Oasen. Drinkwaterbedrijf Oasen realiseert digitale informatievoorziening voor haar klanten

Kenmerken

Bedrijf:
Oasen
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
Imtech
Branche:
Productie
Producten:
BizTalk Server
SharePoint
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Betere performance van de website
 • Online en klantgerichte informatievoorziening
 • Gegevens integraal aanbieden uit andere systemen

Voordelen

 • Snelle communicatie met klanten
 • Besparing ten opzichte van papieren verwerking
 • Naadloze koppeling backoffice met de website

Oasen is drinkwaterleverancier in het oostelijk deel van Zuid-Holland. Oasen wint, zuivert en distribueert drinkwater. Verspreid over een voorzieningsgebied van 1.115 km2 bedient Oasen 320.000 huishoudens en 7.200 bedrijven in 33 gemeenten. Dat brengt een grote sociale en economische verantwoordelijkheid met zich mee. Een goede informatievoorziening is onderdeel van die verantwoordelijkheid.

De moderne klant wil meer service, bijvoorbeeld een gemakkelijke manier om de meterstand door te geven. Er is behoefte aan actuele informatie, bredere dienstverlening en een betere bereikbaarheid, ook buiten kantooruren. Door hiervoor op slimme wijze de website in te zetten, is goed tegemoet te komen aan deze hedendaagse eisen. Robin Tjaden, Imtech ICT Velocity: “De website is steeds meer een strategisch instrument voor een effectieve communicatie met de klant. Maar je moet dan wel over gereedschap beschikken, waarmee je de website gemakkelijk kunt inrichten én waarmee je die communicatie kunt doen. MOSS 2007 voldoet aan beide voorwaarden.”

Jordy Beugeling, IT-beheerder bij Oasen: “De klant heeft de keuze. Hij of zij kan de watermeterstand nog steeds opgeven door de opnamekaart per post te retourneren. Sinds begin 2006 kan de klant er ook voor kiezen de watermeterstand via de website door te geven. Dat werkt voor ons aanzienlijk efficiënter, want het doorgeven van de meterstanden is ons meest voorkomende contact dat we met de klant hebben.” Het klantcontact gaat verder dan alleen administratieve zaken. Jordy Beugeling: “Als er een calamiteit is in de drinkwatervoorziening, zoals een grote lekkage, dan willen we onze klanten zo snel mogelijk informeren. Onze website is daarbij van groot belang. Als klanten zich aanmelden voor post per e-mail, kunnen ze ook hun mobiele telefoonnummer opgeven. Dat nummer wordt vastgelegd in het digitale dossier van de CRM-module. Naar dat nummer kan Oasen een sms-bericht versturen, als zich bijvoorbeeld in de wijk waar de klant woont een calamiteit voordoet.”

Gerelateerde referenties

 • OAD Reizen Oad Groep heeft met Microsoft Enterprise Project Management continu totaalinzicht in alle lopende projecten
  Lees verder »

 • Dr. Leo Kannerhuis Betere sturing door adequate informatie
  Lees verder »

 • DBV Verzekeringen bouwt SOA-implementatie met ontwikkelstraat op basis van Microsoft .NET FrameWork 3.5
  Lees verder »