De Zorggroep. Zorgorganisatie maakt administratieve én primaire processen efficiënter met één integrale ERP-omgeving

Kenmerken

Bedrijf:
De Zorggroep
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Partners:
Mercash
Qurius
Branche:
Gezondheidszorg
Product:
Dynamics NAV
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Optimalisatie van primaire zorgverlening door de zorgverleners
 • Verbeteren van interne processen om als organisatie effectiever en efficiënter te functioneren
 • Verlichten van administratieve druk
 • Beschikbaar maken van prestatieindicatoren voor management
 • Voldoen aan verantwoordingsplicht

Voordelen

 • Integraal platform, geen dataconversie of vertaalslagen nodig
 • Altijd up-to-date inzicht in processen
 • Ongemerkte bouw van een data warehouse met managementinformatie
 • Directe beschikbaarheid van KPI's
 • Medewerkers kunnen zelf data opvragen

De verandering in de financieringsconstructie voor AWBZ-gerelateerde zorginstellingen, evenals innovatieve ontwikkelingen zoals het Elektronische Cliënten Dossier (ECD), leiden tot meer en meer regeldruk, onder meer in de vorm van rapportages, externe verantwoording en informatieverstrekking.

Thijs Baeten, concernprojectleider bedrijfsinformatie van De Zorggroep: "Wil je daaraan kunnen voldoen, dan moet de leiding grip hebben op de processen, zodat zij de bedrijfsvoering zo effectief en efficiënt mogelijk kan laten verlopen. Voor ons als zorgorganisatie betekent dat, dat onze ambities liggen bij het verbeteren van zowel het primaire zorgproces – waar nog heel veel met handgeschreven formulieren wordt gewerkt – als de ondersteunende (administratieve) processen."

Hij vertelt over de structuur van De Zorggroep "Onze organisatie is ingedeeld in regio's, elke regio is verantwoordelijk voor zijn eigen inkomsten en alle daaraan verbonden kosten. Tot voor kort waren vooral de financiën en het ziekteverzuim belangrijke prestatieindicatoren voor de interne bedrijfsvoering. Dat betekent dat je stuurt op basis van informatie uit het verleden. Liever willen we op voorhand trends herkennen en daar de bedrijfsvoering op afstemmen. Om dat te kunnen doen moet je ook andere prestatieindicatoren mee laten wegen, zoals de inkoop, de inkomsten en de kosten. Die KPI’s moet je zien te genereren uit de IT-omgeving, maar met onze bestaande IT-omgeving was dat moeilijk."

Van de diverse aanbieders bleek Microsoft Certified Partner Qurius het verst. Thijs Baeten: "Qurius heeft het pakket Q-zorg, met daarin ondersteuning voor zowel de primaire zorgprocessen als de ondersteunende processen. Ook alle van overheidswege vereiste rapportagefuncties zitten erin, evenals een aansluiting met het Elektronisch Cliënten Dossier. In samenwerking met Microsoft Dynamics NAV ISV Mercash biedt Qurius ook oplossingen voor salarisadministratie, HRM en verzuimregistratie voor de zorg. Een aantrekkelijk voordeel is dat al die oplossingen draaien op het standaard Microsoft-platform, met Dynamics NAV als centrale ERP-applicatie en koppelingen naar andere Microsoft-applicaties.

Voor ons was dit zonder meer de beste keuze. Bovendien, omdat alle applicaties op het Microsoft-platform mooi geïntegreerd zijn, sluit je tegelijk aan op de vertrouwde werkomgeving van Microsoft Office en de mailomgeving van Exchange Server."

Gerelateerde referenties

 • Saris Aanhangers realiseert bedrijfsbrede procesverbetering door standaardisatie
  Lees verder »

 • Microsoft Dynamics NAV in de praktijk: Pall Mall Clothing Company
  Lees verder »

 • Blokland Cold Stores Blokland verbetert haar dienstverlening een standaard brancheoplossing
  Lees verder »