuju veću mobilnost i produktivnost u pokretu. Biznis korisnici se mogu odlučiti za opcije kao što su Windows to Go, Direct Access, Branch Cache kao i unaprijeđeni end-to-end sistem zaštite koji sadrži Bit Locker i App Locker uz koji će podaci korisnika biti daleko bezbjedniji nego do sada. Istovremeno kad i novi Windows 8, Microsoft je predstavio Windows RT, još jednog člana Windows porodice prilagođenog takozvanim ARM tabletima koji koriste metričke aplikacije. Ova verzija novog operativnog sistema biće instalirana na svim novim ARM tablet uređajima. Novi Windows 8, donosi brzo i tečno iskustvo u korišćenju Start ekrana koji korisnicima pruža priliku da samo jednim klikom dođu do željenog sadržaja. Takođe, tu je i novi Internet Explorer 10 koji savršeno radi na dodir, a kreiran je na Cloud platformi uz pomoć SkyDrive tehnologije.

Osim kupovinom novih uređaja, korisnici širom svijeta su do kraja januara u prilici da dođu do novog Windowsa 8 unaprijeđivanjem svojih PC uređaja koji imaju Windows XP, Windows Vista ili Windows 7 preuzimanjem Windows 8 Pro operativnog sistema po cijeni od 39,99 američkih dolara. Takođe, svi korisnici koji su u preko 140 zemalja kupili svoj PC uređaj sa Windows 7 operativnim sistemom u periodu od 2. juna 2012 do 31. januara 2013. godine, mogu unaprijediti svoj sistem po posebnoj Windows upgrade ponudi od svega 14,99 američkih dolara.

Više informacija o ovoj ponudi, nalazi se na www.windowsupgradeoffer.com.


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti