Nieuwe mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden in PowerPoint

Alle gewenste functies binnen handbereik

Met het nieuwe lint in Microsoft Office voor Mac vind je gemakkelijk de functies en opdrachten waarmee je taken snel kunt uitvoeren.

Je vindt opdrachten waarmee je al vertrouwd bent in een intuïtieve, eenvoudig te gebruiken interface, direct boven aan het programmavenster. Je startpunt is het tabblad Start, dat de meest gebruikte functies bevat, zoals lettertype- en alineaopmaak. Functies voor andere ontwerpelementen voor presentaties, zoals thema's, overgangen en animaties vind je op hun eigen tabbladen.

Er worden bovendien speciaal afgestemde functies op het lint weergegeven op het moment dat je ze nodig hebt. Als je bijvoorbeeld op een afbeelding in je presentatie klikt, wordt het tabblad Afbeelding opmaken weergegeven. Als je op het tabblad klikt, kun je uitgebreide functies voor fotobewerking gebruiken. Wanneer je op een leeg gebied in je presentatie klikt, sluit het tabblad Afbeelding opmaken en worden de functies van het tabblad Start weer getoond.

Wil je het lint aanpassen aan je eigen specifieke werkstijl? Je kunt de lintinterface wijzigen door tabbladen opnieuw te ordenen en groepstitels op de tabbladen te tonen of te verbergen.

Lees meer: Vertrouwd raken met het lint
Interactieve handleiding voor het lint: ontdek waar alle opdrachten zich bevinden
Bekijk de video

Een professionele uitstraling voor al je presentaties

De nieuwe PowerPoint-presentatiegalerie biedt sjablonen van professioneel niveau die je uniek kunt aanpassen door eigen tekst, iPhoto-afbeeldingen en favoriete thema's toe te voegen. Met sjablonen maak je in een oogwenk geweldig uitziende presentaties.

In de PowerPoint-presentatiegalerie worden sjablonen in een groot formaat weergegeven zodat je lay-outs, afbeeldingen en lettertypen in één oogopslag kunt bekijken. En je hoeft je niet te beperken tot de kleuren en lettertypen van de ingebouwde ontwerpen. De menu's voor kleuren en lettertypen binnen de presentatiegalerie bieden volop keuzemogelijkheden voor aanpassingen waarmee je documenten met je eigen stijl maakt.

Kun je niet vinden wat je wilt? Met de zoekfunctie ga je snel naar het type document dat je wilt maken. Bekijk een voorbeeld met de gewenste kleuren en lettertypen zonder zelfs het document te hoeven openen.

Lees meer: Aan de slag met een sjabloon om een nieuw document te maken

Eenvoudig geraffineerde dialay-outs maken

Met Microsoft PowerPoint voor Mac 2011 kun je eenvoudiger dan ooit complexe dialay-outs ontwerpen. Plaats intuïtief en eenvoudig tekstvakken, vormen of afbeeldingen op elke gewenste locatie op een pagina. Wil je tekst weergeven vóór een afbeelding in plaats van erachter? Met de nieuwe functie voor het wijzigen van de volgorde van objecten kun je objecten op je dia verplaatsen en opnieuw rangschikken door eenvoudig de lagen te slepen.

Lees meer: De volgorde van overlappende objecten wijzigen
Bekijk de video

Multimediasensaties

De mediabrowser biedt niet alleen handige, rechtstreekse toegang tot je foto's, muziek en films, maar ook tot afbeeldingen, zoals vormen, illustraties en symbolen. De mediabrowser integreert met je Mac en geeft foto's weer uit je iPhoto- of Photo Booth-bibliotheken, muziek uit je iTunes-afspeellijsten en films uit iMovie, Photo Booth en iTunes. Voeg met één klik je eigen afbeeldingen en geluiden toe aan de presentatie.

Lees meer: Media invoegen in je document

Indruk maken met overgangen en animaties

PowerPoint voor Mac 2011 biedt nieuwe, dramatische, vloeiende overgangen waarmee je publiek van dia tot dia aan het scherm gekluisterd blijft. Je kunt tijdens het maken van je presentatie de overgangen direct in het lint bekijken en kiezen. Voeg overgangen toe aan één, twee of alle dia's.

Met animaties geef je een extra effect aan het in beeld komen en verdwijnen van tekst en afbeeldingen op je dia's. Of pas nadrukeffecten toe waarmee aandacht wordt getrokken naar belangrijke dia-inhoud. Je kunt animaties in PowerPoint 2011 gemakkelijker dan ooit gebruiken. Je kunt bovendien bewegingspaden maken die de objecten op je dia's volgen. Gebruik vooraf gedefinieerde lijnen en bogen of maak je eigen aangepaste paden.

Lees meer: Overgangen toevoegen, bewerken of verwijderen

Foto's retoucheren

Bewerk foto's rechtstreeks in PowerPoint 2011. Klik op een willekeurige afbeelding in je presentatie om het tabblad Afbeelding opmaken in het lint te openen met uitgebreide functies voor fotobewerking. Je kunt afbeeldingen verfraaien en aanpassen door de belichting aan te passen of kleuren toe te voegen. Pas speciale artistieke filters toe, snijd afbeeldingen bij om ongewenste vertekeningen te verwijderen of wis een achtergrond met de nieuwe krachtige functie voor het verwijderen van achtergronden. Met de uitgebreide functies van Picture SmartArt kun je presentaties maken die je unieke boodschap overbrengen. Comprimeer foto's om presentatiebestanden eenvoudiger te kunnen verzenden, posten en delen.

Lees meer: De kleur en transparantie van een afbeelding wijzigen
Bekijk de video

Dia's snel en gemakkelijk ordenen in secties

Je kunt dia's met gerelateerde inhoud in secties groeperen. Nadat je een sectie hebt ingevoegd, kun je hele groepen dia's verplaatsen door de sectie te slepen. Secties bieden ook een makkelijke manier om verschillende gedeelten van een presentatie toe te wijzen aan verschillende teamleden.

Lees meer: Je dia's in secties ordenen

Je presentatie perfectioneren

In de presentatorweergave wordt presenteren een stuk eenvoudiger door geweldige functies op één locatie te bieden. Het notitievenster geeft je notities bij dia's duidelijk weer en helpt je soepel commentaar te leveren tijdens het presenteren van dia's. Met de klok begint en eindig je moeiteloos op tijd, terwijl de timer de duur van de presentatie aangeeft. Dankzij de voortgangsbalk kun je je altijd oriënteren zodat je precies weet waar je je in de presentatie bevindt. Met de functies in de presentatorweergave blijft je aandacht gefocused op de belangrijke zaken.

Verbeter je vaardigheden met de presentatorweergave nog voordat je voor een publiek staat. Repeteer de presentatie, controleer de timing van dia's en overgangen of maak aantekeningen tijdens een vergadering. Je kunt ook een commentaarstem opnemen voor een presentatie die voortdurend wordt afgespeeld, bijvoorbeeld voor gebruik in een reclamezuil.

Lees meer: De presentatorweergave gebruiken
Bekijk de video

Samenwerken in realtime

Met de nieuwe functies voor cocreatie in Microsoft PowerPoint voor Mac 2011 kunnen teamleden nog eenvoudiger samenwerken. Of je nu op een andere verdieping zit of op een ander continent, je kunt je eigen ideeën uitwerken, bekijken aan welke secties en dia's andere personen werken en commentaar geven op het werk van andere auteurs, allemaal op hetzelfde moment en in dezelfde presentatie. Met de functies voor samenwerking kun je wijzigingen samenvoegen en updates van anderen controleren, zodat niemands werk verloren gaat.

Je kunt zelfs direct communiceren terwijl je werkt, rechtstreeks vanuit PowerPoint voor Mac. Wanneer jij en je teamleden over chataccounts beschikken (zoals Microsoft Lync voor Mac 2011, Microsoft Lync 2010 of het gratis Windows Live Messenger), kan iedereen zien welke personen nog meer aan een presentatie werken en of ze beschikbaar zijn voor een chatgesprek.

Lees meer: Een presentatie gelijktijdig bewerken met andere auteurs
Bekijk de video

Overal toegang tot je bestanden

Met de aanschaf van Microsoft PowerPoint voor Mac 2011 beschik je over een professionele, creatieve en krachtige toepassing voor de desktop. Maar wist je ook dat je met PowerPoint nu overal en altijd toegang hebt tot je bestanden? Microsoft PowerPoint Online, een online extensie van PowerPoint op je computer, breidt je werkruimte uit naar internet. Met Microsoft PowerPoint Online kun je eenvoudig je documenten posten, openen, bewerken en delen op dezelfde locatie, ongeacht of je op kantoor, thuis of onderweg bent. Je kunt documenten met iedereen delen op elke locatie, zelfs als hij of zij niet over PowerPoint beschikt. Je hebt hiervoor alleen een computer met internetverbinding en een ondersteunde browser nodig.

Je kunt vanuit de browser spelling controleren tijdens het typen, lettertype- en alineaopmaak toepassen en andere vertrouwde functies gebruiken, zoals AutoCorrectie. Breng wijzigingen aan en sla je werk op. Dat is alles!

Lees meer: Een document opslaan naar SharePoint of OneDrive
Bekijk de video

Uitzenden naar de wereld

Gebruik PowerPoint voor Mac 2011 om je diavoorstelling via internet uit te zenden naar iedereen en op elk gewenst moment. (Je publiek hoeft niet over PowerPoint te beschikken om je presentatie te kunnen bekijken.) Wanneer je een koppeling naar je publiek stuurt, kunnen ze de presentatie live in hun browser volgen. Tijdens het uitvoeren van de presentatie ziet het publiek de dia's rechtstreeks in hun eigen browser wijzigen.

Lees meer: Je presentatie uitzenden naar een extern publiek
Bekijk de video