Dekker Zevenhuizen. Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V constateert Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer

“Qua opstarten, afsluiten en inloggen is Windows 7 veel sneller dan Windows XP. Ik merk dat onze gebruikers daar heel enthousiast over zijn.”

Eisen

 • Werkplekstandaardisatie voor 2 locaties
 • Helder applicatiebeheer

Voordelen

 • Gemakkelijk te beheren
 • Standaardisatie 
 • Veilig en stabiel platform
 • Snelle zoekfunctie

Na een bedrijfsovername telde de IT-omgeving van Dekker Zevenhuizen meerdere besturingssystemen. Raymond Kops, ICT-manager bij Dekker Zevenhuizen: “In Zevenhuizen gebruikten we Windows XP terwijl op de locatie die we overnamen nog oude DOS-applicaties in gebruik waren. Door die diversiteit aan werkplekomgevingen was het moeilijk, om overal dezelfde functionaliteiten aan te bieden. Daarom wilden we naar één uniforme gebruikersomgeving met als belangrijkste doel om op alle locaties dezelfde faciliteiten te hebben.

Ook wilden we meer grip hebben op de applicaties. We hadden namelijk geen inzicht in de applicaties die de medewerkers op hun pc's hadden draaien. Als je daar een overzicht van maakte, kon het morgen weer anders zijn. Tegelijk met de invoering van een nieuwe werkplekomgeving wilden we daarom ook meer uniformiteit in het applicatielandschap brengen.”


Na een analyse koos de keukenfabrikant voor Windows 7 voor de hoofdlocatie en Remote Desktop Services op de andere locatie. “De meeste van onze applicaties zijn gestandaardiseerd op het Microsoft Windows-platform. Dus door daar voor te kiezen, is je IT-omgeving optimaal te beheren. Ook daarom had Windows onze voorkeur”, zegt Raymond Kops.

Ook is een applicatie- en hardwarelijst opgesteld. Om grip te krijgen op de applicaties, die de medewerkers in gebruik hebben, worden de applicaties zoveel mogelijk gevirtualiseerd met Microsoft Application Virtualization (App-V).

Raymond Kops vindt beheerbaarheid en standaardisatie de grote voordelen van Windows 7. “Niet alleen ervaren onze gebruikers het besturingssysteem als zeer prettig. Het is ook een zeer gebruikersvriendelijk platform, het is stabiel en daarmee een zeer aantrekkelijk alternatief voor Windows XP, ook al omdat het niveau van beveiliging en betrouwbaarheid een stuk hoger ligt dan bij Windows XP,” aldus Raymond Kops.

“Ook is het een gemakkelijk te beheren platform. Het aantal klachten en incidenten is sinds de invoering van Windows 7 afgenomen. Nu liep onze helpdesk sowieso al niet over van de incidenten, maar we merken een duidelijke afname door het gebruik van Windows 7.”   


Een ander belangrijk wapenfeit van Windows 7 is de verbeterde zoekfunctie. Raymond Kops: "Documenten en andere bestanden op de vaste schijf zijn daarmee gemakkelijk en snel terug te vinden. Speciale indexen en bibliotheken zorgen voor de hoge zoeksnelheid en een overzichtelijke presentatie van de zoekresultaten."


Raymond Kops roemt ook de snelheid bij het opstarten, afsluiten en inloggen van de computer. “Windows 7 is op die punten veel sneller dan Windows XP. Ik merk dat onze gebruikers daar heel enthousiast over zijn. Zij hebben overigens een dag training gehad voor het gebruik van het nieuwe platform."

Gerelateerde referenties

 • Dienstverlenend bedrijf Nedic bespaart jaarlijks meer dan 500 uur met Windows 7
  Lees verder »

 • ING Bank verlaagt de kosten en verbetert IT Agility met Private Cloud en Server Upgrade
  Lees verder »

 • Oasen maximaliseert prestaties van haar gevirtualiseerde serveromgeving met 800%
  Lees verder »