Waterschap Hollandse Delta. Waterschap Hollandse Delta ondersteunt flexwerken en documentmanagement met Microsoft Office SharePoint Server

Kenmerken

Bedrijf:
Waterschap Hollandse Delta
Bedrijfsgrootte:
251-1000 medewerkers
Partner:
JSR
Branche:
Overheid
Product:
SharePoint
Thema:
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Zoekfunctionaliteit om snel de juiste informatie te vinden
 • Vermindering dubbel opgeslagen documenten
 • Gemakkelijker samenwerken en informatie kunnen delen

Voordelen

 • Krachtige zoekfuncties
 • Aantal dubbel opgeslagen documenten kan afnemen
 • Minder/anders e-mailverkeer
 • Kosten- en tijdsbesparing

Het waterschap Hollandse Delta heeft de zorg voor de waterkeringen (dijken, duinen en kades), het watersysteem (de kwantiteit en kwaliteit van het water in sloten en binnendijkse meren), het zuiveren van afvalwater én voor de wegen. De organisatie heeft ruim 550 medewerkers. Het waterschap Hollandse Delta verhuisde onlangs naar een nieuw kantoorpand met activiteitgerelateerde werkplekken. Om dit werkconcept te ondersteunen is onder andere gekozen voor de implementatie van Microsoft Office SharePoint Server 2007. “SharePoint ondersteunt de organisatie in verdergaande digitalisering, een ontwikkeling die essentieel is in de steeds veranderende maatschappij” aldus het WSHD.

Volgens Renata Lochocki, hoofd Informatisering en Automatisering Waterschap Hollandse Delta, levert het gebruik van de Microsoft Office SharePoint Server-omgeving vele voordelen. “Eén daarvan is het per document vastleggen van metadata. Daarmee is het mogelijk je documenten sneller op te slaan en terug te vinden. Deze zoekfunctie is belangrijk in het voordeel ten opzicht van het zoeken via Windows Verkenner: enerzijds wat betreft snelheid, anderzijds wat betreft de mogelijkheden om uitgebreid te zoeken.”

John van Uden, externe projectmanager: “Een ander voordeel is dat een deel van de medewerkers nu zelf rechten kan geven aan collega's, bijvoorbeeld om gezamenlijk documenten te delen. In de oorspronkelijke oplossing, via Windows Verkenner, liep dit via de systeembeheerders die namens de organisatie de rechten beheerden. SharePoint levert dus meer flexibiliteit, wat overigens niet inhoudt dat er geen beheer meer plaatsvindt op de structuur. Het beheer op deze structuur is juist verbeterd doordat we meer inzicht hebben. We gaan nu van reactief naar proactief beheer.

Gerelateerde referenties

 • Eerste SharePoint (WCM) 2013 website wereldwijd gerealiseerd in Nederland, door en voor Mavention
  Lees verder »

 • Koninklijke Boskalis Westminster Razendsnel de juiste informatie vinden in 50 miljoen documenten
  Lees verder »

 • De Hartekamp Groep Communicatie voor iedereen
  Lees verder »