Rechtbank Arnhem. Rechtbank Arnhem organiseert documentenstroom met Microsoft Office SharePoint Server 2007

Kenmerken

Bedrijf:
Rechtbank Arnhem
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Partner:
Tam Tam
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
SharePoint
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Gebruikersvriendelijkheid
 • Documentmanagement
 • Intranetfunctionaliteit

Voordelen

 • Gebruikersvriendelijk en gemakkelijke acceptatie
 • Directe bruikbaarheid 'out of the box'
 • Krachtige functies voor documentbeheer, zoals eenvoudig terugvinden van documenten
 • Veel standaardfunctionaliteiten zoals intranet, vergadersite, wiki, enquêtes

De rechtbank Arnhem is één van de 19 rechtbanken in Nederland. De rechtbank wordt geleid door een bestuur, bestaande uit de president, een directeur bedrijfsvoering en de sectorvoorzitters. Er zijn vijf rechtsgebieden met elk hun eigen aandachtsgebied. Daarnaast heeft de rechtbank een sector bedrijfsvoering met stafmedewerkers. De rechtbank heeft recentelijk Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) 2007 geïmplementeerd. MOSS vervangt het vorige intranet, dient als documentmanagementsysteem én zorgt voor meer inzicht en verbetering van de bedrijfsprocessen binnen de rechtelijke macht.

Het beheren van documenten door middel van Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) werd als 'innovatief project' aangemeld bij de Raad voor de Rechtspraak. Nadat het project door deze instelling was gehonoreerd, kon ICTRO een server met MOSS in Arnhem plaatsen. Nadat voldoende ervaring was opgedaan heeft de rechtbank Arnhem de MOSS-omgeving geheel opnieuw laten inrichten door Microsoft Certified partner Tam Tam. Dit om er zeker van te zijn dat alles perfect werkte en de installatie klaar was voor professioneel gebruik.

"Het grootste voordeel van het opnemen van documenten in SharePoint is dat zij altijd terug te vinden en altijd beschikbaar zijn", meent Mike Jansen, senior adviseur automatisering van Rechtbank Arnhem. Hij vervolgt: "Behalve als documentmanagementsysteem zetten wij MOSS voor tal van zaken in. Sectoren en teams krijgen hun eigen SharePoint site en kunnen gebruik maken van diverse standaardfuncties die de site biedt. Kennisgroepen verzamelen bijvoorbeeld voor hen belangrijke documenten in een eigen bibliotheek. Ook hebben we hier een interne juridische nieuwsbrief, die vroeger via e-mail werd verstuurd, zodat er in elke postbus een kopie van de nieuwsbrief zat. Nu is dat één wiki pagina, een standaard voorziening van SharePoint voor nieuwsbrieven. En de blogfunctie wordt door de sectorvoorzitter gebruikt."

Gerelateerde referenties

 • Orthopedisch Centrum Annatommie bespaart jaarlijks € 43.000 op IT-kosten met Microsoft Business Productivity Online Suite
  Lees verder »

 • De TU Delft vervangt als één van de eerste universiteiten haar eenvoudige intranet door een écht kennisnet
  Lees verder »

 • FMO Ontwikkelingsbank versnelt rapportagetijden met BI-oplossing
  Lees verder »