Multi Instruments. Multi Instruments verbetert infrastructuur met Windows Small Business Server én bespaart op licentiekosten

Kenmerken

Bedrijf:
Multi Instruments
Bedrijfsgrootte:
1-25 medewerkers
Partner:
Tredion
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Windows Small Business Server
Thema:
IT-infrastructuur
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Stabiele, schaalbare bedrijfsserver
 • Moderne communicatievoorzieningen
 • Integratie

Voordelen

 • Complete oplossing
 • Gemakkelijk te beheren
 • Optimale ondersteuning voor beheer van klantcontacten
 • Prijsgunstig, mede door aanwezigheid van SQL Server
 • Exchange Server biedt als standaardonderdeel professionele communicatiemogelijkheden
 • Uitbreidbaar tot 75 gebruikers

Tot begin vorig jaar had Multi Instruments voor haar communicatie een web- en mailoplossing in gebruik, die bij een externe provider op een Linux server draaide. Jack van Dalen, financieel directeur van Multi Instruments: "We hadden steeds vaker problemen met het mailverkeer. De Linux-server was regelmatig uit de lucht, bijlagen waren niet te openen, gebruikers moesten zelf hun mailboxen opschonen, anders liep het mailverkeer vast enzovoort."

Om de nieuwe infrastructuur vorm te geven wendde Multi Instruments zich begin vorig jaar tot Microsoft Certified Partner Tredion Automatisering. Tredion directeur Jan van Wijgerden: "Multi Instruments wilde een server, die het bedrijf zelf in beheer kon houden en die van alles moest kunnen. Allereerst moest hij dienen als fileserver, hij moest alle moderne communicatievoorzieningen bieden, volledige integratie van mail, contacten, agenda en (laptop)mobiliteit en dat alles moest naadloos aansluiten bij Microsoft Dynamics  NAV. Als je zoveel functionaliteit wilt, kom je al snel uit bij Microsoft Windows Small Business Server 2008 Premium.”  Windows Small Business Server 2008 is een suite van seerverpakketten, waaronder de nieuwste versies van Windows Server, Exchange Server en SQL Server.

Van Dalen: “In vergelijking met de oude Linux-oplossing hebben we met Exchange Server een betrouwbare, schaalbare en beheerbare oplossing voor communicatie. Zowel extern als intern, want tegen lage exploitatiekosten wisselen we nu 24 uur per dag berichten en bestanden uit. Zo’n dertig gebruikers, van wie tien in de buitendienst, maken gebruik van het nieuwe platform.” Over de schaalbaarheid van Windows Small Business Server zegt Jan van Wijgerden: "Deze oplossing biedt ruimte om door te groeien naar 75 gebruikers".

Een ander voordeel is het licentievoordeel. Multi Instruments beschikte reeds over een Microsoft SQL Server-licentie, onder andere voor de salarisadministratie en het Exact-boekhoudpakket. Omdat SQL Server een standaardonderdeel is van Windows Small Business Server 2008 Premium, kon deze licentie vervallen, wat de TCO gunstig beïnvloedt.

Overigens is het Exact-pakket niet meer in gebruik. Van Dalen: “Begin dit (boek)jaar draaien we qua ERP volledig op Microsoft Dynamics NAV. Exact gebruiken we alleen nog voor het raadplegen van de administratie van voorgaande boekjaren."

De integratie van Dynamics NAV met de communicatievoorzieningen is gerealiseerd via Microsoft Outlook. Van Dalen: "De koppeling met Outlook biedt enorm veel mogelijkheden. Onze medewerkers kunnen bijvoorbeeld een mailingcampagne aansturen en deze sturen naar de relaties van wie de gegevens in Dynamics staan. Ook kunnen ze taken en notities vastleggen bij deze klantgegevens. Alle offertes worden nu via e-mail verstuurd!"

Gerelateerde referenties

 • Met steun van Windows Small Business Server 2008 vertrouwt Uniqcare erop jaarlijks minimaal 15% te groeien
  Lees verder »

 • SternTec Bedrijfswageninrichting Meer structuur en minder apparatuur, dat is wat Windows Small Business Server 2008 SternTec heeft opgeleverd
  Lees verder »

 • Datamex Automatisering helpt klanten migreren van Windows XP naar Windows 8
  Lees verder »