Microsoft & duurzaamheid

10 oktober is weer Dag van de Duurzaamheid, een landelijke actiedag waarop Nederland word uitgedaagd energie te besparen.

Microsoft & (Dag van de) Duurzaamheid

We hebben afgelopen jaren op de dag van de duurzaamheid actief met grote interne en externe campagnes mee gedaan. Met heel veel succes.

Ons experiment in 2013:

We geloven in experimenteren om te kunnen veranderen. We hebben eind 2011 met 30% Co2 reductie een mooi resultaat behaald. De dag van de duurzaamheid was voor ons altijd een mooie context om weer bewust te kijken naar volgende stappen. Gewoon voor één dag dingen anders doen. Ervaren of het werkt. Of niet.

Ons experiment in 2013 is om juist geen grote campagne te doen. Kijken wat er gebeurt. Van zelf. Niet op één dag. Maar op elke dag. En wat nog niet gebeurt. We zijn benieuwd. Maar hebben vertrouwen dat we al een grote stap hebben gezet in het integreren van ecologische duurzaamheid in wat we doen.

Nieuwsgierig naar onze experimenten op Microsoft kantoor in 2012? Bekijk nu de video.


Bekijk onze externe acties rond energie besparen op je PC en ewaste recycling in 2012.


Bekijk hier wat Microsoft Nederland zelf doet aan ecologische duurzaamheid.

Benieuwd wat je zelf kan doen om energie te besparen bij gebruik van technologie?


Microsoft technologie maakt het op vele manieren makkelijk om energie te besparen als gemeente, privé-persoon of bedrijf.

Denk aan energiebesparingsopties in Windows, het slim managen van IT capaciteit, het online samenwerken of ook aan slimme straatverlichting. Dit zijn allemaal mooie voorbeelden wat nu al kan en gedaan wordt met Microsoft technologie.Makkelijke tips

  • Niet printen door helemaal digitaal te werken.
  • Niet op je gewone plek werken en je collega’s online ontmoeten.
  • Je pc niet aan laten staan maar in de slaapstand zetten.
  • Je oude apparaten niet op zolder laten staan maar recyclen.