Welkom op de website van Microsoft - het Nieuwe Werken

Vooroordelen over het Nieuwe Werken

Over het Nieuwe Werken heersen allerlei misvattingen. Te duur, te moeilijk, past niet bij ons. Een overzicht van de zakelijke en technische vooroordelen over het Nieuwe Werken.

Zakelijke vooroordelen over het Nieuwe Werken:

Dit werkt niet in onze branche

Het Nieuwe Werken is een kans voor kleine en grote organisaties in welke branche ook, zolang ze maar werken met informatie. Maar geen enkele organisatie is meteen kláár voor het Nieuwe Werken. Welke medewerkers kunnen mobiel werken? Hoe beschikken zij dan over de juiste informatie? En hoe vaak zijn ze nog op kantoor? De antwoorden zijn voor elke organisatie weer anders.

Als iedereen thuis werkt, weet ik niet wat ze doen

Een kwestie van vertrouwen! Sturen op output, niet op gedrag. Dit geeft medewerkers de mogelijkheid productiever te zijn en een betere balans te vinden tussen werk en privé. Medewerkers krijgen heldere doelen maar worden gestimuleerd zelfstandig te denken en te handelen. Zo halen ze het beste uit zichzelf, én uit de organisatie.

Ik kan mensen niet bij elkaar roepen, als ik niet weet waar iedereen is

In het Nieuwe Werken hoeven mensen niet in dezelfde ruimte te zijn om te overleggen en samenwerken. Vergaderen gaat net zo gemakkelijk thuis of onderweg als op kantoor. En met de open agenda's en de laatste technologie weet iedereen van elkaar wat ze doen en hoe ze elkaar het beste kunnen bereiken.

Zoveel vrijheid kunnen mijn mensen niet aan

Steeds meer mensen zoeken plezier en betekenis in hun werk. Krijgen zij vrijheid en verantwoordelijkheid, dan zijn ze productiever en vitaler. In het Nieuwe Werken worden mensen gecoacht om te groeien, zodat de organisatie als geheel kan groeien. Dus leiden door faciliteren in plaats van instrueren

Technische vooroordelen over het Nieuwe Werken:

Iedereen een extra werkplek thuis? Dat kost kapitalen!

Niet alle functies en afdelingen kunnen vandaag over op het Nieuwe Werken. Maar invoeren waar het kan, levert al snel besparingen op. Voer het Nieuwe Werken gefaseerd in door bijvoorbeeld mensen te laten inloggen op het bedrijfsnetwerk via hun privécomputer. Daar hebben ze alleen een internetverbinding voor nodig.

Al die laptops…die kunnen wij nooit beheren

Met de laatste technologie kunnen organisaties de laptops en mobiele telefoons van medewerkers eenvoudig beheren en op elk apparaat dezelfde gebruikservaring bieden. Maar belangrijker nog is de bewustwording van mobiliteit. Medewerkers moeten leren zorgvuldig om te gaan met hun apparaten. Door ze bijvoorbeeld speciale laptopkluisjes voor in de auto te bieden worden overbodige kosten voorkomen. 

Hiervoor moeten wij onze hele infrastructuur aanpassen

Het Nieuwe Werken is meer een mentaliteitsverandering dan een technologische revolutie. De meeste organisaties hebben de technologische basis voor het Nieuwe Werken al in huis, zoals Windows Server, Microsoft Exchange Server of Office SharePoint Server. Voor hen is het Nieuwe Werken meer een kwestie van áán zetten dan van investeren in nieuwe technologie.

Wireless is niet veilig te krijgen

In het Nieuwe kunnen mensen altijd en overal werken op de manier die ze het beste uitkomt. Met de laatste technologie is mobiel werken prima te beveiligen. Zolang organisaties maar beseffen dat beveiliging een momentopname is. Beveiliging is een specialisme geworden, maar met behulp van de cloud door elke organisatie op te lossen.

Delen via: Stuur een e-mail

Gerelateerde blogs

  • De noodzaak van slimmer werken binnen zorg [Infographic]

    Lees meer »
  • Innovatie biedt kansen voor partners en klanten

    In gesprek met Hans van der Meer, binnen Microsoft verantwoordelijk voor trends ...

    Lees meer »

Meer blogs