Movares. Movares vertrouwt haar resourceplanning toe aan Microsoft Enterprise Project Management

Kenmerken

Bedrijf:
Movares
Bedrijfsgrootte:
1001-5000 medewerkers
Partner:
One Fox
Branche:
Bouw & installatie
Producten:
Office Project Server
SharePoint
Thema:
Het Nieuwe Werken
Pdf van referentie downloaden »

Eisen

 

 • Inzicht in capaciteitsplanning over de afdelingen en teams heen 
 • Eenvoudige interface
 • Planningsproces moet zo min mogelijk tijd vergen
 • Gebruiksvriendelijk

Voordelen

 

 • In de toekomst één planningsysteem voor het hele bedrijf
 • Overzichtelijk
 • Meer inzicht op capaciteit- en doorgroeimogelijkheden
 • Uniformiteit in het planningproces
 • Minder overhead

De verschillende applicaties die Movares voor haar resource planning in gebruik had voldeden niet, onder meer omdat deze geen integrale oplossing boden voor de verschillende planningniveaus van managers, teamleiders en adviseurs.
 
Movares heeft gekeken naar producten van diverse leveranciers, waaronder PlanView, EPM en Microsoft Access. René Dorleijn: "Omdat wij de meeste planningapplicaties wel kennen, meenden we dat wat wij zochten niet bestond. Althans, dat dachten we. De naam ‘Enterprise Project Management’ had mij namelijk in eerste instantie op het verkeerde been gezet, omdat we iets zochten voor capaciteitsplanning en niet voor projectplanning."
Toen Movares haar doelstelling voorlegde aan One Fox, als één van de vier Microsoft EPM implementatiepartners, bleek Microsoft Enterprise Project Management juist zeer geschikt voor capaciteitsplanning en het efficiënter inzetten van resources. René Dorleijn: “Doorslaggevend waren de vele configuratiemogelijkheden van EPM, waardoor we aan de wensen van onze drie gebruikersgroepen tegemoet konden komen. De keuze voor Microsoft EPM & One Fox was toen snel gemaakt."

René Dorleijn beschrijft EPM als een toolbox met configuratiemogelijkheden: "Je kunt er heel veel mee programmeren. Zo kunnen we mensen aan de ‘voorkant’ tegemoet komen door de applicatie te laten aansluiten bij hun manier van plannen, terwijl we aan de 'achterkant' alle informatie laten samenkomen in één centrale database. Daarmee biedt Microsoft Enterprise Project Management de mogelijkheid om tegemoet te komen aan onze verschillende niveaus van plannen.”
 
 

De grootste verbeteringen die Movares met EPM ervaart zijn volgens René Dorleijn: één planningsysteem voor het hele bedrijf, meer betrokkenheid van de medewerkers bij de capaciteitsplanning, meer overzicht en inzicht in de capaciteitsverdeling en doorgroeimogelijkheden richting projectplanning en uniformiteit in het planningproces. “We kunnen nu ook de individuele adviseurs bedienen met een planningsapplicatie, die op de achtergrond meedraait in onze totale planning.”

Gerelateerde referenties

 • Microsoft Cloudservices stuwen Martinair naar grote hoogte
  Lees verder »

 • De TU Delft vervangt als één van de eerste universiteiten haar eenvoudige intranet door een écht kennisnet
  Lees verder »

 • Orthopedisch Centrum Annatommie bespaart jaarlijks € 43.000 op IT-kosten met Microsoft Business Productivity Online Suite
  Lees verder »