KPN. KPN Zakelijke Markt reduceert aantal IT-incidenten met 600% na health checks met Premier Support

Kenmerken

Bedrijf:
KPN
Bedrijfsgrootte:
10000+ medewerkers
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Premier Support
Thema:
Beheer
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Continuïteit in diensten en services (24*7)

Voordelen

 • Kennis en best practices om Microsoft-producten optimaal te implementeren
 • Gemoedsrust

Desondanks kampte KPN ZM zelf met een Windows IT-omgeving die niet 100% liep. "We moesten veel tijd besteden aan IT-zaken die niet goed geconfigureerd waren. De oorzaak daarvan lag in het feit, dat we ooit een partner ingehuurd hebben die Windows Server 2003 heeft uitgerold alsof het Windows NT Server was. Daardoor zaten we met een serveromgeving die regelmatig uit de lucht was en veel problemen gaf met beleidsregels (policies) voor werkplekken en medewerkers. Op een gegeven moment konden we niet voorkomen dat onze servers twee hele dagen niet beschikbaar waren! Dat was de druppel, er moest een oplossing komen."

KPN ZM laat zien hoe Premier Support over een periode van drie jaar voor verbetering van de situatie heeft gezorgd. Van 6000 minuten voor reactieve probleemoplossing in 2007 naar 1000 minuten in 2009. Een verbetering met een factor 6.  Allan de Gier: "Productietechnisch zijn er geen problemen meer. De proactieve aanpak met Microsoft Premier heeft zijn vruchten afgeworpen! De interrupties voor de eindgebruiker zijn tot een minimum teruggebracht."
Voor Henk Schultz, Allan de Gier en hun team betekent Premier Support vooral 'rust': "Met de kennis, de best practices, de white papers en de templates waar je via Premier Support over beschikt, weet je zeker dat je alles wat je doet in één keer goed doet. En mocht het onverhoopt toch misgaan, dan heb je met 24x7 problem resolution support van Microsoft de harde garantie dat er snel en adequaat een oplossing voor jouw probleem wordt gezocht. Zodat je 24x7 continuïteit in diensten en services kunt bieden en dat geeft veel gemoedsrust."

"Zo zijn we nu bezig om de Windows Server 2003 omgeving om te zetten naar Windows Server 2008. We splitsen het migratietraject op in onderdelen, waaronder fileserver, printserver, Active Directory, policies etc. Sommige van die onderdelen doen we zelf, andere samen met een partner, maar alles gebeurt onder regie van Microsoft Premier support." Henk Schultz: "Dat geeft je het vertrouwen dat – als de productieomgeving eenmaal overgeschakeld is op Windows Server 2008 -  het werkt zoals gepland."

Gerelateerde referenties

 • Gemeente Heusden Eén loket voor alle IT-kwesties leidt tot steeds betere prestaties
  Lees verder »

 • ROC van Amsterdam migreert mailomgeving van 4.000 medewerkers en 40.000 studenten naar Office 365
  Lees verder »

 • Sint Lucas Andreas Ziekenhuis halveert haar SQL Server park en maakt applicaties sneller na ‘health check’ van Microsoft Premier Support
  Lees verder »

 • Windows Small Business Server Windows Small Business Server is een alles-in-één serveroplossing voor kleine bedrijven.

  Meer informatie »

 • INNAX GEBOUW & OMGEVING over Windows 8 »

 • Top Employers Institute NDI vormt de diverse IT-oplossingen in dertien vestigingen van Top Employers om tot één centrale IT-omgeving in de cloud

  Lees verder »