Thermon. Microsoft Dynamics AX in de praktijk: Thermon Europe

Kenmerken

Bedrijf:
Thermon
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
HGH
Branche:
Bouw & installatie
Product:
Dynamics AX
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Eén geïntegreerd systeem voor alle landen
 • Efficiëntere manier van werken
 • Meer inzicht in status en processen

Voordelen

 • Beter inzicht in voorraad
 • Geen dubbel werk meer
 • Meer overzicht en rekencapaciteit

Thermon is van oorsprong een Amerikaans bedrijf uit San Marcos, Texas. Thermon biedt oplossingen om warmteverliezen in leidingen of tanks te compenseren, dan wel om hierin warmte te brengen met behulp van bijvoorbeeld stoom of elektrische verwarmingskabels. Binnen de Thermon Europa groep zijn ongeveer 85 personen werkzaam.

René van der Salm, Logistics & Manufacturing Manager bij Thermon Europe: “Wij leveren materialen en oplossingen op het gebied van Heat Tracing, vanuit vijf vestigingen in Europa. Indertijd had elk land een eigen systeem voor offertes. Centraal werkten we met één order- en voorraadsysteem met daarnaast losse productieplanningsystemen. Daarmee zorgden we voor de planning, registratie en facturatie. Maar we hadden er veel problemen mee. Het systeem was oud, stond op omvallen en werd niet meer onderhouden.”

“Samen met de consultants hebben we een pakket van eisen opgesteld, rekening houdend met ons budget. Vervolgens hebben we drie ICT-bedrijven gevraagd een demo te maken van een intercompany-module. Wat HGH presenteerde, op basis van Microsoft Dynamics AX, beviel ons zonder meer het beste. De gebruiksvriendelijkheid van Microsoft Dynamics AX sprak ons uiteraard bijzonder aan. Daar kwam bovendien bij dat het meteen klikte tussen onze mensen en die van HGH.”

“Microsoft Dynamics AX is nu anderhalf jaar in gebruik. In die tijd heb ik meer inzicht in het reilen en zeilen van mijn bedrijf gekregen dan ik me kan herinneren. Sinds de invoering hebben we de inkomende en uitgaande goederenstroom en de productie volledig onder controle. Dankzij de CRM-module weten we ook veel beter hoe we de klant kunnen helpen. Microsoft Dynamics AX levert de juiste informatie waardoor wij betrouwbare levertijden kunnen garanderen. Dat maakt mijn werk in ieder geval heel wat overzichtelijker en daardoor plezieriger.”

Gerelateerde referenties

 • Westfriesgasthuis consolideert vrijwel ál haar ICT-processen in twéé pakketten: ZIS en Dynamics AX
  Lees verder »

 • Dynamics AX als spil in internationale informatievoorziening van Priva
  Lees verder »

 • Eiffel weet met de nieuwe SharePoint samenwerkomgeving in te spelen op de behoefte van haar klanten
  Lees verder »