Downloaden

Heb je op of na 26-2-2014 besteld? In dat geval heb je andere veelgestelde vragen nodig.
Zie deze veelgestelde vragen over downloaden voor bestellingen die op of na 26-2-2014 zijn geplaatst op Microsoft Store.

Alles weergeven

Moet ik nog iets doen voordat ik kan gaan downloaden?

Voor de beste downloadprestatie en om de integriteit van het gedownloade bestand te beschermen, moet je het volgende uitschakelen of uitstellen voordat je de download start:

Firewall – Een firewall kan het downloaden van bestanden tegenwerken.

Antivirusprogramma's – Antivirusprogramma's scannen gedownloade bestanden en kunnen een download beëindigen. Het bestand kan daardoor niet worden gedownload of beschadigd raken.

Downloadmonitors – Programma's zoals GoZilla!™ en NetZip zijn niet compatibel met onze server en kunnen een download beëindigen.

Schermbeveiliging – Een schermbeveiliging kan een download verstoren of de systeemprestaties tijdens het downloaden benadelen. We raden je aan je schermbeveiliging uit te schakelen voordat je de download start. Als je hulp nodig hebt bij het uitschakelen van een van de hierboven vermelde producten, kun je contact opnemen met de technische ondersteuning van de fabrikant.

Hoe download ik mijn aankoop?

Je kunt het product downloaden door ofwel te klikken op de knop Downloaden op de pagina Besteloverzicht ofwel door te klikken met de rechtermuisknop/te Ctrl-klikken op de knop Downloaden en te klikken op Bewaar gekoppeld bestand als in Safari of op Koppeling opslaan als in Mozilla® Firefox®. Wijzig de naam van het gedownloade bestand niet. Dit kan installatieproblemen veroorzaken.

Waar moet ik het gedownloade bestand opslaan?

Je kunt het gedownloade bestand overal opslaan waar je wilt, maar let er wel op dat je de locatie of de naam van het gedownloade bestand onthoudt. De meeste mensen vinden het het gemakkelijkst om het gedownloade bestand op het bureaublad op te slaan.

Wat gebeurt er wanneer ik ga downloaden?

Zodra het downloaden is gestart, zie je een pop-upvenster met een statusbalk en een percentage dat oploopt tot 100%.

Wat moet ik doen als het downloaden klaar is?

Wanneer het downloaden is voltooid, gaat je naar de locatie waar je het bestand hebt opgeslagen en dubbelklik je erop om de installatie te starten.

Als je verder nog vragen hebt of hulp wenst bij het downloaden, neem dan contact op met Microsoft Online ESD Support volgens de onderstaande informatie.

Hoe kom ik aan mijn productcode?

Als er voor je product een productcode vereist is, kun je deze meestal vinden in het e-mailbericht dat ter bevestiging van de aankoop naar je toe is gestuurd nadat je de bestelling had geplaatst. Als je niet over deze orderbevestigings-e-mail beschikt, kun je de productcode achterhalen door je bestelling op te zoeken.

Wat moet ik doen als mijn productcode niet blijkt te werken?

Zorg er eerst voor dat je de juiste productcode gebruikt. Je kunt de productcode overnemen uit het e-mailbericht dat ter bevestiging van de aankoop naar je toe is gestuurd nadat je de bestelling had geplaatst, of door je bestelling op te zoeken.
Mocht je problemen blijven ondervinden, neem dan contact op met Microsoft Online ESD Support.

Wat gebeurt er als de download stopt voordat deze is voltooid?

Als je download stopt of wordt onderbroken voordat deze geheel is voltooid, klik je gewoon nog eens op de knop Download starten en de download wordt hervat vanaf het punt waar het was gebleven. Als je de downloadpagina wilt openen, klik je hier om je bestelling op te zoeken.

De knop Download starten vind je op de volgende locaties:

  Ik heb mijn aankoop gedownload. Waar is het bestand opgeslagen?

  Het bestand is opgeslagen in de standaardlocatie voor downloads die in je browser is opgegeven, of de locatie die je hebt geselecteerd in het venster "Opslaan als" dat bij het begin van de download verscheen. Als je de naam van het gedownloade bestand kent, kun je het op je computer opzoeken.

  Hoe kan ik software die ik al aangeschaft heb opnieuw downloaden?

  Om software die je eerder al aangeschaft hebt opnieuw te downloaden, moet je je bestelling opzoeken en op de knop Download starten klikken.

  Ik wil mijn aankoop opnieuw downloaden, maar de knop Downloaden is verdwenen.

  Er zijn een paar redenen waarom je geen knop ziet (terwijl er voorheen wel een werd weergegeven) om je aankoop te downloaden. Als de bestelling ouder is dan 30 dagen en je geen uitgebreide downloadservice (Extended Download Service of EDS) voor je bestelling hebt aangeschaft, is de downloadperiode verlopen. Klik hier om je bestelling op te zoeken en EDS voor je product aan te schaffen.

  Als je wel EDS hebt aangeschaft, maar desondanks niet kunt downloaden, controleer dan of de bestelling niet ouder is dan drie (3) jaar. Voor EDS-downloads geldt de beperking dat ze tot maximaal drie (3) jaar na de oorspronkelijke productaankoop kunnen worden gedownload.

  Wat houdt de Extended Download Service (EDS) in?

  Met EDS kun je in feite je aankoop nogmaals downloaden tot drie (3) jaar na de aankoopdatum, voor het geval je computer crasht of het gedownloade bestand beschadigd raakt of onbruikbaar wordt. Je kunt deze service beschouwen als een verzekeringspolis die je beschermt als er iets misgaat met je computer of het gedownloade product. Wanneer je bestelling downloadbare artikelen bevat, wordt een koppeling waarmee je EDS kunt toevoegen aan je bestelling weergegeven op de pagina met je besteloverzicht of op de kassapagina. Nadat het opgegeven bedrag voldaan is, gaat Digital River Incorporated ("DR") ermee akkoord jou (de "Eindgebruiker") een service te verlenen waarmee de Eindgebruiker meerdere downloads kan maken van digitale computersoftwareproducten (een "Product" of "Producten") die worden aangeschaft in één bestelling (een "Bestelling") en gedownload van deze website (de "Website") gedurende drie (3) jaren na de datum waarop de Eindgebruiker het Product (de "Service") aanschaft. Klik hier voor de volledige informatie over EDS.

  Als je EDS wilt aanschaffen voor downloadproducten in een voltooide bestelling, moet je de bestelling opzoeken en een extra bestelling plaatsen.