Nieuwe mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden in Outlook

Een soepele overgang van Outlook naar Windows

Als je Outlook voor Windows gebruikt, beschik je waarschijnlijk over belangrijke e-mailberichten, contactpersonen en andere items die je wilt houden. Je kunt al deze informatie nu heel eenvoudig overbrengen naar je Mac. Maak een PST-archiefbestand in Outlook voor Windows en importeer dit bestand in Microsoft Outlook voor Mac 2011. Alle geïmporteerde berichten, contactpersonen en andere items zijn nu beschikbaar in Outlook voor Mac. Je voelt zich dus meteen thuis.

Lees meer: Een PST-bestand importeren vanuit Outlook voor Windows
Bekijk de video

Alle gewenste functies binnen handbereik

Met het nieuwe lint in Microsoft Office voor Mac vind je gemakkelijk de functies en opdrachten waarmee je taken snel kunt uitvoeren. Je vindt opdrachten waarmee je al vertrouwd bent in een intuïtieve, eenvoudig te gebruiken interface, direct boven aan het venster van Outlook voor Mac. Wanneer je berichten leest, bevat het tabblad Start de meest gebruikte functies voor beantwoorden, doorsturen en het toepassen van regels, markeringen en categorieën. De tabbladen Opties en Extra bevatten andere nuttige functies, zoals opties voor het ordenen van berichten en het maken van nieuwe mappen.

Er worden bovendien speciaal afgestemde functies op het lint weergegeven op het moment dat je ze nodig hebt. Als je bijvoorbeeld op een vergadering in je agenda klikt, wordt het tabblad Vergadering geopend met knoppen waarmee je kunt reageren op de organisator of een e-mail aan deelnemers kunt sturen. Wanneer je op een leeg gebied in de agenda klikt, sluit het tabblad Vergadering en worden de functies van het tabblad Start weer getoond.

Lees meer: Het Outlook-venster aanpassen
Bekijk de video

Georganiseerd met categorieën

Je kunt de eindeloze stroom berichten in je postvak IN ordenen met behulp van categorieën. Je kunt kleurgecodeerde categorieën toewijzen aan berichten, contactpersonen en andere items. Hiermee zie je in één oogopslag welke items aandacht vereisen. Je kunt bijvoorbeeld je zus toewijzen aan de categorie Familie (paars), collega's aan de categorie Team (blauw) en contactpersonen met wie je carpoolt aan de categorie Persoonlijk (groen). Wanneer je een nieuw bericht van deze contactpersonen ontvangt, wijst Outlook voor Mac automatisch het bericht toe aan de betreffende categorie en kleurcode. Je postvak IN wordt zo een stuk gestroomlijnder en nuttiger.

Je kunt eenvoudig categorieën toewijzen door te slepen of filteren op categorie met één klik.

Lees meer: Items filteren op categorie

Naadloze Mac-integratie

Outlook voor Mac werkt samen met enkele van je favoriete functies in Mac OS X. Outlook gebruikt bijvoorbeeld QuickLook om bijlagen weer te geven. Zo kun je een document met meerdere pagina's of een fotodiavoorstelling bekijken zonder Outlook te verlaten.

Omdat Outlook voor Mac berichten en andere items als afzonderlijke bestanden opslaat, kun je bijvoorbeeld ook Time Machine gebruiken om een reservekopie te maken van je Outlook-gegevens.

Lees meer: Bijlagen in Outlook bekijken en informatie over reservekopieën in Time Machine en Outlook
Bekijk de video

Al je e-mail bij elkaar op één locatie

Schakel niet meer tussen meerdere postvakken maar lees alle nieuwe berichten in een enkele map. Wanneer je verschillende e-mailaccounts hebt, kun je tijd besparen en je aandacht op één plek houden door e-mails in een enkel postvak IN te lezen. Je kunt de accounts desgewenst ook afzonderlijk weergeven in het navigatievenster.

Lees meer: Het Outlook-venster aanpassen
Bekijk de video

Berichten ordenen op conversatie

Comprimeer lange e-mailthreads, zelfs als antwoorden op berichten dagen, weken of maanden uit elkaar liggen. Berichten met hetzelfde onderwerp worden samen weergegeven in de berichtenlijst. Zo kun je makkelijker een gehele e-mailconversatie volgen.

Lees meer: E-mailberichten op conversatie bekijken
Bekijk de video

Je agenda weergeven in e-mailuitnodigingen

Wanneer je een uitnodiging voor een vergadering bekijkt, geeft Outlook voor Mac automatisch je agenda weer naast de tekst van het bericht. Zo kun je zien of de voorgestelde tijd uitkomt in je planning, zonder dat je heen en weer hoeft te schakelen tussen je berichten en agenda.

Bekijk de video

Aandacht voor hoofdzaken met My Day

Met My Day worden je taken en afspraken in één oogopslag weergegeven. Je kunt My Day geopend op je bureaublad laten, zelfs als Outlook voor Mac is gesloten. Zo bekijk je gemakkelijk Outlook-informatie, zoals je agenda, taken en contactpersonen.

Lees meer: Je planning en taken weergeven op het bureaublad
Bekijk de video

Meerdere planningen coördineren

Altijd lastig om iedereen om tafel te krijgen? Je kunt meerdere agenda's over elkaar leggen om je agenda te vergelijken met die van een collega of van het team. Je kunt ook je zakelijke en persoonlijke agenda scheiden en ze over elkaar bekijken in Microsoft Outlook voor Mac 2011.

Lees meer: De agendaweergave wijzigen

Professioneel ogende e-mail maken

Laat je berichten opvallen met multimediaopmaak, zoals koppelingen, doorhalingen, markeringen en handtekeningen. Voeg diagrammen of tabellen uit Word of Excel toe om je boodschap over te brengen. Of gebruik de fotobladerfunctie van Office om snel iPhoto- of Photo Booth-afbeeldingen aan berichten toe te voegen.

Lees meer: Een bericht maken en verzenden

Directe communicatie

Wanneer jij en je collega's over Microsoft Lync voor Mac 2011 beschikken, kun je in Outlook de online status van elkaar bekijken en een chatgesprek of audio-/videogesprek starten.

Lees meer: Chatservices met Outlook gebruiken

Snel contactpersonen vinden

Je kunt in Outlook snel in al je contactpersonen zoeken, waaronder het gehele adresboek van je bedrijf, of je nu online of offline bent. Ook kun je eenvoudig de contactpersonen op je computer bijwerken met de meest recente informatie uit de adreslijst van je bedrijf.

Lees meer: Een contactpersoon zoeken

Berichten met beperkte toestemmingen bekijken en maken

Je kunt in Outlook voor Mac berichten lezen die zijn beveiligd met IRM (Information Rights Management). IRM is een technologie voor het beveiligen van informatie waarmee auteurs waardevolle informatie kunnen beschermen tegen onbevoegde gebruikers. Met Microsoft Office voor Mac Standard 2011 kun je IRM ook toepassen op berichten (en bijlagen) die je hebt gemaakt.

Lees meer: Een bericht maken met beperkte toestemmingen