• Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners.
  • Onze duurzame benadering van ondernemen en zakendoen
    • Onze duurzame benadering van ondernemen en zakendoen

Duurzaamheid

Microsoft werkt wereldwijd en in Nederland samen met partners, klanten en overheden aan het verduurzamen door inzet van ICT en het 'groener' maken van de eigen producten en diensten.

In 2007 heeft Microsoft Nederland zich ten doel gesteld om de directe CO2-uitstoot per medewerker in de uitvoering van werkzaamheden te verminderen met 30% per 2012. Op dat moment was de totale CO2-uitstoot van Microsoft Nederland 7500t aan elektriciteit, gas, afval en reizen (rijden en vliegen). We hebben verschillende maatregelen genomen voor CO2-reductie op drie gebieden: ons kantoorgebouw, Green-IT en het Nieuwe Werken. Hierbij speelt de combinatie van installaties in het gebouw, het gedrag van onze medewerkers en ondersteuning door technologie een belangrijke rol. In 2011 hebben we door de invoering van deze maatregelen onze doelstelling van 30% vermindering van de CO2-uitstoot per werknemer ten opzichte van 2007 behaald.

Heb je vragen of opmerkingen over ecologische duurzaamheid bij Microsoft? Neem contact op met Sabine Hess.