SNS Reaal. SNS Reaal ondersteunt haar business met platform voor het Nieuwe Werken

Kenmerken

Bedrijf:
SNS Reaal
Bedrijfsgrootte:
5001-10000 medewerkers
Branche:
Financiële dienstverlening
Producten:
BizTalk Server
Office system
SharePoint
SQL Server
System Center
Windows Server (Hyper-V)
Thema's:
Applicatieplatform
Beheer
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 

 • Niet achterop raken met technologie
 • Kunnen voldoen aan wensen uit de business
 • Invoering van het Nieuwe Werken

Voordelen

 

 • Beter up to date, beter in staat om bij te blijven
 • Nieuwe functionaliteiten voor samenwerken en communicatie
 • Gecombineerde oplossing voor intranet en distributie van informatie
 • Continuïteit van IT-oplossingen is gewaarborgd
 • Onderhoudskosten van applicaties vallen lager uit

Remco Möhringer, afdelingshoofd .NET Development bij SNS REAAL: “Wij gebruiken Microsoft-producten vooral voor geautomatiseerde oplossingen in het advies- en offertetraject. Door bijvoorbeeld nieuwe aanvragen voor verzekeringen en schademeldingen geautomatiseerd af te handelen worden klanten en intermediairs sneller geïnformeerd en zijn daar minder mensen voor nodig.”
 
Het is voor SNS Reaal van belang dat haar IT altijd operationeel is. "Dat stelt eisen aan de betrouwbaarheid en beveiliging van je IT-platform. Veiligheidsupdates worden altijd meteen geïnstalleerd, maar met nieuwe versies die Microsoft uitbrengt voeren we een ander beleid en slaan we wel eens een versie over. Feit is echter dat het overslaan van een versie veel meer werk oplevert en soms zelfs betekent dat je iets helemaal opnieuw moet bouwen.”
 
Om meer inzicht te krijgen in alle applicaties, hoe die onderling van elkaar afhankelijk zijn en welke eisen elk stelt aan het besturingssysteem en aan de serveromgeving, wordt nu gebruik gemaakt van de principes achter Applicatie Lifecycle Management (ALM). “ALM is een uitstekende hulp als je een upgrade wilt doorvoeren, omdat ALM een helder inzicht geeft in onze gehele portfolio, inclusief de maatwerkapplicaties.”
 
Een belangrijk onderdeel van de IT-omgeving is iD, het nieuwe, op SharePoint Server 2007-technologie gebaseerde intranet van SNS REAAL. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van het intranet wordt gedaan door het iD Team, een multidisciplinair SharePoint Server team. Birgit Woudstra, afdelingshoofd van het SNS REAAL iD-team: “Deze strategie vergt nogal wat van de IT-omgeving, omdat alle medewerkers op een veilige manier kennis moeten kunnen delen, met elkaar samenwerken en communiceren, ongeacht waar zij zich bevinden.”
 

Afgelopen jaar heeft SNS REAAL met SharePoint Server 2007 een geheel nieuw intranet gebouwd. Birgit Woudstra: “Een ambitieus project, het is een écht Power-to-the-People platform geworden. Het is niet voorbehouden aan een beperkt aantal redacteuren, iederéén kan er op terecht en er zijn informatie op kwijt."

Gerelateerde referenties

 • SNS Reaal realiseert platform voor het Nieuwe Werken via upgrade van haar IT-omgeving
  Lees verder »

 • Business Intelligence oplossing geeft Philips Healthcare nauwkeurig en betrouwbaar inzicht in de status van duizenden medische apparaten
  Lees verder »

 • Gemeente 's-Hertogenbosch Gemeente ’s-Hertogenbosch wijzigt koers ‘van Novell naar Microsoft’
  Lees verder »