Beheren, analyseren en ordenen.

Bekijk de nieuwe mogelijkheden in Excel 2011

Met Excel voor Mac 2011 kun je al je gegevens en lijsten analyseren, ordenen en beheren. Vervolgens kun je ze opslaan, bewerken en online delen.

Voorwaardelijke opmaak

Visuele gegevensweergave creëren

Maak rijke, visueel aantrekkelijke informatiebladen en tabellen met pictogrammen, gegevensbalken en kleurenschalen. Met uitbreidingen zoals randen, effen kleuren en negatieve waarden, en kant-en-klare opties voor opmaak en filteren, inclusief “Top 10”, “Onderste 10%”, “Tekst met” en meer.

Aan de slag met Excel voor Mac 2011

  • Leerplannen
  • Interactieve handleidingen
  • Basisinformatie Excel 2011

Sparklines

Trends in je gegevens en het grote geheel weergeven

Sparklines zijn grafieken op miniatuurformaat waarmee gebruikers grote hoeveelheden gegevens in één oogopslag kunnen bekijken, zodat ze makkelijk trends kunnen herkennen in tijdreeksgegevens, oftewel trendlijnen. Gegevens kunnen worden uitgedrukt met staven, lijnen of kolommen. Sparklines zijn gebaseerd op de OfficeArt-engine, zodat ze met zeer hoge kwaliteit en precisie worden gerenderd. Je kunt ook thema's toepassen om specifieke kleurensets te gebruiken.

Tabellen

Je gegevens beheren

Je kunt gerelateerde gegevens ordenen, filteren en opmaken met Excel-tabellen. Zet een reeks cellen om in een Excel-tabel die je eenvoudig kunt bekijken en manipuleren, zodat je gemakkelijker een groep gerelateerde gegevens kunt beheren en analyseren. Je kunt zelfs meerdere tabellen invoegen in een enkel werkblad.

Draaitabellen

Je gegevens samenvatten

Dankzij automatische draaitabellen besteed je minder tijd aan het doorspitten van gegevens en meer tijd aan daadwerkelijke analyses. De populaire draaitabelfunctie distilleert grote gegevenssets in heldere overzichten en maakt eenvoudig relaties tussen variabelen in de gegevens zichtbaar in meerdere tabellen. In Excel 2011 zijn draaitabellen bovendien nog compatibeler met Windows Excel en zorgt het vernieuwde ontwerp voor optimaal gebruiksgemak.

Visual Basic

Eenvoudig programmeren op meerdere platforms

In bedrijfssituaties waar sprake is van zowel pc's als Mac's werk je met de Visual Basic-functie moeiteloos op alle platforms. Visual Basic biedt nieuwe functies, zoals IntelliSense, het venster Controle, de Visual Basic-werkbalk en nieuwe hulpprogramma's voor probleemoplossing.

Excel Online

Overal toegang tot je bestanden

Je kunt je bestanden vanaf elke mogelijke locatie posten, openen, bewerken en delen. Excel Online combineert veelgebruikte Office-functies en cocreatiemogelijkheden in realtime, zodat je gratis met vrienden en familie kunt samenwerken aan gedeelde spreadsheets.