MEI 2009

Ambtenaren

Ambtenaren over het Nieuwe Werken

Een brede groep ambtenaren afkomstig van ministeries, gemeentes, provincies en uitvoeringsinstanties, is in het voorjaar van 2009 aan de slag gegaan met vraagstukken rond het Nieuwe Werken.

Inzichten

1. Vertrouwen & verantwoordelijkheid Het fundament onder het Nieuwe Werken is vertrouwen. En vice versa.
2. Proces versus resultaat Is het proces leerzamer en niet belangrijker dan de resultaten?
Meer inzichten »

Deze Raad van Anders bracht een hele andere energie met zich mee dan de eerste. De ontmoeting tussen de vertegenwoordigers van de overheid en de Microsoft collega’s was in eerste instantie minder onbevangen omdat iedere deelnemer zijn of haar eigen (werk-)ervaringen en overtuigingen mee- en inbracht. Echter en misschien ook juist daarom, brachten de ontmoetingen en het samenwerken ons een schat aan bijzondere, intensieve, leerzame, herkenbare en confronterende ervaringen. Naar aanleiding van die ervaringen zijn 12 inzichten geformuleerd.

Lees hier het volledige verslag »

De Raad van Anders, een brede groep ambtenaren afkomstig van ministeries, gemeentes, provincies en uitvoeringsinstanties, is in het voorjaar van 2009 aan de slag gegaan met vraagstukken rond het Nieuwe Werken. In eerste instantie werden alleen de verschillen zichtbaar. Al doende werd het echter duidelijk dat er veel overeenkomsten zijn. Tijdens drie sessies schenken ze aandacht aan flexibel en veilig werken en horizontaal versus verticaal samenwerken. Ook zijn ze in tussentijdse bedrijfsbezoeken, interviews en meeloopdagen op zoek gegaan naar wat dit betekent voor individuen en organisaties. Op hun eigen manier kwamen ze tot inzichten en presenteerden ze deze op 27 mei 2009 aan vertegenwoordigers van zowel de overheid als van Microsoft.

De tweede Raad van Anders heeft heel veel materiaal opgeleverd die we graag met je delen. Hier vind je alle informatie, foto’s en verslagen.

Download hier het overige materiaal »