Transport & Logistiek Nederland. Transport & Logistiek Nederland realiseert gemakkelijk toegankelijk online archief voor mail met Exchange Server 2010

Kenmerken

Bedrijf:
Transport & Logistiek Nederland
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
Perfect for People
Branche:
Transport & distributie
Product:
Exchange
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Hogere beschikbaarheid
 • Betere archivering van mail
 • Kostenbesparing

Voordelen

 • Minder hardware, betere performance
 • Gearchiveerde mail is online toegankelijk
 • Vereenvoudigd beheer door virtualisatie
 • Uitfaseren oorspronkelijke archiveringsapplicatie en licentiekosten
 • Lagere beheerkosten
 • Minder energieverbruik

De archiveringstool voor mail, die Transport & Logistiek Nederland (TLN) in gebruik had, voldeed niet meer. Microsoft Exchange Server 2010 bood de oplossing. Via Outlook Web Access hebben de medewerkers nu altijd en overal toegang tot hun mail én archiefmail. Tegelijkertijd werd het aantal servers gehalveerd, de beschikbaarheid verbeterd en gingen de kosten omlaag.

Jeroen Spaans is controller bij Transport & Logistiek Nederland: "Aan de beschikbaarheid van onze website en bijbehorende mail-omgeving stellen we dan ook hoge eisen. Niet alleen tijdens dagelijks gebruik, maar ook tijdens calamiteiten. Dan versturen wij namelijk grote hoeveelheden e-mail naar onze leden en dat vraagt een grote bandbreedte. Ook als we binnengekomen mail weer moeten beantwoorden. In onze branche moet je online omgeving 24x7 beschikbaar zijn."

Jeroen Kluft, delivery manager bij IT-partner Perfect for People uit Nieuwegein: "Het garanderen van zo'n hoge beschikbaarheid en bandbreedte werd steeds moeilijker. Een groot deel van de hardware was verouderd en moest vervangen worden, terwijl de gehele Exchange Server 2003 omgeving aan een intensieve onderhoudsbeurt toe was."

“Een ander punt betrof de archivering van e-mail, zoals vereist door de overheid. " Ons systeem voor archivering was volstrekt onvoldoende,” zegt Jeroen Spaans. "We hadden daar een applicatie voor draaien, maar die was lastig in het gebruik. Bovendien ontbrak de mogelijkheid om online archiefmail te openen."

Het streven was derhalve een hogere beschikbaarheid voor de leden en een betere archiveringsstructuur voor mail.” Spaans: "Plus een stukje kostenbesparing, want nieuwe investeringen moeten zich wel terugverdienen."

Kluft: "TLN was al bezig met de voorbereiding om over te stappen van Microsoft Exchange Server 2003 naar 2007. Dat was niet handig, want Exchange Server 2010 was al aangekondigd en die nieuwe versie heeft tal van nieuwe functionaliteiten aan boord. Zo beantwoordde de nieuwe versie aan de drie eisen die TLN stelde: beschikbaarheid, archivering en kostenbesparing."

Perfect for People zorgde voor de implementatie. Het migreren van versie 2003 naar Exchange Server 2010 is volgens Kluft eenvoudig. “TLN had twintig servers draaien in één datacenter in Zoetermeer. Dat is een zeer kwetsbaar scenario. We hebben de mailboxen tevens naar een tweede, veiliger locatie gemigreerd. Daarmee vergroot TLN de beschikbaarheid van haar online-omgeving.”

Gerelateerde referenties

 • De Hartekamp Groep Communicatie voor iedereen
  Lees verder »

 • Grontmij reduceert IT-kosten met 55 procent
  Lees verder »

 • Orthopedisch Centrum Annatommie bespaart jaarlijks € 43.000 op IT-kosten met Microsoft Business Productivity Online Suite
  Lees verder »