Rabobank. Rabobank omarmt het Nieuwe Werken met Rabo Unplugged

Kenmerken

Bedrijf:
Rabobank
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Branche:
Financiële dienstverlening
Producten:
Microsoft Lync (OCS)
Office system
SharePoint
Thema:
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Microsoft-technologie als ondersteuning
 • Goede begeleiding
 • Fysieke werkomgeving die aansluit bij mobiele werkwijze

Voordelen

 • Betere resultaten
 • Grotere medewerkerstevredenheid
 • Aantrekkelijke werkomgeving

Financieel dienstverlener Rabobank Nederland introduceert Rabo Unplugged, een integrale werkstijl geïnspireerd op het Nieuwe Werken. Producten en oplossingen van Microsoft zorgen ervoor dat medewerkers beschikken over de nieuwste technologieën om tijd- en plaatsonafhankelijk te kunnen werken.

Rabo Unplugged vraagt om een flexibel technologisch platform. Medewerkers moeten immers altijd en overal beschikken over de juiste informatie en middelen om veilig te kunnen (samen)werken: thuis, onderweg en op kantoor. Microsoft-technologie maakt het voor de Rabobank-medewerkers mogelijk om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Zo wordt met Microsoft Windows Vista en Office 2007 mobiel werken optimaal ondersteund en lijkt het voor de eindgebruiker alsof hij één transparante werkplek heeft. Wat de gebruiker niet ziet is de onderliggende infrastructuur zoals beheer, beveiliging – door middel van BitLocker – en opslag. Deze onderdelen zijn echter cruciaal om het Nieuwe Werken mogelijk te maken. Ze zorgen immers voor een betrouwbare verbinding, een altijd beschikbare toepassing en de wetenschap dat informatie veilig is en alleen de juiste mensen toegang kunnen krijgen.

Ook voor het effectief virtueel met elkaar kunnen communiceren, biedt Microsoft een oplossing aanvullend op Outlook: Office Communicator 2007. Dit product zorgt ervoor dat medewerkers elkaar eenvoudig kunnen vinden en bereiken, onafhankelijk van de locatie waar gewerkt wordt.
Rogier Vinckers, medewerker Rabobank: “Met de Communicator kun je, ondanks dat er geen vaste werkplekken meer zijn, toch zien waar iemand zich bevindt en of hij of zij beschikbaar is. Dat is erg prettig wanneer je even een snelle vraag wilt stellen.”

En om eenvoudig informatie en kennis te kunnen delen, wordt er bij Rabobank gebruik gemaakt van het Microsoft-platform SharePoint 2007. “Met SharePoint kun je alle informatie op één plek vinden waardoor het een stuk eenvoudiger is om samen te werken. Het is niet langer ieder voor zich en dat is heel fijn”, vindt Stan Petit, ICT-consultant bij Rabobank.

Gerelateerde referenties

 • Skipov Ouders, leerlingen én medewerkers van basisscholen Veghel enthousiast over nieuw communicatie- en informatieplatform
  Lees verder »

 • Movares vertrouwt haar resourceplanning toe aan Microsoft Enterprise Project Management
  Lees verder »

 • AD Benelux in bedrijf met Office 365 en SharePoint
  Lees verder »

 • Dynamics CRM Met Microsoft Dynamics CRM kunnen medewerkers hun relaties optimaal beheren.

  Meer informatie »

 • Quadraam Groep over Windows 7 »

 • Achmea Microsoft Excellence Programma – kans voor bevlogen IT'ers om hun ondernemerschap, kennis en communicatieve vaardigheden te verrijken

  Lees verder »