Getronics. Getronics stapt over op Windows 7: kostenreductie, veiliger en productiever

Kenmerken

Bedrijf:
Getronics
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Windows 7
Thema's:
Beheer
Beveiliging
IT-infrastructuur
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Besparing op uitrol en beheer
 • Stroomlijnen van desktopimplementaties
 • Soepeler verbinding voor mobiele gebruikers
 • Efficiëntere werkomgeving voor eindgebruikers
 • Naleving beveiligingsmaatregelen

Voordelen

 • Lagere ondersteuningskosten
 • Jaarlijkse besparing van 2500 uur op de desktopimplementatie
 • Betere beveiliging en beheer
 • Productiviteitsverbeteringen
 • Nieuwe bedrijfsmogelijkheden

Getronics, dat zich wereldwijd richt op werkplekbeheer, wilde niet alleen voorbereid zijn op de uitrol van Windows bij haar klanten, maar wilde ook profiteren van de nieuwe functies in die software om de 14.000 eigen computers te beheren en beveiligen. Met de uitrol van Windows 7 verwacht Getronics de totale kosten voor desktopondersteuning te verminderen en jaarlijks zo’n 2500 uur te besparen bij de implementatie van besturingssystemen.

Nieuwe functies in Windows 7 op het gebied van beveiliging en beheer zullen Getronics helpen de desktopbeveiliging te verbeteren en de uitval te verminderen. Verbeterde functionaliteit zal een aanzienlijke versterking van de gebruikersproductiviteit te zien geven zodra de uitrol van Windows 7 zal zijn voltooid. Getronics verwacht ook nieuwe inkomsten te kunnen genereren uit klantondersteuning bij implementaties.

Door alle 14.000 desktops en notebooks te upgraden naar Windows 7, verwacht Getronics lagere ondersteuningskosten en lagere kosten voor het implementeren van besturingssystemen te realiseren. Getronics gebruikt de beveiligingsverbeteringen in Windows 7 om de veiligheid van het netwerk te vergroten en non-compliant applicaties te blokkeren zonder de medewerkers te hinderen bij hun werk. Hogere prestaties en een rijkere gebruikerservaring zullen de productiviteit stimuleren.

Lagere ondersteuningskosten
Met DirectAccess kan de ICT-afdeling de grote hoeveelheid notebooks beter beheren. Voorheen kon dit alleen als de gebruikers op kantoor waren of verbonden waren via een VPN-verbinding. Met DirectAccess kunnen zij mobiele computers beheren zolang deze via internet verbonden zijn. Hierdoor kan ICT regelmatig software-updates distribueren en de instellingen voor netwerkverificatie updaten zodat de gebruikers blijven voldoen aan de laatste eisen. “Met Windows 7 hopen we de ondersteuningskosten voor gebruikers op afstand jaarlijks te verminderen met 2000 uur,” zegt Kris Bries, Infrastructure Manager bij Getronics.

Jaarlijkse besparing van 2500 uur op de desktopimplementatie
Getronics merkte dat de implementatie van Windows 7 tegen de 30 procent sneller is dan de implementaties van voorgaande Windows-besturingssystemen. “Door snellere migratie van gebruikersgegevens en -instellingen, verwachten we 30 minuten per desktop te besparen op implementatie,” vertelt Bries. “Samen is dat 2500 uur op basis van 5000 implementaties per jaar.”

Betere beveiliging en beheer
Getronics heeft met Windows 7 ook de beveiliging van desktops en netwerk verder aangescherpt. De verbeterde functie User Account Control is flexibeler en vraagt niet meer voortdurend om toestemming bij routinetaken. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat gebruikers de beveiligingsmaatregelen uitschakelen en dat komt de veiligheid bij Getronics ten goede. Het kan ook het aantal aanvragen bij de helpdesk terugbrengen.

Gerelateerde referenties

 • Voor Bugaboo is IT een dienst, waar de héle business veel profijt van heeft
  Lees verder »

 • Dienstverlenend bedrijf Nedic bespaart jaarlijks meer dan 500 uur met Windows 7
  Lees verder »

 • Universitair Medisch Centrum Utrecht Medisch centrum verbetert zorgproces met real-time toegang tot patiëntinformatie
  Lees verder »