KPN. IT-leverancier kiest voor technologische innovatie om klant beter te kunnen bedienen

Kenmerken

Bedrijf:
KPN
Bedrijfsgrootte:
10000+ medewerkers
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Producten:
System Center
Windows Server (Hyper-V)
Thema's:
Beheer
Cloud computing
IT-infrastructuur

Eisen

Voordelen

 • Dankzij de cloud worden klanten regisseur van hun eigen functionaliteit
 • Kostenefficiënt, waardoor het voor klanten ook goedkoper wordt

KPN Corporate Market is al een aantal jaar marktleider op het gebied van grootzakelijke ICT. KPN wil deze positie komend jaar nog verder gaan versterken en om deze doelstelling te kunnen realiseren heeft KPN technologische innovatie als een van de belangrijkste speerpunten. Met de nieuwste cloudsoftware van Microsoft kan KPN inspelen op de veranderende behoeftes in deze branche. KPN heeft gekozen voor deze cloudoplossing van Microsoft omdat sinds de nieuwe releases van Windows Server 2012 en System Center 2012, de klant veel beter in staat is om zelf de regisseur te zijn van de diensten die door KPN geleverd worden. Dat is nodig omdat de behoeften van de klanten steeds meer veranderen. Klanten willen steeds vaker alle ICT overzetten naar de cloud en KPN wil de gids zijn voor deze klanten.

Alexander van der Hooft is verantwoordelijk voor de in- en externe IT van KPN en legt uit waarom KPN technologische innovatie belangrijk vindt: “De grootste ambitie van KPN voor de grootzakelijke markt is om klanten te helpen bij het concurreren van andere partijen. Maar we zijn er ook om de eindgebruikers de gelegenheid te geven om hun werk verder uit te breiden en er zelf waarde aan toe te voegen. We merken dat cloudcomputing zich steeds verder ontwikkelt en KPN wil graag een gids zijn voor zijn klanten in deze markt. De producten van Microsoft helpen ons enorm om voorop te lopen in de markt.”

Op het hoofdkantoor in Zoetermeer heeft KPN een ‘cloud experience center’ ingericht waar de klanten de reikwijdte van de cloud zelf kunnen ondervinden. Alexander van der Hooft: “Met clouddiensten worden mensen binnen hun eigen bedrijf regisseur van hun eigen succes. Ze bepalen zelf welke diensten ze afnemen en welke diensten ze zelf vormgeven. Wij leggen de regie dus bij de klant zelf. Bovendien zorgen de producten van Microsoft ervoor dat we efficiënter omgaan met kosten en daardoor wordt het voor onze klanten ook goedkoper.”
KPN werkt met behulp van Windows Server 2012 en System Center 2012 naar het uiteindelijke doel om de klant alles zelf te laten bedienen. Er wordt dan een tussenschakel weggenomen waardoor alles veel efficiënter werkt.

Gerelateerde referenties

 • Innovativiteit en durf: de drijvende krachten achter XS4ALL
  Lees verder »

 • HMSHost Schiphol Airport HMSHost Schiphol Airport vereenvoudigt serveromgeving met Hyper-V
  Lees verder »

 • Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden kiest voor ISSUE en Microsoft Hyper-V
  Lees verder »