VandeGrijp Buizen (BIEB) . VandeGrijp Buizen gaat voor stabiliteit en migreert haar complete e-mail en agendaomgeving naar Microsoft Business Productivity Online

"Dat iedereen nu overal online zijn agenda en mail kan raadplegen levert per saldo een flinke kostenbesparing."

Kenmerken

Bedrijf:
VandeGrijp Buizen (BIEB)
Bedrijfsgrootte:
26-100 medewerkers
Partner:
De Giessen
Branche:
Productie
Product:
BPOS
Thema's:
Applicatieplatform
Beveiliging
Cloud computing
Het Nieuwe Werken
IT-infrastructuur
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 • E-mail verkeer en agenda's mogen nooit meer verstoord raken door hardwarefouten
 • Bedrijf mag niet meer voorkomen op zwarte 'spammer'- lijst
 • IT moet bevrijd zijn van beveiligingsrisico's en virusbesmetting

Voordelen

 • Stabiele e-mail en agendaomgeving
 • Werkomgeving niet meer plaatsgebonden, werknemers kunnen ook thuis en onderweg hun mail en agenda raadplegen
 • Medewerkers kunnen slagvaardiger handelen
 • Geen last meer van spammer-status

Hugo van Verseveld is financieel directeur (CFO) bij VandeGrijp Buizen: "Voor onze verkoopafdeling is e-mail een onmisbaar instrument om te communiceren met klanten, leveranciers en onze eigen medewerkers. We hadden daarvoor Microsoft Exchange Server in gebruik en dat ging goed, tot vorig jaar de hardware waarop dit communicatiepakket draaide crashte. Niet alleen ligt dan het e-mail verkeer plat, ook onze agenda's waren weg. In geld uitgedrukt is dat een enorm verlies."

Op zich zou het niet moeilijk zijn geweest om een nieuwe server aan te schaffen en de hele Exchange-omgeving weer te herstellen. Maar er bleek meer aan de hand te zijn. Hugo van Verseseld: "Naar onze beleving hadden we onze IT goed beveiligd, onder meer met hele dure anti-virussoftware. Ondanks dat was onze e mail omgeving toch op de een of andere manier besmet geraakt."

 

De CFO van VandeGrijp Buizen wilde voor de e-mail en agendaomgeving geen eigen server meer, maar zocht een maximaal beveiligde online oplossing. "Onze directie had daar aanvankelijk wel wat moeite mee, omdat je vertrouwelijke data 'online' zet. Dat wantrouwen is vreemd, want met een eigen server gaan je gegevens sowieso al online, elke keer als je via het internet een e-mail verstuurt."

Dat de e-mail na de servercrash drie dagen uit de lucht was woog voor de directie uiteindelijk zwaarder dan de eventuele bezwaren rond de externe opslag van vertrouwelijke informatie. Hugo van Verseveld: "In hun perceptie heeft een stabiele e-mail omgeving de hoogste prioriteit gekregen."

VandeGrijp Buizen ervaart inmiddels dat BPOS meer voordelen biedt dan alleen continuïteit. Hugo van Verseveld: "Allereerst hoeven we geen eigen Exchange Server meer te onderhouden. Zelfs de back-up's worden door Microsoft gemaakt. Weliswaar maken we zelf ook nog back-up's, maar eigenlijk is dat overbodig. Overigens hebben we nog niet één keer op een back-up terug hoeven vallen, sterker nog, sinds we met BPOS draaien hebben we helemaal geen contact hoeven opnemen met Microsoft voor ondersteuning!"

Ook is VandeGrijp Buizen bevrijd van haar 'spammer'-status: "Mailtjes worden niet meer afgewezen en komen keurig binnen. We hebben geen last meer van de zwarte lijst."

Een significant voordeel voor VandeGrijp Buizen is dat via BPOS veel efficiënter gecommuniceerd kan worden. Hugo van Verseveld: "Onze verkoopafdeling is voornamelijk een binnendienst. Sporadisch gaan de verkopers de weg op en is iemand onderweg - of op vakantie of op een andere manier afwezig - dan zie je dat heel snel: de aanwezigheidsassistent laat meteen zien of iemand er is, zodat je een taak desgewenst direct kunt doorzetten naar een collega. Ook als iemand thuis werkt, kan hij via BPOS gewoon meewerken met zijn collega's op de zaak."

Gerelateerde referenties

 • Buro88 bouwt eigen IT af en verlaagt kosten met Microsoft BPOS
  Lees verder »

 • Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs vindt ideale oplossing voor delen informatie met Microsoft BPOS
  Lees verder »

 • Mycall kiest voor gemak en voorspelbare kosten van Microsoft BPOS
  Lees verder »