Productinstallatie en -activering

Alles weergeven

Werkt Microsoft Office voor Mac 2011 ook met Mac OS X 10.7 Lion?

Ja, zowel Office voor Mac 2011 als Office voor Mac 2008 werken met Mac OS X 10.7 Lion
Raadpleeg voor nadere informatie Hulp en Ondersteuning van Microsoft.

Werkt Office voor Mac 2011 ook op mijn MacBook Air of Mac mini?

Ja, als je MacBook Air of Mac mini voldoet aan de noodzakelijke systeemvereisten voor Office voor Mac 2011, kun je Office 2011 installeren en uitvoeren.

Als je niet beschikt over een dvd-speler, zijn er installatie-instructies voor Office 2011 beschikbaar.

Waar vind ik mijn productcode voor Office voor Mac 2011?

Je productcode bestaat uit 25 tekens.

Als je Office voor Mac op een traditionele dvd hebt gekocht, staat de productcode van 25 tekens op een oranje sticker op het hoesje of doosje van de dvd. In enkele gevallen vind je in plaats van de productcode instructies over hoe je de productcode online kunt ophalen

Als je Office voor Mac online hebt gekocht en gedownload, vind je de productcode van 25 tekens op de bevestigingspagina en in het e-mailbericht dat naar je is verstuurd na het downloaden van de software.

Wat is het verschil tussen downloaden, installeren en activeren?

Downloaden: een download is een eenvoudige bestandsoverdracht waarmee het programma en de installatiebestanden naar je computer worden geladen zodat het programma naar behoren kan worden uitgevoerd.

Installeren: installeren is het uitpakken en laden van de software. De Configuratieassistent van Microsoft Office voor Mac begeleidt je bij deze procedure nadat je het bestand hebt gedownload.

Activeren: activeren is het proces waarbij wordt gecontroleerd of de computer over authentieke Microsoft-software beschikt conform de bijbehorende softwarelicentie. De activering vindt plaats na een geslaagde installatie. De Microsoft Office-configuratieassistent maakt automatisch verbinding met de Microsoft-licentieservers via je internetverbinding. Hiermee wordt gecontroleerd of je een geldige productcode van 25 tekens hebt ingevoerd. Zodra de controle is uitgevoerd, wordt je product onmiddellijk geactiveerd.

Ik kan Office voor Mac 2011 niet activeren. Hoe verhelp ik dit?

Problemen met de productcode: controleer zorgvuldig of de productcode van 25 tekens correct is ingevoerd.

Tip: als je een elektronisch exemplaar van je productcode uit een e-mail of vanaf de pagina Mijn account hebt opgehaald, kun je de gehele productcode in de vakken voor de productcode plakken. De code komt vanzelf in de juiste vakken terecht.

Netwerkproblemen: voor het activeren van Office voor Mac 2011 is netwerktoegang vereist. Als je een firewall gebruikt, moet je controleren of deze je netwerktoegang niet blokkeert. Je moet mogelijk de firewall tijdelijk uitschakelen of verbinding maken met een ander netwerk met volledige toegang.

Als je niet online kunt activeren, kun je het telefonisch proberen: als de Microsoft Office-configuratieassistent Office voor Mac niet kan activeren via internet en een bericht wordt getoond dat de onlineactivering niet is geslaagd, klik je op Telefonisch activeren. Zoek je locatie in het pop-upmenu en bel een van de opgegeven telefoonnummers om het product telefonisch te activeren. Telefonische activering kan langer duren dan activering via internet.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het activeren van je product, ga je naar Hulp en Ondersteuning van Microsoft.

Moet ik Office voor Mac 2011 activeren? Is er een respijtperiode voor de activering?

Ja, je moet Office voor Mac 2011 activeren. Klik hiertoe op Activeren in de Microsoft Office-configuratieassistent en voer je geldige productcode in.

Tijdens de respijtperiode van 15 dagen mag je Office voor Mac gebruiken voordat je de software met een geldige productcode moet activeren.

Kan ik activeren als ik geen verbinding met internet heb? Kan ik telefonisch activeren?

Ja. Als je geen verbinding met internet hebt, kun je ook telefonisch activeren. Voordat je telefonisch gaat activeren, moet je eerst de onlineactivering hebben geprobeerd.

Telefonisch activeren: nadat je Office voor Mac 2011 hebt geïnstalleerd, wordt de Microsoft Office-configuratieassistent geopend. Voer je productcode in en klik op Activeren. Je productcode wordt met de Microsoft Office-configuratieassistent gevalideerd. Als je geen verbinding met internet hebt, krijg je een bericht te zien dat de onlineactivering niet is gelukt. Klik op Telefonisch activeren. Zoek je locatie in het pop-upmenu en bel een van de opgegeven telefoonnummers. Telefonische activering kan langer duren dan activering via internet.

Ik hebt tijdens de installatie of activering een foutbericht gekregen.

Fout 1: "Installatie is mislukt."
Als je dit probleem wilt verhelpen, moet je Office voor Mac volledig van je computer verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Hiertoe ga je naar Hulp en Ondersteuning van Microsoft.

Fout 2: "Onlineactivering is niet voltooid omdat de productcode het toegestane maximum aantal keren is gebruikt."
Je krijgt een foutbericht van deze strekking als er sprake is van een van de volgende omstandigheden:

 1. Je probeert dezelfde productcode op verschillende computers te gebruiken en je hebt de limiet overschreden die is vastgesteld in de Licentievoorwaarden voor Microsoft-software. De Licentievoorwaarden voor Microsoft-software bevinden zich in de productinstallatiemap op je computer. Voor bepaalde producten is volgens deze voorwaarden activering op meer dan één computer toegestaan. Zie de Licentievoorwaarden voor Microsoft-software voor meer informatie, bijvoorbeeld over het aantal computers waarop het product kan worden geactiveerd.
 2. Je hebt belangrijke wijzigingen aangebracht aan de hardware van je computer, zoals de installatie van een nieuwe RAM-kaart, een videokaart of andere belangrijke hardware.
 3. Je hebt de harde schijf opnieuw geformatteerd.

Raadpleeg Hulp en Ondersteuning van Microsoft voor informatie over hoe je dit probleem kunt oplossen.

Fout 3: "Je moet de volgende toepassingen stoppen voordat je verdergaat."
Elke toepassing die mogelijk tijdens de installatie op Office voor Mac 2011 kan inwerken, moet je stoppen. De toepassing sluiten is niet hetzelfde als de toepassing stoppen. Je kunt een toepassing op een van de volgende wijzen stoppen:

 1. Selecteer de naam van de toepassing naast het Apple-pictogram en klik vervolgens op Stop toepassingsnaam. OF
 2. Als het programmapictogram in het Dock verschijnt, druk je op de CONTROL-toets, klik je op het pictogram en selecteer je Stop.

Raadpleeg Hulp en Ondersteuning van Microsoft voor informatie over hoe je dit probleem kunt oplossen.

Fout 4: "Wanneer ik een toepassing als Word, Excel, PowerPoint of Outlook start, heeft het welkomstscherm geen knoppen, zoals OK of Sluiten, om door te gaan."
Je kunt de knop Sluiten niet zien omdat je schermresolutie te laag is. De knop Sluiten is onderaan in het scherm afgekapt.
Je kunt je schermresolutie als volgt verhogen:

 1. Klik Apple.
 2. Klik op Systeemvoorkeuren.
 3. Open Beeldschermen.
 4. Stel een hogere resolutie in. Je kunt bijvoorbeeld de resolutie wijzigen in 1280x800 of 1680x1050.
  Opmerking: de hoogste resolutie is afhankelijk van wat je beeldscherm ondersteunt. Sommige beeldschermen kunnen geen hogere resolutie weergeven dan 1024x768.
 5. Sluit het venster.

Ik heb hulp nodig bij de installatie van Office voor Mac 2011; met wie kan ik contact opnemen voor ondersteuning?

Neem contact op met Microsoft Ondersteuning voor problemen met Office voor Mac 2011 met betrekking tot aankopen in de online winkel, downloads of de productcode. Als je Office voor Mac 2011 in een winkel hebt gekocht, kun je voor technische ondersteuning (met inbegrip van software-installatie/de-installatie, productactivering en productgebruik), contact opnemen met Microsoft Ondersteuning.