SOS International. SOS International vangt piekbelasting en vraagschommelingen bij calamiteiten op met Windows 7 telewerkers

Kenmerken

Bedrijf:
SOS International
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
Brain Force
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Windows 7
Thema's:
Applicatieplatform
Het Nieuwe Werken
Mobiel werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Opvang piekbelasting en vraagschommelingen
 • Snellere communicatie van hulpteams met het SOS hoofdkantoor 

Voordelen

 • Flexibele inzet van 75 telewerkers
 • Snellere login procedure van gebruikers
 • Lagere personeelskosten
 • Daling beheerskosten
 • Geen rompslomp met VPN-verbinding 

De uitdaging voor de ICT is om de piekbelasting en vraagschommelingen op te vangen. Co Ten Broek: “Op een dag met ijzel en sneeuw heeft het callcenter het extra druk en moeten flinke aantallen nieuwe dossiers worden aangemaakt. Doet zich een calamiteit voor, bijvoorbeeld een busongeluk met Nederlandse toeristen, dan moet met spoed een beroep worden gedaan op lokale medische hulp.” Om de piekbelas¬ting en vraagschommelingen op te vangen is telewerken een strategisch belangrijk middel. Co Ten Broek, Manager ICT: “Door middel van telewerken kunnen we flexibel omgaan met de bezetting van het callcenter. Naast de vaste bezetting zijn in geval van een calamiteit nu zo'n 25 telewerkers snel oproepbaar, dat moeten er 75 worden.”

SOS International werkt voor een 60-tal opdrachtgevers, waaronder verzekeraars, reisorganisaties en leasebedrijven. Co Ten Broek: “Samen vertegenwoordigen die zo'n 8 miljoen verzekerden, dus daar ligt voor ons een grote verantwoordelijkheid."

SOS International werkte tot voor kort naar tevredenheid met Windows XP als cliëntsoftware. Co Ten Broek: "Een geplande wijziging in onze bedrijfskritische ERP-applicatie maakte dat het pakket niet meer optimaal samenwerkte met het verouderde Windows XP. Dat was voor ons het eerste signaal. Omdat we sowieso technologisch op kop willen blijven zijn we ons gaan oriënteren op Windows 7 cliënt software.”  

Al direct na de eerste kennismaking met het nieuwe besturingssysteem waren directie én medewerkers van SOS International zo enthousiast dat al snel de overstap naar Windows 7 werd ingepland.

Co Ten Broek: "De snelle schermen en het intuïtieve gebruik vragen weinig gebruikersinspanning en leveren tijdsbesparingen op. Het zijn daarnaast vooral de kleine dingen die het 'm doen zoals Aero Shake voor snel werkbladbeheer en het snel terugvinden van herhalingstaken en programma's."

Een voor SOS International aantrekkelijke mobiliteitseigenschap is Direct Access. Co Ten Broek: “Met name vanwege Direct Access hebben wij de Enterprise Edition van Windows 7 aangeschaft. Windows 7 en Windows Server 2008 R2 leveren daarmee een ‘altijd met het bedrijf verbonden’ tool, zolang er maar een internetverbinding voorhanden is. Eerst inbellen via een VPN verbinding is niet meer nodig. Alles loopt via het nieuwe netwerkprotocol IPv6.”

Bij onverwachte pieken kan SOS een beroep doen op telewerkers die vanuit het hoofdkantoor gebeld worden en thuis inloggen. Als voorbeeld haalt Co ten Broek het recente busongeluk in Noord Spanje aan: “Ruim twintig gewonden lagen verspreid over zes ziekenhuizen. Het lokale team ter plekke wilde graag op een eenvoudige manier een beveiligde toegang tot de SOS applicaties. Dit werd toen gedaan met VPN verbindingen in Windows XP, maar dat kostte de gebruikers veel inspanning en tijd. Met Direct Access van Windows 7 kun je die tijd en moeite besparen, omdat geen VPN verbinding meer nodig is en er direct vanuit het besturingssysteem een verbinding wordt gemaakt.”

Gerelateerde referenties

 • Schiphol Airport Retail Microsoft Windows 7 Touch helpt Schiphol-reizigers bij hun See-Buy-Fly aankopen
  Lees verder »

 • Universitair Medisch Centrum Utrecht Medisch centrum verbetert zorgproces met real-time toegang tot patiëntinformatie
  Lees verder »

 • Getronics stapt over op Windows 7: kostenreductie, veiliger en productiever
  Lees verder »