Westfriesgasthuis. Alle verpleegkundigen digitaal

Kenmerken

Bedrijf:
Westfriesgasthuis
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Partner:
ChipSoft
Branche:
Gezondheidszorg
Producten:
SQL Server
Visual Studio
Thema's:
Applicatieplatform
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Op elk moment vanaf elke plaats informatie inzien
 • Informatie op gestructureerde manier vastleggen
 • Informatie afstemmen op rol van de gebruiker
 • Genereren van managementinformatie

Voordelen

 • Metingen, aanvragen en uitslagen op elke werkplek digitaal beschikbaar
 • Medische verslaglegging direct in EPD vastgelegd
 • Klinische medicatie wordt uitgebreid met uitzet- en toedieningsregistratie
 • Activiteitenplan

Momenteel werken alle verpleegkundigen in het ziekenhuis elektronisch. Bij opname van een nieuwe patiënt wordt een nieuw elektronisch verpleegkundig dossier aangemaakt. De anamnese van de patiënt is in het dossier beschikbaar en wordt aangevuld met diverse elektronische formulieren zoals de SNAQ (Short Nutritional Assessment Questionnaire) of operatiegegevens.

Naar een compleet elektronisch dossier
Metingen zijn in het hele ziekenhuis digitaal beschikbaar, net als de aanvragen en uitslagen van laboratoria (klinische chemie, medische microbiologie en pathologie). Ook wordt de medische verslaglegging door bijna alle medisch specialisten direct in het elektronisch dossier vastgelegd. Het oude papieren dossier wordt ingescand en is dus ook altijd digitaal beschikbaar.

Voor het bevorderen van medicatieveiligheid wordt er elektronisch voorgeschreven en heeft de verpleegkundige inzage in de klinische medicatie, wat in de nabije toekomst wordt uitgebreid met uitzet- en toedieningsregistratie. Het elektronisch verpleegkundig dossier is ook voorzien van een temperatuurlijst en de decubitusregistratie. In de temperatuurlijst worden afzonderlijke metingen (zoals vochtbalans, temperatuur, medicatie, gewicht en lengte, pols en bloeddruk) met elkaar gecombineerd in duidelijke grafieken. De decubitusregistratie ondersteunt verpleegkundigen in de zorg voor patiënten waarbij (tekenen van) doorligwonden zijn geconstateerd.

Activiteitenplan
Een uniek onderdeel van het verpleegkundig dossier is het nieuwe activiteitenplan (in de vorm van een kalender). Dit is een combinatie van een werklijst en een planning, waarin de verpleegkundige elke dag voltooide taken afvinkt, rapportages toevoegt, vragenlijsten invult, orderaanvragen doet (bijvoorbeeld aan röntgenafdeling of laboratorium) en scores invult omtrent de gesteldheid van de patiënt. De arts en verpleegkundige beheren dit activiteitenplan zelf.

De arts en de verpleegkundige werken met hetzelfde activiteitenplan, maar hebben verschillende bevoegdheden. De arts zet voornamelijk orders voor de verpleegkundige uit, zoals medische opdrachten, en bepaalt welke onderzoeken moeten worden aangevraagd. Er kan naar wens gebruik worden gemaakt van een volledig voorgedefinieerd activiteitenplan, maar het plan is ook eenvoudig aanpasbaar en uitbreidbaar.

CS-EZIS.Net
Het elektronisch verpleegkundig dossier is een specifieke inrichting binnen CS-EZIS.Net van ChipSoft. Het CS-EZIS.Net is ontwikkeld om in een Microsoft Windows-omgeving te draaien. Voor de gegevensopslag wordt een Microsoft SQL Server database gebruikt. Voor test- en otwikkelondersteuning wordt een webapplicatie gebruikt die is ontwikkeld in Microsoft Visual Studio.

Gerelateerde referenties

 • DBV Verzekeringen bouwt SOA-implementatie met ontwikkelstraat op basis van Microsoft .NET FrameWork 3.5
  Lees verder »

 • BizTalk Server 2009 en SQL Server 2008 hoeksteen van gegevensverwerking bij TW4 Fulfilment Services
  Lees verder »

 • Sint Lucas Andreas Ziekenhuis halveert haar SQL Server park en maakt applicaties sneller na ‘health check’ van Microsoft Premier Support
  Lees verder »