DBV Verzekeringen. DBV Verzekeringen bouwt SOA-implementatie met ontwikkelstraat op basis van Microsoft .NET FrameWork 3.5

Kenmerken

Bedrijf:
DBV Verzekeringen
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Partner:
Info Support
Branche:
Financiële dienstverlening
Producten:
BizTalk Server
Visual Studio
Thema:
Applicatieplatform
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Koppeling van verschillende informatiesystemen
 • Automatische workflow in bedrijfsprocessen
 • Snel en inzichtelijk ontwikkeltraject

Voordelen

 • Meer inzicht in het ontwikkelproces
 • Hogere productiviteit
 • Betere kwaliteit software
 • Efficiëntieverbetering van 30%
 • Onderhoud in de toekomst goedkoper

DBV Verzekeringen opereert als zelfstandig verzekeraar en onder eigen naam binnen de SNS REAAL groep en is gespecialiseerd in flexibele levensverzekeringen en hypotheken. Het verzekeringsbedrijf heeft bij wijze van proof of concept een bestaand bedrijfsproces opnieuw ingericht in een SOA-architectuur, compleet met workflowondersteuning. Daarbij werd gebruik gemaakt van een ontwikkelstraat. Deze is gebaseerd op het Microsoft-applicatieplatform. Dat gaf niet alleen meer inzicht in het ontwikkeltraject, deze aanpak leidde bovendien tot een hogere productiviteit én kwaliteit.

Het project toonde met succes aan dat een SOA-oplossing voor de automatisering van de bedrijfsprocessen op basis van Microsoft technologie goed aansluit bij de wensen en eisen van de klant. André Ruiter, ICT Architect van DBV Verzekeringen: “De proef heeft aangetoond dat verschillende systemen binnen een proces gekoppeld kunnen worden, ongeacht in welke technologie ze zijn ontwikkeld en wat hun fysieke locatie is. Ook het ontwikkelen en beschikbaar stellen van services wordt eenvoudiger, omdat de relaties met andere systemen duidelijk zijn afgebakend.”
 
Voor alle projectmedewerkers en stakeholders is de status van het project te allen tijde inzichtelijk. André Ruiter: “De grootste meerwaarde van het inzetten van Visual Studio Team System is dat er meer inzicht is in het ontwikkelprocess. Daardoor krijg je meer grip op het project en dat komt de productiviteit ten goede. Ook de service templates van Visual Studio hebben bijgedragen aan de productiviteit, want die werken probleemloos en hebben ons veel tijd bespaard.”

Gevraagd om de voordelen van de ontwikkelstraat in een getal uit te drukken antwoordt de IT Architect: “De hogere productiviteit in je ontwikkelstraat betekent een korte time to market voor nieuwe ontwikkelingen die je wilt uitrollen. We verwachten een efficiëntieverbetering te bereiken van ongeveer 30%."

Gerelateerde referenties

 • Drinkwaterbedrijf Oasen realiseert digitale informatievoorziening voor haar klanten
  Lees verder »

 • SDB Groep Hogere efficiëntie en lagere kosten door zorg op maat met nieuwe roostermodule op basis van SQL Server 2008
  Lees verder »

 • Het Nederlandse Rode Kruis Gebrek aan informatie een ramp
  Lees verder »