Welkom op de website van Microsoft - het Nieuwe Werken

10 uitgangspunten voor het Nieuwe Werken

Wat is nodig voor om het Nieuwe Werken te doen slagen? Dit zijn de 10 uitgangspunten:

1. Sturen op output in plaats van inspanning

Waarom alleen werken tussen 9 en 5 mentaliteit en tussen maandag en vrijdag? De meeste mensen werken nog op traditionele tijden terwijl ze misschien veel productiever zouden zijn op andere momenten. Het tijdstip maakt niets uit, alleen het resultaat telt.

2. Ruimte bieden in plaats van regels opleggen

Regels geven houvast, maar te veel en onzinnige regels werken verlammend. Begin met het schrappen van regels en geef mensen er vertrouwen voor terug.

3. Communicatie (middelen) op maat

Geef medewerkers toegang tot de juiste communicatiemiddelen om snel en efficiënt te overleggen, afspraken te maken, vergaderingen te plannen, en anderen op de hoogte te houden.

4. Van management naar leiderschap

Leiderschap en management vervullen binnen organisaties fundamenteel verschillende rollen. Management draait om de dingen goed doen, leiderschap om de goede dingen doen.

5. Altijd en overal toegang tot relevante informatie

Met de juiste informatie op het juiste moment kunnen medewerkers sneller betere beslissingen nemen. En in het ideale geval meteen hun kennis en ervaring met anderen delen.

6. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken

Als ze niet voor hun werkzaamheden op kantoor nodig zijn, hoeven medewerkers toch ook niet in de file te staan? Geef ze de vrijheid om te werken wanneer zij dat willen.

7. Vertrouwen geven en krijgen

De basis van het Nieuwe Werken is vertrouwen. Daar horen wel duidelijke afspraken bij en mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheden. 

8. Persoonlijke verbinding met werk en de organisatie

Goede leiders helpen mensen te groeien vanuit hun persoonlijke verbinding met klanten, collega's en interesses. Zij denken onbevangen van buiten naar binnen en zien anderen niet als middel, maar als doel.

9. Effectief en gericht samenwerken

Samenwerken is alleen succesvol als er duidelijke doelen en juiste middelen zijn. Hierbij is het delen van informatie op een open en transparante manier essentieel.

10. Dialoog in plaats van eenrichtingsverkeer

Stop met zenden en ga de dialoog aan. Vraag feedback en gebruik social media om contact te zoeken met klanten en collega's. Wees niet bang voor kritiek, zie het als een kans voor ontwikkeling.

Delen via: Stuur een e-mail

Gerelateerde blogs

  • De noodzaak van slimmer werken binnen zorg [Infographic]

    Lees meer »
  • Innovatie biedt kansen voor partners en klanten

    In gesprek met Hans van der Meer, binnen Microsoft verantwoordelijk voor trends ...

    Lees meer »

Meer blogs