Argeweb. Argeweb – Interessante marktmogelijkheden voor hosting door virtualisatie

Kenmerken

Bedrijf:
Argeweb
Bedrijfsgrootte:
1-25 medewerkers
Partner:
Argeweb
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Windows Server (Hyper-V)
Thema's:
IT-infrastructuur
Virtualisatie
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Betere schaalbaarheid en modulaire opbouw van webserver componenten
 • Compleet aanbod van servertechnologieën (.NET, ASP, PHP, Perl etc.)
 • Meer shared sites of virtuele servers per fysieke server

Voordelen

 • Besparingen op hardware, serverruimte en energiekosten
 • Marktpotentie door goedkope hostingpakketten
 • Hoge mate van redundantie
 • Verlaging overhead- en directe kosten

Argeweb is gevestigd in Maassluis en heeft eigen serverruimten in onder meer Schiphol-Rijk en Amsterdam. De organisatie had begin 2009 voor haar klanten meer dan 70.000 domeinnamen geregistreerd. Veel domeinnamen resulteren in een website die bij Argeweb gehost wordt. Argeweb beschikt over veel kennis van Windows Server, SQL server en ASP.NET en is sinds 2007 Microsoft Gold Certified partner, onder andere op het gebied van hosting.

Argeweb is één van de snelst groeiende providers op het gebied van domeinregistratie en webhosting. Door het inzetten van Windows Server 2008 en Hyper-V virtualisatie is Argeweb in staat haar klanten een hoogwaardig, schaalbaar hostingplatform aan te bieden tegen lage kosten.

"Dankzij Hyper-V kan Argeweb haar klanten nu een hoogwaardige virtual dedicated server oplossing aanbieden", aldus de Ruben van der Zwan, IT-manager bij ArgeWeb. Hij licht toe: "Op één fysieke server kunnen wij wel 35 virtuele servers draaien. Dat staat gelijk aan een ruimtebesparing van een factor 6 à 7 en een evenredig lager stroomverbruik. De betrouwbaarheid blijft daarbij gegarandeerd door de inzet van professionele hardware met de beste supportcontracten."

Nu de fysieke servers aanzienlijk efficiënter benut worden en tegelijkertijd goed beheerbaar blijven, kan Argeweb de markt een zeer voordelig hostingproduct aanbieden, inclusief ondersteuning van PHP5 en MySQL. De webserver van Windows Server 2008 voegt daaraan bovendien nog ondersteuning toe voor Frontpage Server Extensies, ASP.NET, classic ASP, Silverlight, AJAX en zowel PHP4 als PHP5 tegelijk.

"De ruime ondersteuning die Windows Server 2008 biedt, in combinatie met de voordelen van virtualisatie, hebben ons doen besluiten om elk nieuw hostingpakket te laten draaien op Windows Server 2008, tenzij de klant anders beslist," aldus de heer Van der Zwan.

Gerelateerde referenties

 • Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V constateert Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer
  Lees verder »

 • Transparante uitwisseling en herkenning van DigiD en andere digitale identificatiemiddelen bij de RDW
  Lees verder »

 • OmniCard OmniCard kiest bewust voor virtualiseren met Hyper-V om iedere klant een betrouwbare eigen server te bieden
  Lees verder »