Uniqcare. Met steun van Windows Small Business Server 2008 vertrouwt Uniqcare erop jaarlijks minimaal 15% te groeien

De combinatie Small Business Server en Exact Globe en Synergy vormt een goede basis voor nieuwe Business Intelligence analyses

Kenmerken

Bedrijf:
Uniqcare
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
Diabolo
Branche:
Zakelijke dienstverlening
Product:
Windows Small Business Server
Thema's:
Applicatieplatform
Beheer
ERP
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 

 • Server- en communicatieplatform om verder te groeien
 • Moderne communicatievoorzieningen
 • Degelijke ondersteuning voor dagelijkse bedrijfsprocessen
 • Business intelligence

Voordelen

 

 • Bewezen en betrouwbare oplossing
 • Passend bij de groei van Uniqcare
 • Integratie van o.a. Outlook met brancheapplicatie
 • Gebruikers hoeven geen beheerders meer te zijn
 • Optimale veiligheid en goed geregelde toegangsrechten

Tot april vorig jaar had Uniqcare voor haar bedrijfsvoering en kantoor¬automatisering een zevental Windows XP werkstations in gebruik, enkele laptops én een pc waarop een via VMWare gevirtualiseerde Unix-applicatie draaide. Johan Duijst, financieel manager van Uniqcare: "Gebruikers waren tevens de beheerder van hun eigen werkstation, ze moesten zelf voor back-up’s en updates zorgen." Hij noemt nog twee tekortkomingen: "De communicatie liep ver achter bij wat in deze tijd mogelijk is en processen voor onze dagelijkse bedrijfs¬activiteiten ontbraken. Kortom we kampten met een ongestructureerde ICT-omgeving.
 
Duijst: “De uitdaging was om een ICT infrastructuur in te richten die bij onze korte én lange termijn doelen past. Daarom hebben we vorig jaar aan diverse partijen een zogenoemd Request for Information (RFI) verstrekt.”
Naar aanleiding van deze RFI is Uniqcare in zee gegaan met Microsoft Certified Partner Diabolo uit Arnhem. Diabolo positioneert zich als specialist in het mobiel toegankelijk maken van informatie. Duijst over de passende match met Diabolo: “Een harnas met een hostprovider heeft niet onze voorkeur, samenwerking met een vaste partner met korte contactlijnen wel. Diabolo is zo’n partner. Samen met hen – en voortbordurend op onze bestaande ervaringen met Microsoft producten - hebben we gekozen voor Microsoft Windows Small Business Server Premium 2008.”

Johan Duijst daarover: “Veel bedrijfsprocessen zijn nu gestructureerd, compleet met taken of ‘acties voor de dag’, agendabeheer en contacten. Ook het administratieve proces rond de contractfacturatie krijgen we nu goed op orde. De Synergy interface geeft binnen de Windows Small Business Server omgeving prima sturing aan dit proces. Omdat alle gegevens rond onze administratie worden opgeslagen in de SQL Server database, beschikken we over een enorme bron met informatie, waar we Business Intelligence analyses op los kunnen laten. Voor een bedrijf dat sterk op de toekomst is gefocust en nog flink wil groeien is dat essentieel.”

Gerelateerde referenties

 • Multi Instruments verbetert infrastructuur met Windows Small Business Server én bespaart op licentiekosten
  Lees verder »

 • SternTec Bedrijfswageninrichting Meer structuur en minder apparatuur, dat is wat Windows Small Business Server 2008 SternTec heeft opgeleverd
  Lees verder »

 • VAN Verenigde Assurantiebedrijven Nederland Nieuwe, vereenvoudigde ICT-omgeving als tussenstap op weg naar de cloud
  Lees verder »