Riwal. Microsoft Dynamics AX helpt Riwal explosief te groeien

Kenmerken

Bedrijf:
Riwal
Bedrijfsgrootte:
101-250 medewerkers
Partner:
HGH
Branche:
Bouw & installatie
Product:
Dynamics AX
Thema:
ERP
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • Hogere kwaliteit en snelheid
 • Beter overzicht
 • Lagere eigendomskosten

Voordelen

 • Bedrijfsprocessen geoptimaliseerd
 • Informatie is tijdig beschikbaar
 • Sneller en adequater sturen

Wat begon als nevenactiviteit met 50 hoogwerkers is twee decennia later uitgegroeid tot een internationale specialist met een verhuurvloot van bijna 12.000 eenheden. Riwal telt thans 50 vestigingen in 16 landen in Europa, het Midden-Oosten en Brazilië. De groep telt zo’n 800 medewerkers, waarvan 175 in Nederland. Een verhuurbedrijf heeft andere IT-behoeftes dan een verkooporganisatie. Dynamics AX weet ook aan die behoeftes te voldoen: gegevens worden zinvolle informatie, uit de informatie worden KPI’s afgeleid, en op basis van de KPI’s wordt het bedrijfsbeleid bepaald. Met trots stelt Riwal dan ook: “De enorme groei van de afgelopen jaren zou zonder DynaRent niet mogelijk zijn geweest.”

De Unique Selling Points van Riwal worden door DynaRent krachtig ondersteund. Maar Coert Nodelijk, operationeel directeur van Riwal kan de voordelen niet exact in getallen uitdrukken: “Het is altijd moeilijk om het directe rendement op dergelijke investeringen te kwantificeren. Maar ons gevoel is zeker positief! Mede dankzij DynaRent heeft deze automatiseringsslag een belangrijke bijdrage geleverd aan het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen.

Zo maken we nu de slag van een massa gegevens naar pure en relevante informatie. Eénduidige informatie voor alle gebruikers. Die op tijd beschikbaar is. Dat stelt ons bijvoorbeeld in staat om Key Performance Indicatoren (KPI’s) te introduceren, waardoor wij sneller en adequater kunnen sturen.” Al pratende verraadt Nodelijk dat de nieuwe oplossing winst betekent voor zijn bedrijf: “De enorme groei van de afgelopen jaren zou zonder DynaRent niet mogelijk zijn geweest.”

Gerelateerde referenties

 • Dienstverlening van Cedar sterk verbeterd met Dynamics AX
  Lees verder »

 • Westfriesgasthuis consolideert vrijwel ál haar ICT-processen in twéé pakketten: ZIS en Dynamics AX
  Lees verder »

 • Intratuin Efficiënter bedrijfsproces met real time inzicht in voorraden, bestellingen en leveringen
  Lees verder »