Bestelinformatie

Heb je op of na 26-2-2014 besteld? In dat geval heb je andere veelgestelde vragen nodig.
Zie deze veelgestelde vragen over bestellingen voor bestellingen die op of na 26-2-2014 zijn geplaatst op Microsoft Store.

Alles weergeven

Wat is de status van mijn bestelling?

Je kunt de status van je bestelling bekijken door je bestelling op te zoeken.

Wat houdt de Extended Download Service (EDS) in?

Met EDS kun je in feite je aankoop nogmaals downloaden tot drie (3) jaar na de aankoopdatum, voor het geval je computer crasht of het gedownloade bestand beschadigd raakt of onbruikbaar wordt. Je kunt deze service beschouwen als een verzekeringspolis die je beschermt als er iets misgaat met je computer of het gedownloade product. Wanneer je bestelling downloadbare artikelen bevat, wordt een koppeling waarmee je EDS kunt toevoegen aan je bestelling weergegeven op de pagina met je besteloverzicht of op de kassapagina. Nadat het opgegeven bedrag voldaan is, gaat Digital River Incorporated ("DR") ermee akkoord jou (de "Eindgebruiker") een service te verlenen waarmee de Eindgebruiker meerdere downloads kan maken van digitale computersoftwareproducten (een "Product" of "Producten") die worden aangeschaft in één bestelling (een "Bestelling") en gedownload van deze website (de "Website") gedurende drie (3) jaren na de datum waarop de Eindgebruiker het Product (de "Service") aanschaft. Klik hier voor de volledige informatie over EDS.


Als je EDS wilt aanschaffen voor downloadproducten in een voltooide bestelling, moet je de bestelling opzoeken en een extra bestelling plaatsen.

Moet mijn factuuradres hetzelfde zijn als het adres dat gekoppeld is aan mijn creditcard?

Ja. Om de gegevens van je creditcard te kunnen controleren, moet het factuuradres exact overeenkomen met je creditcardoverzicht.

Waarom wordt mijn creditcard geweigerd?

Er zijn diverse redenen waarom een creditcard soms niet wordt geaccepteerd:

  • De kaart is niet meer geldig.
  • Je hebt je kredietlimiet bereikt of overschreden.
  • Je hebt je dagelijkse bestedingsruimte bereikt.
  • Een computer aan een van beide kanten van de transactie ondervindt technische problemen.

Je hebt je creditcardgegevens mogelijk niet juist ingevoerd. Controleer alles nog eens en probeer het dan opnieuw.

Als je problemen ondervindt met je creditcardbetaling, kun je contact opnemen met de Klantenservicevoor hulp. Wanneer je contact opneemt met de Klantenservice wordt je mogelijk gevraagd eventuele nummers van ontvangen foutmeldingen en het referentienummer dat je bij het winkelmandje ziet staan door te geven.

Wanneer wordt het bedrag met mijn creditcard afgerekend?

Voor aankopen van gedownloade producten wordt het bedrag de dag na de bestelling afgerekend met de creditcard.

Hoe wordt het bedrag op mijn creditcardoverzicht weergegeven?

Het bedrag van je bestelling verschijnt als volgt op je creditcardoverzicht: "DRI*OFFICEMAC"

Moet ik ook omzetbelasting betalen?

Afhankelijk van de bestelling kan er omzetbelasting worden berekend en gedeclareerd. De omzetbelasting wordt vermeld zodra je een factuur- en/of verzendadres hebt ingevoerd bij de kassa.
Overeenkomstig de digitale BTW-richtlijnen wordt voor Europese klanten 15% BTW gerekend over alle gedownloade digitale producten en diensten, inclusief software.
Van belastingen vrijgestelde entiteiten kunnen een verzoek om teruggave indienen van de bij een bestelling betaalde belasting. We hebben een kopie nodig van het certificaat voor belastingvrijstelling. Het factuur- of verzendadres op de bestelling moet exact overeenkomen met het adres op het certificaat. Vermeld ook je bestelnummer of voeg een kopie toe van je ontvangstbewijs of factuur. Fax = +1-425-936-7329 of e-mail: storetxe@microsoft.com.

Hoe kom ik aan een kopie van mijn factuur?

Je kunt je factuur afdrukken vanaf de pagina met het besteloverzicht.

Klik hier om je bestelling op te zoeken en de factuur af te drukken.

Het account dat ik heb aangemaakt tijdens het aanmelden voor de proefversie van Office voor Mac 2011 werkt niet als ik het product probeer te bestellen. Waar is mijn account?

Je kunt geen aankopen doen met het account dat je hebt gemaakt om je te registreren voor de proefversie van Office voor Mac 2011.
Maak een nieuwe account aan om producten te kunnen aanschaffen bij de Office voor Mac Online Store.

Wie runt de Microsoft Office voor Mac Store?

De bedrijfsvoering van de Microsoft Office voor Mac Online Store wordt namens Microsoft geleid door Digital River Inc.

Het is me opgevallen dat andere verkopers Office voor Mac 2011 tegen een lager tarief aanbieden. Waarom lopen de prijzen uiteen?

Microsoft heeft een adviesprijs, de "Estimated Retail Price" voor zijn Office voor Mac-producten vastgesteld. In de Microsoft Office voor Mac Store worden producten op dit prijsniveau aangeboden. Het staat andere verkopers vrij om kortingen aan te bieden, en dit doen zij vaak ook. Het staat je vrij om rond te kijken, prijzen te vergelijken en daar te kopen waar je de meeste waar voor je geld krijgt.