XS4ALL. XS4ALL zet nieuwe diensten sneller in de markt door virtualisatie met Hyper-V

Kenmerken

Bedrijf:
XS4ALL
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
Nobel
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Producten:
System Center
Windows Server (Hyper-V)
Thema's:
Beheer
Virtualisatie
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Lager stroomverbruik
 • Faciliteren van nieuwe online diensten
 • Vereenvoudigd beheer

Voordelen

 • Tot 75% besparing op energierekening
 • Korte time-to-market voor nieuwe online diensten
 • System Center Virtual Machine Manager 2008 vereenvoudigt beheer

Wanneer wordt virtualisatie interessant? Als de energierekening van een serverpark 100.000 euro per maand bedraagt? “Zeker,” aldus Joey Hofstede van XS4ALL, “maar virtualisatie is veel meer dan consolidatie van hardware.”

“Onze klant staat voorop. Altijd. De webomgeving die wij hem bieden moet 100% stabiel en 100% betrouwbaar zijn. Hij moet daar volledig op kunnen vertrouwen. Als we structureel iets in deze dienstverlening willen veranderen, moet dat een zeer weloverwogen verandering zijn. Virtualisatie is zo’n verandering. Iedereen heeft het er tegenwoordig over. Maar voordat wij bij XS4ALL met virtualisatie aan de slag gaan, willen we zo’n stap goed kunnen onderbouwen. We zijn ISP voor klanten die honderduizenden hits ontvangen op hun webservers. Overhaast handelen brengt risico’s met zich mee, dan kunnen er fouten optreden en dat zullen we altijd vermijden.”

Besparing was een van de eerste aanleidingen om over virtualisatie na te denken, inmiddels heeft XS4ALL ervaren dat virtualisatie met Microsoft Hyper-V veel meer te bieden heeft. Joey Hofstede: “Als je elke vier machines terugbrengt naar één, dan ga je stroom besparen. In onze Windows-omgeving zullen we daarmee – simpel gerekend – zo’n 75% op energiekosten gaan besparen.”

Joey Hofstede haalt een tweede voordeel van virtualisatie aan: “Ontwikkelen van een nieuwe dienst is iets wat altijd tijd kost. Daar willen wij, eigenwijze IT’ers die wij zijn, wat aan doen. Zo willen we laten zien, dat als eenmaal de beslissing voor een nieuwe dienst is genomen, de Time to Market niet net zolang hoeft te duren als de tijd die nodig is om de dienst te maken. Daag ons uit. Try us! En dan merk je dat virtualisatie daar goed bij past. Virtualisatie maakt je organisatie slagvaardiger. Zodra door de marketing nieuwe online-diensten worden bedacht, kunnen deze sneller worden uitgerold, dan wanneer we dat op “bare metals” zouden doen.

Gerelateerde referenties

 • Gemeente 's-Hertogenbosch Gemeente ’s-Hertogenbosch wijzigt koers ‘van Novell naar Microsoft’
  Lees verder »

 • RDOG Hollands Midden reduceert serverpark met 33% dankzij consolidatie en Hyper-V
  Lees verder »

 • Argeweb – Interessante marktmogelijkheden voor hosting door virtualisatie
  Lees verder »